Deze acteurs zullen altijd verbonden blijven met één en dezelfde filmrol

Films | Heel wat acteurs vertolkten ooit in hun carrière een iconische rol die nadien onlosmakelijk verbonden blijft aan de persoon zelf. Denken we maar aan Hugh Jackman als Wolverine, of Arnold Schwarzenegger als Terminator. Wij bij Proximus Pickx sommen er nog eens vijf extra voor je op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Daniel Radcliffe – Harry Potter

Op amper elfjarige leeftijd start Daniel Radcliffe aan misschien wel hét filmavontuur van zijn leven. Radcliffe wordt namelijk gecast als Harry Potter voor de film ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’, die in 2001 voor het eerst in de cinemazalen verschijnt. Nadien volgen maar liefst zeven vervolgfilms. De populariteit van Radcliffe, geflankeerd door Rupert Grint en Emma Watson (Ron en Hermelien in de Potter-films) kent haast geen grenzen. Ondertussen speelde Radcliffe mee in andere films, televisieseries en theaterproducties om het label van Harry Potter wat van zich af te zetten, maar wij zullen de Britse acteur vooral herinneren als de rivaal van Voldemort.

Mark Hamill - Luke Skywalker

Audities doen voor het Star Wars-personage Han Solo en uiteindelijk de rol van Luke Skywalker krijgen. Het moet de gelukkigste toevalligheid uit het leven van Mark Hamill zijn. De Star Wars-franchise groeide sinds de eerste film in 1977 uit tot een gigantisch en wereldwijd succes. Van de negen Star Wars-films die er gemaakt werden, wist Hamill in zes daarvan Luke Skywalker te vertolken. In 2015 keerde hij, in ‘Stars Wars: Episode VII: The Force Awakens’, na 32 jaar terug naar zijn bekende rol.

Macaulay Culkin – Kevin McCallister

Kindsterretje Macaulay Culkin was tien jaar oud toen hij Kevin McCallister speelde in ‘Home Alone’. De film bleek een instant succes en Culkin won zelfs een American Comedy Award voor zijn vertolking. De jonge Culkin werd ooit beschouwd als de meest succesvolle kindacteur sinds Shirley Temple. Helaas bleek hij dat succes niet te kunnen verzilveren. De films die hij nadien maakte, flopten stuk voor stuk. Ook zijn verslaving voor verdovende middelen hielpen het verdere verloop van zijn carrière niet echt.

Michael J. Fox – Marty McFly

Michael J. Fox mocht dan wel Alex zijn in de serie 'Family Ties', velen zullen de acteur vooral herinneren als Marty McFly in de 'Back to the Future'-films. Wanneer de derde BTTF-film uitkomt in 1990 wordt er echter de ziekte van Parkinson vastgesteld bij Fox. Pas acht jaar later maakt de acteur dit bekend. Fox besluit hierop zijn carrière als acteur op een zeer laag pitje te zetten. Hij zal nadien enkel nog als stemacteur te horen zijn in onder meer ‘Stuart Little’.

Elijah Wood – Frodo Baggins

Het bovengenoemde verhaal van Daniel Radcliffe kent haast enige gelijkenissen met Elijah Wood. Die werd razend beroemd als hobbit Frodo Baggins in de ‘Lord of the Rings’-trilogie. Zijn gezicht werd zo onlosmakelijk met het personage verbonden, dat hij in 2013 aan The Independent vertelde: “Ik heb al lang geleden geaccepteerd dat Frodo voor altijd een deel van mijn leven zal zijn. Ik probeer al heel lang te werken aan personages die compleet anders zijn. Maar als het gaat over de perceptie, denk ik dat heel wat mensen me nog steeds voornamelijk als dat personage beschouwen.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top