Deze films en series worden nu het meest verslonden op Netflix

Series |
Netflix was de voorbije weken voor velen alweer het toevluchtsoord bij uitstek om de verveling tegen te gaan - bij gebrek aan festivals, evenementen, verre reizen of andere afleidingen deze coronazomer. Hieronder een overzicht van de tien films en series die momenteel het meest in zwang zijn bij Netflix-kijkers in België en onze buurlanden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Freaks – You’re One of Us

De meest bekeken film onder Belgische Netflix-abonnees is deze week een Duitse superheldenfilm ‘with a twist’. Hoofdpersonage Wendy (Cornelia Gröschel) is geen typische superheldin. Ze is best tevreden met haar alledaagse leventje, dat draait om haar zoon Karl (Finnlay Berger), haar vervelende baas Angela (Gisa Flake) en haar relaxte echtgenoot Lars (Frederic Linkemann). Maar temidden van dit alles herontdekt ze haar superkracht, die ze jarenlang heeft onderdrukt met medicatie. Wat volgt is niet alleen een verhaal van zelfontdekking, maar ook ontmoetingen met mede-‘Freaks’ zoals zij, waaronder een bondgenoot die het schurkenpad is op gegaan. Wendy moet een keuze maken tussen haar familie en haar roeping als ‘superheld’.

Lucifer

Geen enkele serie wordt door Belgische Netflixers momenteel meer verslonden dan ‘Lucifer’. Deze reeks is gebaseerd op personages uit de Vertigo-stripreeks van DC Comics. De serie draait om Lucifer Morningstar (Tom Ellis), niemand minder dan de duivel in hoogsteigen persoon. Hij besluit om zijn positie te verlaten, een rebelse daad tegen zijn vader (God), en trekt naar Los Angeles. Daar baat hij de nachtclub ‘Lux’ uit. Charmant, charismatisch en duivels aantrekkelijk: Lucifer haalt het meeste uit zijn pensioen en geniet ten volste van de overvloedige wijn, vrouwen en muziek. Wanneer hij het verdachte overlijden van een (menselijke) vriend onderzoekt, gaat hij een – soort van – partnerschap aan met rechercheur Chloe Decker.

Cobra Kai

Nog een reeks die het in ons land erg goed doet is deze ‘Karate Kid-spin-offserie. ‘Cobra Kai’ is een sequel-reeks die de draad oppikt na de gebeurtenissen in de iconische film ‘Karate Kid’ uit 1984. De comedy-dramaserie speelt zich 34 jaar na de originele film af en volgt op de heropening van het ‘Cobra Kai karate dojo’ door hoofdpersonage Johnny Lawrence. Als resultaat van die heropening begint zijn oude rivaliteit met Daniel LaRusso weer op te flakkeren. In de hoofdrollen zien we Ralph Macchio en William Zabka, die respectievelijk hun rollen als Daniel LaRusso en Johnny Lawrence uit de films opnieuw vertolken.

The Boss Baby: Get That Baby!

Belgen vallen deze week ook massaal voor de nieuwste film in de ‘Boss Baby’-animatiefranchise. De zevenjarige Tim Templeton heeft altijd een overactieve verbeelding gehad - en de afgelopen zeven jaar leidde hij het perfecte leventje dankzij de liefde en genegenheid van zijn zorgzame ouders. Maar na de komst van Boss Baby, een onverwachte nieuwe broer gekleed in een zwart pak compleet met stropdas en aktetas, staat Tim niet meer in het middelpunt van de belangstelling. Door de komst van een gemeenschappelijke vijand zullen Tim en de nieuwe ‘baas in luier’ hun meningsverschillen echter opzij moeten zetten en hun krachten bundelen.

The Informer

Onze noorderburen krijgen op hun beurt maar niet genoeg van ‘The Informer’. De Britse misdaadthriller uit 2019, geregisseerd door Andrea Di Stefano, is momenteel de populairste Netflix-titel in Nederland. Het verhaal draait rond Pete Koslow, een hervormde crimineel en voormalig soldaat bij de ‘special ops’, die undercover gaat voor zijn corrupte FBI-handlers om de drugshandel van de Poolse maffia in New York te infiltreren. ‘The Informer’ is een verfilming van de roman ‘Three Seconds’, een geesteskind van het Zweedse schrijversduo Roslund / Hellström. In de hoofdrollen schitteren namen als Ana de Armas, Rosamund Pike, Joel Kinnaman en Clive Owen.

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water

De filmversie van de wereldberoemde cartoon ‘SpongeBob’ bekleedt in Nederland de tweede plaats op het Netflix-podium. Slechterik van dienst is Burger Beard, een piraat die op zoek is naar de laatste pagina van een magisch boek dat eender welk kwaadaardig plan dat hij erin schrijft  kan laten uitkomen. Die pagina is echter toevallig het geheim achter de beroemde krabburger van het populaire SpongeBob-restaurant de Krokante Krab. Wanneer het hele stadje Bikinibroek in gevaar wordt gebracht, moeten SpongeBob en zijn vrienden op een reddingsmissie vertrekken die hen naar de gevaarlijke oppervlakte leidt.

Undercover

Aan de zijde van de series worden de eerste plaatsen van de Nederlandse top-drie net als in België bezet door ‘Lucifer’ en ‘Cobra Kai’. Maar op plaats drie staat opvallend genoeg een serie uit onze contreien. ‘Undercover’ is een Belgisch-Nederlandse fictiereeks van productiehuis De Mensen. Het verhaal speelt zich dan ook dicht bij huis af: een grote xtc-producent die in weelderige luxe leeft aan de Nederlands-Belgische grens komt voor grote veranderingen te staan wanneer twee undercoveragenten hun intrek nemen in zijn operatie. De serie heeft onder anderen Tom Waes, Anna Drijver, Frank Lammers en Elise Schaap in de hoofdrollen. Bij ons was de reeks vorig jaar nog te zien op Eén.

Santana

Dit zinderende misdaaddrama over twee broers – een drugsagent en een generaal – die eindelijk de identiteit achterhalen van de drugsbaas die hun ouders tientallen jaren geleden heeft vermoord, is momenteel de populairste film op Netflix bij onze zuiderburen.

Het succes van ‘Santana’, geregisseerd door Chris Roland, is overrompelend en overtreft alle verwachtingen: in zijn eerste weekend na de release staat de film op nummer 1 in 33 landen.

Project Power

‘Santana’ stootte ‘Project Power’ van de troon in Frankrijk. Deze superheldenfilm met Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt en Dominique Fishback in de hoofdrollen voerde na zijn release vorige maand de lijst van best bekeken films aan.
 
Het verhaal draait rond een powerpil die in het DNA van de gebruiker een fantastische superkracht ontketent. Twee nadelen: na welgeteld vijf minuten dooft de superkracht opnieuw uit, en wie écht pech heeft zal na het doorzwelgen van het goedje binnen de seconde exploderen in een fontein van bloed, ingewanden en andere smurrie. Kort nadat de pil op de markt wordt gegooid raakt New Orleans in de ban van de anarchie. De populaire drug doet de misdaad in de stad welig tieren. Een lokale agent (Joseph Gordon-Levitt) slaat de handen in elkaar slaat met een dealer (Dominique Fishback) en een ex- soldaat (Jamie Foxx) om de criminele groep achter deze handel te stoppen.

Taxi 2

Twintig jaar na zijn release is deze Franse actiekomedie nog steeds zeer geliefd in eigen land. Het bewijs? De film van regisseur Gérard Krawczyk, met Samy Naceri, Frédéric Diefenthal en Marion Cotillard in de hoofdrollen, staat vandaag in de top drie van meest bekeken Netflix-films in Frankrijk.
 
Daniel, een taxichauffeur uit Marseille met een “sportieve” rijstijl, rijdt in een witte Peugeot 406 V6 die hij zelf van een aantal bijkomende opties heeft voorzien. Zo kan hij een aantal spoilers tevoorschijn toveren en sportvelgen uitschuiven. De auto is uitzonderlijk snel en Daniel maakt het lokale korps regelmatig belachelijk met zijn stuurkunsten. Hij is de politie dan ook vaak te slim (of te snel) af. Wanneer Daniel als vervangende chauffeur van de Japanse minister van Defensie moet invallen, wordt de minister ontvoerd. Emilien, een klunzige politieagent, wordt op de zaak gezet, en krijgt daarbij de hulp van Daniel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top