Wereldbaarddag: beroemde baarden en hun eigenaars

Films | De eerste zaterdag van september is een hoogdag voor eigenaars van een harig gezicht: wereldbaarddag is aangebroken! Een verzorgde baard is cruciaal voor de looks en imago van menig man. Proximus Pickx ging na welke beroemdheden hun wilde baardharen al dan niet verloren hebben. Aan jou om uit te maken welke look hen beter afgaat: baard of baardloos?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zach Galifianakis

Een van de beroemdste baardmensen die in Hollywood rondstruinen: deze Amerikaanse komiek/acteur met Griekse roots, bekend van de komedie ‘The Hangover’. Begin 2013 ging een schokgolf door Tinseltown toen Galifianakis in het openbaar verscheen zonder zijn woeste baard. Oordeel vooral zelf welke versie jij het mooist vindt.

Ryan Reynolds

Een vrolijke baardman die klasse en charme uitstraalt. Reynolds stak op zijn 21e, als een gladde, baardloze jonge knaap, voor het eerst zijn neus aan het venster van Hollywood. In 2005 verscheen hij voor het eerst in het openbaar met een getrimde baard, en sindsdien is hij samen met zijn baard uitgegroeid tot een toonbeeld van distinctie en mannelijke elegantie.

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal is het levende bewijs dat een baard het verschil kan maken tussen schattig en sexy. De acteur draagt zijn baard als een baas: de gezichtsbeharing geeft hem een meer mature en stoere look.

George Clooney

De baard van Clooney past als gegoten bij zijn ovaalvormig hoofd. Zijn baard viel zo in de smaak bij fans dat ze de acteur prezen als de koning van de 'salt & pepper'-baardstijl. De term ‘salt & pepper’ slaat op de twee kleuren die voorkomen in baard en snor: witte en/of grijze haren, gemixt met de natuurlijke haarkleur. Clooney steelt de show met zijn 'zilvervoslook'.

Daniel Day-Lewis

Deze stijlvolle acteur meet zichzelf met de jaren steeds meer klasse aan. En of zijn baard daar voor iets tussen zit: de gezichtsbeharing geeft hem de klassieke Britse look.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top