De rollen waarvoor Leonardo DiCaprio een oscar verdiende

Films | En de Oscar voor diegene die het langst heeft moeten wachten op een Oscar gaat naar: Leonardo DiCaprio. De acteur stond al meer dan 20 jaar aan de top voor hij in 2016 een gouden beeldje in handen kreeg voor zijn prestatie in ‘The Revenant’. Vandaag kan je om 20u35 op Vitaya kijken naar ‘Catch Me If You Can’ en daarom maakte Proximus Pickx voor jou een lijst met nog vijf andere rollen waar DiCaprio een Oscar voor verdiende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

What’s Eating Gilbert Grape?

De allereerste nominatie kreeg DiCaprio al te pakken in 1993, voor zijn rol als Arnie in ‘What’s Eating Gilbert Grape?’. Arnie was de mentaal mindervalide broer van hoofdpersonage Gilbert Grape, gespeeld door andere grote acteur Johnny Depp. Leonardo DiCaprio wist er de kwetsbaarheid en de onschuld van zijn personage perfect weer te geven, al was hij nog maar 18 jaar oud, maar de Oscar voor beste bijrol ging jammer genoeg niet naar hem.  

Titanic

Natuurlijk kan de Titanic niet in het lijstje ontbreken. De kaskraker nam de Oscars van 1998 volledig over, met een recordaantal van 14 nominaties waarvan hij er 11 won. Kate Winslet was genomineerd voor beste actrice en zo had bijna de hele cast een nominatie op zijn of haar naam staan. Behalve DiCaprio, wiens rol als Jack Dawson bijna ongemerkt passeerde.
 

The Aviator

Leonardo scoorde zijn tweede Oscarnominatie voor zijn tweede samenwerking met Martin Scorsese. Hij speelde er de beroemde magnaat Howard Hughes, die worstelde met een obsessieve dwangstoornis. Hij leefde zich in in de rol door samen te wonen met iemand die zelf een ernstige dwangstoornis heeft. Door dagenlang zijn gedrag te bestuderen lukte het DiCaprio om een buitengewone prestatie neer te zetten, maar opnieuw ging de Oscar aan zijn neus voorbij.  

J. Edgar

Deze keer was het zo dichtbij. Biopics zijn meestal een directe garantie voor een Oscar. Jamie Foxx, Sean Penn en Nicole Kidman deden het al voor toen ze respectievelijk Ray Charles, Harvey Milk en Virginia Woolf speelden. DiCaprio zette alles op alles om de eerste directeur van de FBI, J. Edgar Hoover, gepast neer te zetten, maar het mocht opnieuw niet baten.  

The Wolf of Wall Street

Hij wist het nog niet, maar dit was de laatste nominatie voor hij eindelijk een Oscar zou winnen. Zijn optreden als weerzinwekkende effectenmakelaar Jordan Belfort is hypnotiserend, hilarisch en soms storend tegelijkertijd. Maar ondanks de veelzijdigheid van zijn acteerwerk komt er nog steeds geen gouden beeldje in DiCaprio’s handen. Al was het op dat moment niet meer zo lang wachten. Twee jaar later mocht hij zijn eerste Oscar in ontvangst nemen. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top