De nieuwigheden van Netflix van deze week

Films | Ben je doorheen je favoriete Netflix-series? Geen paniek! Elke week voegt Netflix nieuwe shows en films toe om te verslinden. Hier is een selectie van de nieuwigheden die je deze week kan ontdekken op het bekende streamingplatform.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Away – Seizoen 1

In deze nieuwe Netflix-productie vinden we de uitstekende Hilary Swank in de rol van astronaut. Ze speelt Emma Green, een voormalige marinepiloot die is uitgekozen om de allereerste bemande missie naar Mars te leiden.

Aan het hoofd van een internationale crew zal ze haar man en kinderen voor drie jaar moeten achterlaten. Na Star Force geeft Netflix je nog een serie over de verkenning van de ruimte, maar deze is veel dramatischer en realistischer.

Beschikbaar vanaf 4 september.

Changeling

Changeling, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is een film die werd geregisseerd en geproduceerd door Clint Eastwood. De filmt toont Angelina Jolie als moeder wiens zoon is ontvoerd. De politie vindt na enkele maanden haar zoon terug, maar degene die terugkeert blijkt niet haar zoon te zijn.

Ze neemt het op tegen de corrupte autoriteiten die aanvoeren dat ze gek is en haar naar een psychiatrische instelling proberen te sturen als ze haar gelijk probeert te bewijzen. De film kreeg zeer goede kritieken en ontving ook drie Oscar- en acht BAFTA-nominaties.

Beschikbaar vanaf 4 september.

Mignonnes (2020)

Geregisseerd door Maimouna Doucouré, die de César voor beste kortfilm ontving voor ‘Maman (s)’, vertelt deze film het verhaal van een groep danseressen, genaamd ‘Les Mignonnes’. De bijzonderheid van deze groep? De leden zijn allemaal jonge tienermeisjes.

De regisseur en scenarist willen hierbij de overgang naar adolescentie laten zien met een compromisloos portret van de verschillende hoofdrolspelers. De visie van Doucouré zorgde al voor ophef, net zoals de poster van de film die zelfs als schokkend werd aanzien. Netflix excuseerde zich voor het ‘hyperseksualiseren’ van kinderen in een visual die wordt gebruikt voor promotie van de prent. De film werd zeer goed ontvangen op het Sundance Film Festival in Berlijn.

Beschikbaar vanaf 9 september.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top