Macaulay Culkin wordt 40 jaar: het hobbelige parcours na Home Alone

Films | Macaulay Culkin wordt vandaag 40 jaar. De acteur maakte wereldfaam met zijn hoofdrol in ‘Home Alone’, maar kende al een zeer wispelturig leven. Proximus Pickx grasduinde in het verleden van ‘Kevin McCallister’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Culkin komt uit een groot gezin met vijf broers en twee zussen en zijn vader verdiende zijn brood als acteur. Het was dan ook geen toeval dat de zeer jonge Macaulay ook in die wereld geïntroduceerd geraakte en op amper vierjarige leeftijd kreeg hij al een rolletje in 'Bach Babies'.

Hij speelde in de jaren nadien in een aantal films en tv-series mee, maar zijn grote doorbraak kwam er in 1990. Op tienjarige leeftijd speelde hij de hoofdrol in 'Home Alone'.

Doorbraak met Home Alone

De jonge Kevin McCallister wordt door zijn familie vergeten wanneer ze naar Parijs vertrekken. Kevin is alleen thuis en moet twee dieven - Marv en Harry - proberen af te houden. Zij willen immers hun grote slag slaan door het huis leeg te roven. De film zorgt dertig jaar later nog altijd voor plezier bij jong en oud. Bij Kerstmis is 'Home Alone’'nog altijd een film die in vele huiskamers wordt bekeken. Culkin kreeg ongeveer 100.000 euro voor zijn bijdrage en voor de tweede film, die twee jaar later uitkwam, ontving hij na het enorme succes van de eerste film maar liefst 4 miljoen euro.

In die periode was hij ook zeer vaak te vinden in het gezelschap van Michael Jackson. Hij speelde mee in de videoclip 'Black and White', maar Culkin gaf onlangs aan dat de zanger nooit een vinger naar hem had uitgestoken. Jackson kwam immers zwaar onder vuur te liggen na tal van getuigenissen over kindermisbruik. Culkin is de peetvader van Paris Jackson, de dochter van Michael.

Drugs, breuk met Mila Kunis en comeback

Het succes van 'Home Alone' kon de acteur nooit meer herhalen, zo werd onder meer ‘Richie Rich’ een flop. Op zijn veertiende besliste hij om te kappen met acteren om een ‘normaal’ leven te gaan leiden. Begin jaren 2000 verscheen hij terug op het scherm, onder meer in de populaire serie ‘Will and Grace’, maar hij begon ook een muziekcarrière. Dat was echter geen succes en zijn band ‘The Pizza Underground’ trok er al snel de stekker uit. De afgelopen jaren hield hij zich vooral bezig met webseries, podcasts, reclamespots en rollen in tv-series. Hij gaf dit jaar toe dat hij tevergeefs auditie had gedaan voor Quentin Tarantino’s ‘Once Upon a Time in Hollywood’.

Culkin kende ook een donkere periode. Nadat zijn relatie met Mila Kunis na acht jaar op de klippen liep, ging het bergaf met de acteur. Hij kampte met een drugsprobleem – hij gaf maandelijks 3.000 euro uit aan verboden middelen - en fans maakten zich grote zorgen. Velen vreesden dat zijn verslaving een fatale afloop zou kennen. Culkin, die zijn halfzus aan een overdosis drugs verloor en zijn zus verloor in een auto-ongeluk, wist zich gelukkig te herpakken. Hij vormt al enige tijd een koppel met actrice Brenda Song.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top