Wild at heart, een waanzinnig epos dat een culthit is geworden

Films | Sinds de release van "Wild at heart" in 1990 heeft deze zwarte romcom filmrecensenten en cinefielen weten te boeien. Het verhaal leest als een mix van een liefdesepos met verontrustende en soms fascinerende details. We kijken terug op het succes van deze cultfilm.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij de première in 1990 was het publiek al razend enthousiast over deze film, die zowel komische als zwarte elementen combineert. Het resultaat is een liefdesverhaal van twee mensen die alles willen doen om bij elkaar te blijven.

Eén van de grootste succesfactoren van "Wild at heart" is het verhaal zelf. We zien hoe Sailor en Lula op elkaar verliefd worden en werkelijk van elkaar houden. Hij is een ex-gevangene terwijl zij een jonge, vrijdenkende en sensuele vrouw is. Wanneer Lula's moeder te weten komt dat de twee een koppel zijn, wil ze Sailor zo ver mogelijk van haar dochter houden. Ze gaat zelfs zo ver om hem te willen vermoorden, maar het koppel kan net op tijd vluchten.

Een andere succesfactor zijn de acteurs. Hoofdrolspelers Nicolas Cage en Laura Dern doen met hun vertolking van Sailor en Lula de passie van het witte doek spetteren. Regisseur David Lynch heeft er alles aan gedaan om Cage en Dern zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen in de film. Daarnaast zien we een indrukwekkende lijst van bijrolspelers, dat leest als een who's who van topacteurs uit Hollywood: Willem Dafoe, Diane Ladd, Isabella Rossellini en Dean Stanton maken hun opwachting in deze prent.

Door de inzet van de hele productieploeg blijft het succes niet uit en ontving de film in het jaar van zijn première een Palme d'Or op het filmfestival van Cannes.

Ook vandaag nog blijft "Wild at heart" een meesterwerk van Lynch. Zijn gok om de film te maken in een ongebruikelijk genre met een uitgelezen cast blijkt een succes te zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top