Dit wist je nog niet over de filmreeks "The Librarian"

Films | Fans van avonturenfilms kunnen vanavond hun hartje ophalen met de uitzending van "The Librarian: Return to King Solomon's Mines". Q2 zendt de tweede film uit de "The Librarian"-franchise vanavond uit om 20.30 uur. Wij schotelen je alvast een paar wist-je-datjes voor over deze filmreeks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de film van vanavond keert avonturier Flynn Carsen terug van een van zijn vele wereldreizen en hoopt hij te kunnen uitrusten. Maar zijn opdrachtgever Judson stuurt hem op pad voor een nieuwe queeste: de kaart en de legende vinden die de locatie onthullen van de geheime mijnen van Koning Salomon. Carsen staat opnieuw voor een grote uitdaging, want hij krijgt niet alleen te maken met concurrenten maar ook met zijn eigen verleden...

Trombone

Eén van de sterkhouders van de filmreeks is regisseur Jonathan Frakes, die aan het einde van de jaren 1980 faam verwierf door zijn vertolking van commandant Riker in "Star Trek: The Next Generation". Frakes wordt door collega's en concurrenten gelauwerd als een veelzijdig regisseur, maar heel af en toe kan hij het niet laten om nog eens in een cameorol te verschijnen in één van zijn films.

Zo heeft Frakes in de derde "The Librarian"-film voor zichzelf een rolletje versierd als trombonespeler. "Hij speelde een straatkunstenaar in New Orleans", vertelt hoofdrolspeler Noah Wyle in een interview met filmwebsite Den Of Geek. "Jonathan is geweldig, hij neemt zijn werk serieus maar zichzelf niet. Hij is één van die mensen waarmee je keihard kan werken en dan 's avonds heftig op de lappen kan gaan."

Familiefilm

In 2004 zag televisiezender TNT "The Librarian"-franchise als een middel om zijn publiek te verjongen en meer mannelijke kijkers aan te trekken. Maar tot verbazing van producent Dean Devlin werd de film bij een testpubliek unaniem positief onthaald.

"We waren enorm verrast dat alle vier doelgroepen in ons testpubliek de film fel konden smaken. Bij de uitzending van de film kregen we bovendien een groot aantal brieven en e-mails van mensen die deze film de perfecte kerstfilm voor hun familie vonden", verklaart Devlin aan Indiewire.

Voorrecht

Tijdens de opnames van de films en de daaropvolgende "The Librarians"-serie heeft hoofdrolspeler Noah Wyle regelmatig zijn kinderen mee naar de set genomen. "De opnames vinden hoofdzakelijk plaats in de zomer", verklaart Wyle die beslissing. Zijn zoon Owen helpt graag zijn vader met praktische zaken terwijl zijn dochter Auden liever haar vader observeert.

Volgens Wyle leren zijn kinderen op deze manier dat de showbusiness geen gemakkelijke wereld is. "Ik vertel hen geen sprookjes. Er zijn momenten dat ik veel tegenslag heb gekend, ik vertel hen over alle kansen die ik niet heb gekregen (...) Ze begrijpen dat het een voorrecht is om te mogen acteren en dat de werkloosheid in mijn sector torenhoog is."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top