Wanneer auto's de hoofdrol spelen: van Herbie tot The Fast and the Furious

Films | Vanavond kan je om 20u30 op Q2 ‘Transformers: Dark of the Moon’ bekijken. De avonturen van de ‘robotauto’s’ staan er centraal, maar in het verleden waren er nog héél wat topfilms te bewonderen met het populaire vervoersmiddel in de hoofdrol. Proximus Pickx selecteerde er vijf.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Herbie (2005)

Van 1968 tot 2020 verschenen er vijf films over de Volkswagen Kever. De laatste film verscheen in 2005, met Lindsey Lohan in de hoofdrol. Een familiefilm met leuke momenten. Maggie Peyton (Lindsay Lohan) is de nieuwe eigenares van een Volkswagen Kever met de ‘naam’ Herbie.

De auto blijkt niet zomaar een wagen te zijn en heeft een eigen wil.Maggie besluit om hem zelfs klaar te stomen voor NASCAR-wedstrijden! Als dat maar goed komt!

Cars (2006)

Een pareltje van Pixar. Deze digitale animatiefilm over raceauto Lightning McQueen is een film die je met plezier met het hele gezin bekijkt. Op weg naar de allerbelangrijkste race, de Piston Cup, geraakt Lightning McQueen het spoor bijster. Geraakt hij op tijd klaar voor de finish?

Met Sally Carrera, de sportieve Porsche 911, Takel (de roestige sleepwagen), de knotsgekke Italiaanse garagehouder Guido en Fiat 500 Luigi kent hij alvast een opmerkelijk avontuur. Met Cars 2 en 3 kwamen er twee vervolgfilms uit. Voor de echte fans: in Disneyland Parijs is er het hotel Santa Fé, dat één thema heeft doorheen het hele hotel: Cars.

The Fast and The Furious (2001)

Deze film was bijna 20 jaar geleden een enorme hit. Het was de start van de franchise, maar voor de autoliefhebbers was vooral de eerste film interessant. In ‘The Fast and the Furious’ draait alles om de wagens: het streetracen, Race Wars, de Dodge Charger (alias the beast) … Er komt geen einde aan.

In de daaropvolgende films verdwijnen de auto’s meer en meer naar de achtergrond en worden spectaculaire actiescènes steeds belangrijker. In die periode was het tunen van auto’s populairder dan ooit. Het was ook de echte start van de internationale filmcarrière’s van onder meer Paul Walker en Vin Diesel. Toen Walker in 2013 om het leven kwam bij een auto-ongeluk, kwamen er uit de autowereld heel veel eerbetonen voor de acteur.


Gone in 60 seconds (2000)

Memphis Raines (Nicolas Cage) is een autodief op pensioen, maar wanneer zijn broer (Kip) een grote diefstal in het honderd laat lopen, moet Memphis terug aan de bak. Om het leven van zijn broer te redden, moet hij op één nacht 50 wagens stelen.

En één wagen zorgt voor problemen: Eleanor, een Shelby GT 500. Bij autoliefhebbers is deze film enorm populair. Eén van de drie exemplaren uit de film staat te koop: voor 300.000 euro is hij op te halen bij Alain Class Motors in Dubai.

Bullitt (1968)

De befaamde groene Ford Mustang uit 'Bullitt' is nog een tikkeltje duurder. In januari werd er nog 3 miljoen euro geboden op de authentieke wagen uit de film. Daarin was het de legendarische acteur Steve McQueen die samen met de groene Mustang furore maakte.

Er is onder meer de legendarische achtervolgingsscène die maar liefst 10 minuten filmtijd in beslag neemt. Episch en een absolute aanrader.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top