Veel meer dan Rachel uit ‘Friends’: de beste filmrollen van Jennifer Aniston

Films | Vanavond zendt Q2 de romcom ‘Picture Perfect’ uit, met een Jennifer Aniston in de fleur van haar carrière. Dat de ravissante actrice veel meer in haar mars heeft dan haar iconische rol van Rachel in dé sitcom van de nineties, ‘Friends’, staat als een paal boven water. Het bewijs? Deze vijf filmrollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Horrible Bosses (2011)
 
In de twee delen van de filmreeks smeden drie mannen (Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis) een complot om elkaars bazen om te leggen. Een van die drie bazen is Aniston, een tandarts van wie het personage van Day assistent is. Ze bezondigt zich aan seksuele intimidatie tegenover haar assistent, ondanks het feit dat ze getrouwd is.
 
De komedie van Seth Gordon werd goed ontvangen door de vakpers, en ook het publiek smulde van Aniston in haar atypische rol van vrijpostige allumeuse. ‘Horrible Bosses’ werd een kassucces, met een wereldwijde opbrengst van zo’n 200 miljoen dollar.

Marley & Me (2008)
 
In deze hartverwarmende film adopteert een koppel (Aniston en Owen Wilson) een ongemanierde puppy genaamd Marley. De film vertelt hoe de band met hun hond steeds intenser wordt, terwijl ze lessen leren over geduld en onvoorwaardelijke liefde binnen het koppel. Misschien wel de meest emotionele rol van Aniston, die zich van haar kwetsbaarste kant laat zien in deze tearjerker.

The Break-Up (2006)
 
Aniston speelt de wederhelft van Vince Vaughn, een gescheiden koppel dat te Chicago gevestigd is en toch blijft samenwonen, omdat geen van beiden wil verhuizen uit hun luxueuze flat. De unieke, delicate situatie waarin de (ex-)geliefden verkeren leidt tot knotsgekke toestanden in deze romantische dramakomedie.

The Good Girl (2002)
 
Deze wonderlijke, onafhankelijke dramedy is het beste bewijs van Anistons veelzijdige talent. Ze verbluft als een uitgebluste, eenzame winkelbediende in een klein dorp, die gevoelens ontwikkelt voor haar drukke collega (Jake Gyllenhaal).

‘The Good Girl’ is al even bijtend als hilarisch, maar blijft ook aan de ribben kleven. Aniston toont in de film meer dan ooit dat ze als actrice over een breed palet aan emoties beschikt.

Office Space (1999)
 
Deze cultkomedie over het reilen en zeilen op de werkvloer van een grijs softwarebedrijf, waar elke werknemer zijn job haat, was een sof aan de box office. Doordat de film een tweede leven kreeg op Comedy Central groeide de komedie alsnog uit tot een publiekslieveling. Aniston steelt de show met haar hilarische rol van serveerster in een cafetaria waar drie werknemers van het bedrijf hun koffiepauzes houden.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top