Vijf dingen die je niet wist over David Duchovny

Muziek | De Amerikaanse acteur David Duchovny wordt vandaag 60. Denk je echt alles te weten over de ster van ‘X-Files’ en ‘Californication’? Hier zijn vijf wist-je-datjes die je misschien niet kende over de acteur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgestudeerd aan Princeton en Yale

David Duchovny, geboren op 7 augustus 1960 in New York City, leek niet echt voorbestemd voor het beroep van acteur. De jongeman, afgestudeerd in Engelse literatuur aan prestigieuze Princeton- en Yale-universiteiten, lijkt aanvankelijk op weg naar een carrière als universiteitsprofessor. Pas op de banken van de universiteit ontdekte en ontwikkelde hij al snel een passie voor dramatische kunsten.

Begonnen met tv-spotjes

Pas toen hij op aandringen van een vriend auditie deed voor een bierreclame, ontwikkelde hij een voorliefde voor de camera's. De jonge Duchovny verliet vervolgens zijn universitaire carrière om in 1987 het beroep van acteur te omarmen. Na een paar kleine film- en televisierollen kwam zijn carrière pas echt op gang in 1993 toen hij de iconische FBI-agent Fox Mulder speelde in de serie "X-Files".

Seksverslaafd, net als... Hank Moody

Of wanneer fictie de realiteit ontmoet. De acteur heeft iets gemeen met Hank Moody, zijn personage uit de serie "Californication". Deze New Yorkse schrijver leidt een rock-'n-roll-leven in ballingschap in Los Angeles, gekenmerkt door een buitensporige liefde voor vrouwen en alcohol. Ook David Duchovny is verslaafd aan seks. In 2008 begon hij zelfs een ontwenningskuur om deze verslaving te overwinnen, die uiteindelijk het einde betekende van zijn huwelijk met actrice Tea Leoni.

Een roman voor vegetarisme

Holy Cow’ luidt de titel van de dierenfabel die de acteur publiceerde in 2015. Duchovny kroop in de pen en beschreef het leven van Elsie Bovary, een koe die vertelt hoe ze haar boerderij ontvluchtte om India te bereiken op zoek naar een beter leven. Het is zijn dochter, nu veganist, die naar verluidt de inspiratie vormde voor het verhaal. De acteur hield het niet bij één boek en bracht dit jaar zijn vierde roman uit.

Muzikant in zijn vrije tijd

Duchovny etaleerde niet alleen zijn talenten als academicus, acteur en auteur. In 2015 zette hij ook zijn eerste stappen in de muziekwereld met het folkalbum ‘Hell or Highwater’, waarop hij twaalf zelf gecomponeerde nummers bundelde. Drie jaar later volgde de release van ‘Every Third Thought’, met een tournee door de VS en daarna door Europa. Duchovny lijkt van het musiceren te genieten, aangezien hij momenteel aan een derde album werkt. Dat zou binnenkort moeten verschijnen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top