Dit kijkvoer wordt momenteel het meest verslonden op Netflix

Series | Netflix was de voorbije weken voor vele gebruikers het toevluchtsoord bij uitstek om de verveling tegen te gaan, bij gebrek aan andere afleiding in deze coronazomer. Hieronder een overzicht van de tien films en series die momenteel het meest in zwang zijn bij Netflix-kijkers in België en onze buurlanden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Umbrella Academy

De Amerikaanse tv-serie 'The Umbrella Academy' is pas aan zijn eerste seizoen bezig maar na drie episoden staat de verfilming van de gelijknamige stripreeks van Gerard Way en Gabriel Bá al op één. Echt vreemd is dat succes niet als je weet dat de serie over een team van superhelden gaat, als hoofdpersonage toch het nieuwe manna in de bios en op de buis. Wel vrij origineel: het team bestaat uit zeven kinderen die geadopteerd zijn door een excentrieke miljardair.

Good Girls

Het tragikomische misdaaddrama Good Girls zit al aan zijn derde seizoen maar de trouwe schare fans van de serie lijkt alsmaar te groeien. Alles in deze serie – met een memorabele Christina Hendricks, bekend van Mad Men - draait om enkele huismoeders uit de voorsteden van Michigan die een overval hebben gepleegd door een supermarkt te beroven en vervolgens op dat misdaadpad zijn gebleven, onder meer door geld wit te wassen en hun ‘obstakels’ koelbloedig uit de weg te ruimen. Een opsteker voor de fans: het vierde seizoen van deze ‘Desperate Houwewives meets Breaking Bad’ is al aangekondigd. 


The Big Bang Theory

Ook The Big Bang Theory keert dagelijks terug in de top tien van de meest bekeken series die Netflix sinds enkele maanden publiceert. Wat wil je? Na twaalf seizoenen, 279 afleveringen en talrijke prijzen geldt de reeks over een groepje hoogbegaafde wetenschappers als een van de populairste sitcoms van het lopende millennium. En reken dus niet op extra afleveringen want acteur Jim Parsons, die de show steelt als de neuroot Sheldon Cooper, heeft er zijn buik van vol en is inmiddels bezig met het producen van een nieuwe show, Call Me Kat

Cursed

Op sommige filmblogs is men niet enthousiast over deze donkere fantasy maar Cursed trok de afgelopen dagen wel massaal de aandacht van enthousiaste kijkers (met een positieve rating van 71%). De tiendelige reeks is een soort reboot van de Arthur-legende met centraal Nimue (Katherine Langford), een jonge heks/magiër met een magisch zwaard die probeert te ontsnappen aan een groep geestelijken. De serie is gebaseerd op een grafische roman van Tom Wheeler en Frank Miller, toch de man achter Sin City en Batman: The Dark Knight Returns.

Get Even

Nog een tienerserie die het erg goed doet op Netflix is Get Even, een Britse serie die gemaakt is voor iPlayer, de streamingtak van de BBC. De reeks, een verfilming van de tienerboekenreeks ‘Don’t Get Mad’ van Gretchen McNell, volgt een groep schoolmeisjes die er alles aan doen om een pestkop op hun school te confronteren met zijn vreselijk gedrag. Als hun ‘doelwit’ wordt vermoord, neemt de serie een meer raadselachtige draai want nu gaan ze proberen om het mysterie achter de moord op te lossen.

The Kissing Booth 2

We kijken ook even bij onze zuiderburen naar wat er seriegewijs populair is op Netflix. Cursed en Good Girls staan ook in Frankrijk in de top drie, maar het meeste kijkers lokt The Kissing Booth 2, een romantische tienerkomedie over het universiteitskoppel Elle (Joey King) en Noah (Jacob Elordi). En zie: de tweede film uit de reeks staat nog maar enkele dagen online of Netflix heeft al aangekondigd dat er een al een derde vervolgfilm is opgenomen. De release is wel pas voorzien voor volgend jaar

Anelka: Misunderstood

De filmtitel die met stip op nummer 1 staat in Frankrijk: de diepkervende docu 'Anelka: Misunderstood', over leven en werk van het voormalige Franse voetbalwonder Nicolas Anelka, die zijn voetbalschoenen in 2015 aan de haak hing. De Franse spits was een probleemkind met gouden voeten, die kampioen speelde met Arsenal en Chelsea. Hij won voorts ook de Champions League met Real Madrid.

Het enfant terrible was naast het veld geen onbesproken blad. Zo noemde hij de Franse bondscoach tijdens het WK 2010 een "fils de pute" (hoerenjong, nvdr.), waarna hij geschorst werd als international. Er brak vervolgens een spelersstaking uit in volle WK-periode, en tot overmaat van ramp werd Frankrijk kansloos uitgeschakeld in de groepsfase met slechts 1 punt. Pers en publiek spraken schande van deze blamage. Het incident leidde tot de ondergang van Anelka bij Les Bleus. In deze docu geeft Anelka voor het eerst uitgebreid tekst en uitleg.

Five

Tevens een hoogvlieger deze maand bij onze zuiderburen: deze Franse misdaadkomedie uit 2016, met Pierre Niney, François Civil en Igor Gotesman. De humor is op dezelfde leest geschoeid als Amerikaanse komediesuccessen zoals 'The Hangover', 'Neighbors' en 'Superbad'.

De plot draait rond een groepje jeugdvrienden die gaan samenhokken in een dure flat in Parijs. Om hun mondaine levensstijl te bekostigen, wordt één van hen een drugdealer...

American Sniper

De huidige favoriet van de Nederlandse Netflix-kijker: deze oorlogsfilm uit 2014 onder regie van Clint Eastwood, met Bradley Cooper in de glansrol van Navy SEAL-scherpschutter Chris Kyle. De prent verscheen begin deze maand op Netflix, en wordt verslonden door het Nederlandse publiek.

Kyle geldt als de dodelijkste schutter aller tijden. Tussen 1999 en 2009 vestigt hij het record van meeste gedode doelwitten als scherpschutter in de geschiedenis van de Amerikaanse krijgsmacht. Hij speelde een belangrijke rol in de strijd tegen het terrorisme na de aanslagen op 11 september 2001. De film die zijn militaire carrière en de impact op het thuisfront traceert werd bekroond met één Oscar (voor beste geluidseffecten).

Locked Up

De populairste serie van het moment op Netflix bij onze noorderburen: dit Spaanse drama over het reilen en zeilen achter de muren van een vrouwengevangenis

De vier seizoenen van 'Locked Up' verschenen oorspronkelijk vanaf 2015 op het Spaanse netwerk Antena 3 en later op Fox Spain, voordat de reeks op Netflix belandde. De Spaanse maker Alex Pina kennen we van series als 'La Casa de Papel' en 'The Pier'. De reeks heeft iets weg van 'Orange is the New Black', maar kan prima op zichzelf staan.

Bumblebee

Deze sci-fi film uit 2018, geregisseerd door Travis Knight, voert John Cena en Hailee Steinfeld op in het 'Transformers'-universum, als zesde deel in de franchise en prequel van de film uit 2007. De actieprent staat momenteel in de top drie van populairste filmtitels op Netflix Nederland.

De plot: op het moment dat ze 18 wordt en haar plaats in de wereld probeert te vinden, ontdekt Charlie Watson Bumblebee op een autokerkhof. Ze begint de zwaar beschadigde Volkswagen Kever te herstellen, en ontdekt al gauw dat dit geen gewone auto is...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top