Vijf films die je doen afkoelen tijdens deze hete dagen

Films | Het beloven zeer warme dagen te worden en de eerste hittegolf van dit jaar komt eraan. Temperaturen die soms tot 37 graden kunnen oplopen, het zijn niet altijd de meest aangename dagen. Velen zullen ongetwijfeld afkoeling zoeken door het binnen fris te houden en hoe kan dat beter dan met enkele ‘afkoelende’ films?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Frozen (2013)

Als ouder is de kans bijzonder groot dat je deze film al meermaals hebt gezien, maar het is dan ook een pareltje. Elsa heeft enorme krachten en die nemen plots de overhand en het koninkrijk wordt ondergedompeld in sneeuw en ijs.

Elsa vlucht, door toedoen van hertog Weselton, en haar zus Anna gaat op zoek naar haar om het koninkrijk te redden. Daarbij krijgt ze de hulp van bergbeklimmer Kristoff en de hilarische sneeuwman Olaf. Een film, met de oorwurm ‘Let it Go’, vol met avonturen voor jong en oud met daarbij een afkoelend ijsje?

Ice Age (2002)

Aan keuze geen gebrek bij deze franchise. Er zijn er ondertussen al vijf verschenen, maar we halen de eerste nog eens uit de diepvriezer. Vele duizenden jaren geleden was er een dreigende ijstijd en de dieren gingen op zoek naar warmere plekken. Via allerlei omstandigheden komen Diego (sabeltandtijger), Sid (luiaard) en Manny (mammoet) bij elkaar.

Zij vinden een mensenbaby en willen hem terugbrengen naar zijn ouders. Ze staan voor tal van gevaarlijke en ook grappige avonturen. Als bonus is er de grappige eekhoorn Scrat en zijn eeuwige zoektocht naar eikels.

The Day After Tormorrow (2004)

De opwarming van de aarde zorgt volgens wetenschappers voor een ander weerpatroon en de gevolgen zijn wereldwijd merkbaar. ‘In The Day After Tomorrow’ gaan ze daar dieper op in en weerdeskundige Jack Hall (gespeeld door Dennis Quaid) ontdekt dat er een tweede ijstijd zit aan te komen.

Tot overmaat van ramp blijkt dat zijn zoon Sam (Jack Gyllenhaal) in het Noorden van Amerika vertoeft en Jack gaat op expeditie om hem te redden. Het nodige gevaar waarvan je koude rillingen krijgt.

Into the Blue (2005)

Een tropische vakantie zit er niet meteen in, maar bij deze temperaturen dromen we toch weg van een parelwit strand en heerlijk blauw water. Dat vinden we terug in ‘Into the Blue’, met Jessica Alba en Paul Walker in de hoofdrol. Jared (Paul Walker) droomt van het vinden van een grote schat op de bodem van de zee.

Dat lijkt te lukken in de Bahama’s, maar net op het moment dat hij op weg lijkt naar zijn schat, doet hij ook een grote drugsvondst. Zijn leven neemt een drastische wending met daarbij moord en verraad en Jared moet ook een keuze maken tussen zijn grote liefde en een fortuin.

Fool's Gold (2008)

Kate Hudson en Matthew McConaughey vertolken in deze film de ideale beachbabe en -boy. Beiden gaan aanvankelijk uit elkaar, nadat de obsessie van Ben (McConaughey) naar het zoeken naar schatten hen bijna tot het bankroet drijft.

Tess (Hudson) wil een andere wending aan haar leven geven, maar plots lijkt een grote schat de plannen in de koelkast te zetten. De prachtige filmlocaties laten je helemaal hunkeren naar een afkoelende duik in een tropisch paradijs.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top