Wat mogen we verwachten van het vierde seizoen van 'The Crown'?

Series | Fans van Britse royalty kunnen maar best zondag 15 november met rood aanstippen. Op die dag lanceert Netflix namelijk het vierde seizoen van het succesvolle 'The Crown'. De reeks nieuwe afleveringen zal focussen op de tijd van Margaret Thatcher, met het langverwachte debuut van prinses Diana.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Crown’ is een Britse historische dramaserie, geschreven door Peter Morgan. De reeks vertelt het verhaal van de regeerperiode van Queen Elizabeth II, vertolkt door Claire Foy in de eerste twee seizoenen en Olivia Colman in seizoenen drie en vier. Het eerste seizoen kwam vier jaar geleden uit en kon meteen op tonnen fans rekenen over de hele wereld. Niet voor niets is het Britse koningshuis nog steeds razendpopulair.
 
De meeslepende reeks, die goedgekeurd werd door de Royals zelf, geeft de kijker een intieme blik achter de schermen van het Britse koningshuis uit de 20ste eeuw. Je ziet Queen Elizabeth II plots in een volledig ander daglicht. ‘The Crown’ laat je voelen hoe moeilijk de Queen het heeft om werk en privé gescheiden te houden terwijl ze het land regeert, want beslissingen die goed zijn voor het volk, zijn vaak lastig als moeder.  

Het debuut van prinses Diana

Fans hebben lang moeten wachten op seizoen drie, dat in november 2019 uitkwam, twee jaar na het vorige. Nu wordt er echter niet zoveel geduld van hen verwacht, want op 15 november lanceert Netflix het vierde seizoen. De opnames waren al een jaar geleden begonnen, waardoor de coronapandemie gelukkig geen roet in het eten heeft kunnen gooien.
 
In seizoen vier wordt de focus gelegd op de jaren waarin Margaret Thatcher premier was. Thatcher wordt vertolkt door Gillian Anderson, die ook bekend is van ‘Sex Education’. Naast Margaret Thatcher maakt ook een andere grote naam haar debuut in de reeks, namelijk prinses Diana. Zij wordt gespeeld door opkomende actrice Emma Corrin. Corrin vertelde eerder al dat ze dolgelukkig was om de cast als prinses Diana te vervoegen. “Ik ben al sinds de eerste aflevering aan de show gekluisterd en het is ongelooflijk om te denken dat ik me nu bij deze getalenteerde acteerfamilie aansluit”, aldus de actrice. “Prinses Diana was een icoon, en haar effect op de wereld blijft diepgaand en inspirerend.” Toch heeft de actrice ook af te rekenen met de torenhoge verwachtingen omtrent haar personage. "Er komt heel veel druk kijken wanneer je zo'n iconisch personage speelt", vertelde ze recent nog aan The Sunday Times.

Veel meer dan enkel Lady Di

Waar er in seizoen vier expliciet op zal gefocust worden, is nog een goed bewaard geheim. Toch staat het als een paal boven water dat er een belangrijke rol zal weggelegd zijn voor het iconische huwelijk tussen prins Charles en prinses Diana, maar ook hun moeilijkheden die leidden tot hun scheiding in 1992 zullen niet uit de weg worden gegaan. Daarnaast zou ook de oorlog om de Falklands en de beruchte mijnwerkersstaking van 1984-1985 een prominente rol spelen.

Ook de beroemde inbraak van Michael Fagan in de kamer van koningin Elizabeth zal een rolletje krijgen in het vierde seizoen. Dit in tegenstelling tot Tampongate, dat op aandringen van Josh O'Conner (die prins Charles speelt) zelf, niet ter sprake zal komen. In dat beruchte telefoongesprek zou prins Charles aan Camilla Parker Bowles hebben gezegd dat hij "in haar broek zou willen leven". Waarna hij toevoegde dat hij eigenlijk een "Tampax-tampon" zou moeten zijn. En voor de echte fans: misschien zouden ook prins William en prins Harry voor het eerst kortstondig hun opwachting maken.

Het vierde seizoen van 'The Crown' is vanaf zondag 15 november te bekijken op Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top