De grootste filmklassiekers bij Proximus VOD

Films | De bioscopen zijn weer open, maar ook bij Proximus Pickx vind je deze zomer een uitgebreid filmaanbod, waar je niet eens de deur voor uit moet. En wat er is er beter om te ontsnappen aan een hittegolf of regenbui tijdens de vakantie dan een onvervalste filmklassieker?

In onze vijfde special keren we nog eens terug naar de jaren negentig van vorige eeuw en serveren we nu de beste actiefilms. Je ontdekt de pareltjes uit deze periode in de categorie 'adrenaline' nu in onze op aanvraag-catalogus (3,99 euro HD/2,99 euro SD).

Je vindt onze selectie onder het menu 'De grootste filmklassiekers'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nikita

Nikita is een jonge vrouw die samen met haar vrienden moorden en roven pleegt. Als ze wordt opgepakt, gaat ze niet naar de gevangenis, maar ze wordt geschoold tot huurmoordenares voor de overheid, om zo de gemeenschap terug te betalen. Dan moet ze iemand in een restaurant omleggen.

Actiefilm (1990) van Luc Besson met Anne Parillaud, Jean-Hugues Anglade en Tchéky Karyo. Genomineerd voor de Golden Globe voor beste niet-Engelstalige film.

Bad Boys

Mike Lowrey en Marcus Burnett zijn partners bij de Miami politiemacht. Als er een lading drugs uit het politiebureau wordt gestolen hebben ze 72 uur om het terug te vinden. Om ervoor te zorgen dat een getuige mee wil werken moeten ze zich als elkaar voordoen en dat is niet zo makkelijk aangezien Lowrey een losbandige vrijgezel is en Burnett netjes getrouwd.

Komische actiefilm (1995) van Michael Bay met Will Smith, Martin Lawrence en Téa Leoni. Genomineerd voor twee MTV Movie Awards.

Pulp Fiction

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

Misdaaddrama (1994) van Quentin Tarantino met John Travolta, Samuel L. Jackson en Bruce Willis. Genomineerd voor zeven Oscars, waarvan het er één won voor best origineel scenario.

Jackie Brown

De stewardess Jackie Brown wordt gepakt tijdens het smokkelen van geld voor haar baas. Ze krijgt een aanbod om met de politie samen te werken om de wapenhandelaar waar ze voor werkt te kunnen pakken. Ze ontmoet Max Cherry, die haar borgsom betaalt. Ze besluiten een plan te smeden waardoor ze de partijen tegen elkaar uit kunnen spelen, en er zelf met een grote som geld vandoor kunnen gaan.

Misdaaddrama (1997) van Quentin Tarantino met Pam Grier, Samuel L. Jackson en Robert Forster. Genomineerd voor de Oscar voor beste acteur in een bijrol.

Bram Stoker’s Dracula

De jonge advocaat Harker krijgt de opdracht om een klant te bezoeken in Oost-Europa. Daar wordt hij gevangen gehouden door de graaf en vampier Dracula die afreist naar Londen, geobsedeerd door een foto van Harkers verloofde Mina. In Londen begint hij de jacht op Mina waarbij hij o.a. Mina's beste vriendin Lucy tot slachtoffer maakt. Lucy's vrienden slaan de handen ineen om deze vampier weg te jagen.

Horrorfilm (1992) van Francis Ford Coppola met Gary Oldman, Winona Ryder en Anthony Hopkins. Winnaar van drie Oscars.

Men in Black

Agenten Kay en Jay zijn lid van een top-secret organisatie die in het leven is geroepen om de buitenaardse wezens op aarde in de gaten te houden. Als een buitenaardse terrorist dreigt enkele zonnestelsels te vernietigen, moeten ze in actie komen.

Sciencefiction komedie (1997) van Barry Sonnenfeld met Will Smith, Tommy Lee Jones en Linda Fiorentino. Genomineerd voor drie Oscars, waarvan het er één won.

Fight Club

Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.

Komische thriller (1999) van David Fincher met Edward Norton, Brad Pitt en Helena Bonham Carter. Genomineerd voor een Oscar en MTV Movie Award.

Speed

De agenten Jack Traven en Harry Temple redden een groep mensen uit een gesaboteerde lift, zodat het brein achter de sabotage, Howard Payne, zijn losgeld wel kan vergeten. Payne besluit een nieuwe uitdaging voor Traven op te zetten: hij plaatst een bom op een stadsbus. Als de bus beneden de 50 mijl per uur zal gaan rijden, zal de bom exploderen. Aan Traven om samen met de passagier Annie Porter de andere passagiers in veiligheid te brengen.

Actiethriller (1994) van Jan de Bont met Keanu Reeves, Sandra Bullock en Dennis Hopper. Winnaar van twee Oscars en vijf MTV Movie Awards.

Terminator 2: Judgment Day

In dit vervolg op het origineel uit 1984 worden twee Terminators teruggestuurd uit de toekomst. Het meest geavanceerde type, de T-1000, heeft als doel om de dertienjarige John Connor te doden, zodat hij later niet het verzet kan gaan leiden. De oudere T-800 is dan weer door de mensen geherprogrammeerd om John te beschermen en te dienen.

Sciencefictionfilm (1991) van James Cameron met Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong. Genomineerd voor zes Oscars, waarvan het er vier won: beste geluidseffecten, beste visuele effecten, beste make-up en beste geluid.

Total Recall

Douglas Quaid leidt een doorsnee leven op aarde. Zijn voortdurende dromen over Mars leiden er echter toe dat hij een fictieve reis koopt bij het bedrijf Rekall, waarbij de herinnering geïmplanteerd wordt in de hersenen. Quaids echte herinneringen conflicteren echter met de geïmplanteerde, waardoor hij een toeval krijgt. Beetje bij beetje ontdekt hij dat zijn ware herinneringen gewist werden en hij naar Mars dient terug te keren om de ware toedracht van zijn leven te achterhalen.

Sciencefictionfilm (1990) van Paul Verhoeven met Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone en Rachel Ticotin. Genomineerd voor drie Oscars, waarvan het er één won voor beste visuele effecten.

Face/Off

Na de mislukte aanslag op zijn leven, waarbij zijn zoontje om het leven komt, is FBI-agent Sean Archer vastbesloten om de verantwoordelijke te vinden. Zes jaar later slaagt hij erin om Castor Troy en zijn jongere broer te klissen. Alleen blijkt dat er een biochemische bom ergens in Los Angeles is geplaatst. Om de exacte locatie te achterhalen, ondergaat Archer een gezichtstransplantatie zodat hij zich als Troy kan voordoen. Alleen doet Troy exact hetzelfde.

Actiefilm (1997) van John Woo met John Tavolta, Nicolas Cage en Joan Allen. Genomineerd voor één Oscar.

The Matrix

Hacker Neo wordt door rebellenleider Morpheus voor de keuze gesteld. Onwetend blijven leven in de schijnwereld (Matrix) of ontsnappen naar de echte wereld, waarin ze de wapens kunnen opnemen tegen de kunstmatige intelligentie die alles heeft overgenomen. Samen met de rebellen besluit Neo de glitches in de Matrix uit te buiten om zo de oorlog in het voordeel van de mensheid te beslechten. Alleen willen Agent Smith en zijn team dit ten allen prijze vermijden.

Sciencefictionfilm (1999) van Lilly en Lana Wachowski met Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Carrie-Anne Moss. Genomineerd voor vier Oscars (beste filmediting, beste geluidseffecten, beste visual effects en beste geluid) die het ook allemaal won.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top