Zomer 2020: revival van de drive-in cinema

Films | Met z’n allen gezellig samentroepen in een bioscoopzaal is deze zomer geen optie. In het hele land duiken bij ons dan ook drive-in cinema’s op. Op deze plekken van je in de veilige bubbel van je eigen wagen een filmpje meepikken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Movie Drive in Brussel

De omvangrijke parking van de industriële site Tour & Taxis in Brussel doet deze zomer dienst als cinema, onder de naam Movie Drive. Je kan er elke dag terecht voor een film op een gigantisch LED-scherm. Voor het geluid ben je aangewezen op je autoradio, maar ook zonder wagen ben je welkom. Kom je te voet, met de fiets of het openbaar vervoer, dan kan je plaatsnemen in een van de stoeltjes vooraan. Op het programma staan erg uiteenlopende genres, van Pretty Woman tot The Conjuring.

Kinepolis on Tour

Ook bioscoopgigant Kinepolis voorziet deze zomer een drive-in alternatief voor de klassieke cinema-ervaring. Tot het einde van de zomervakantie trekt Kinepolis on Tour het land rond met wat volgens het bedrijf het grootste mobiele LED-scherm ter wereld is. Dat imposante scherm van liefst 16 op 9 meter moet  de filmbeleving nog intenser maken, zo maakt Kinepolis zich sterk.

De Kinepolis-karavaan bevindt zich momenteel in Brugge, in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Op het programma staan kaskrakers als The Lion King, 1917 en Joker. Er is echter ook ruimte voor een aantal oudere titels – denk aan Grease, Jurassic Park of Dirty Dancing. De komende maand duikt het mobiele Kinepolis-scherm ook op in Halle, Machelen en Geraardsbergen.

Alle locaties en titels kan je  terugvinden op de website van Kinepolis on Tour.

Bioskoop, in Gent en Sint-Niklaas

Ook evenementenbureau Music Connects heeft zijn schouders gezet onder een ‘virusproof’ alternatief voor de bioscoopzaal. Onder de noemer Bioskoop – voor het retro-gevoel bewust in de oude spelling geschreven – kwam de aanbieder voorlopig al met twee drive-in locaties op de proppen. De 80’s-geïnspireerde openluchtbioscoop stond eerder deze maand al aan Flanders Expo in Gent, maar duikt op 15 en 16 augustus op in Sint-Niklaas. Op de Grote Markt kan je er genieten van de jaren 80-klassiekers Footloose en De Kleine Zeemeermin.

Drive-in cinema Aartselaar

De Antwerpse gemeente Aartselaar stak de handen uit de mouwen om zelf een drive-in cinema uit de grond te stampen. Op de parking van Atlas Copco aan de Ingberthoeveweg kan je op 22 augustus de wagen voor het scherm parkeren om te genieten van Bad Boys for Life, het Hollywood-debuut van de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah met niemand minder dan Will Smith in de hoofdrol. Op zondag 23 augustus staat de muziekfilm Rocketman op het programma: een biografische film rond popicoon Elton John.

Leuk detail om het vintage-gevoel nog wat te versterken: wie met een oldtimer komt, krijgt per passagier een gratis consumptie (als de wagen ouder is dan 30 jaar).

Drive-in cinema Heist-op-den-Berg

Ook in de Zuiderkempen kan je als drive-inliefhebber aan je trekken komen. Het cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg organiseert er in augustus elke vrijdagavond een openluchtcinema op de parking aan de Vlinderstraat. Er is plaats voor 90 auto’s. De filmkeuze werd bepaald door een online poll. Filmliefhebbers hebben uit een preselectie van 30 films gekozen voor A Star is Born, Bohemian Rhapsody, Green Book en Mama Mia! Here we go Again. Een kaartje kost 10 euro per persoon.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top