Huiver mee met deze beklijvende true crime-series

Series |

Met ‘Triple Murder at the Farm’ en ‘Escape at Dannemora’ blaast televisiezender Canvas haar aanbod true crime-series deze week nieuw leven in. Maar welke andere true crime-series zijn zeker het bekijken waard? Proximus Pickx geeft jou een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Triple Murder at the Farm (2018)

Op zondag 22 mei 1999 vond de grootste moorzaak ooit plaats in Noorwegen: ‘The Orderud Case’, beter bekend als de ‘Triple Murder at the Farm’. Marie Orderud (84), Kristian Orderud (81) en dochter Anne Orderud (47) werden die dag vermoord teruggevonden op hun familieboerderij vlak bij Oslo. De daders werden nooit gevonden en de moordzaak werd nooit opgehelderd. In deze zesdelige Noorse serie gaat onderzoeksjournalist Øystein Milli op zoek naar nieuwe aanwijzingen met behulp van eerder gevonden bewijsmateriaal en getuigenissen.

Bekijk de eerste aflevering van ‘The Orderud Case’ op maandag 27 juli om 21u45 op Canvas.
 

Escape At Dannemora (2018)

In 2015 ontsnapten twee gevangenen uit een strenge Noord-Amerikaanse gevangenis. Iets wat door velen onmogelijk werd geacht en tot een immense klopjacht heeft geleid. In deze zevendelige miniserie vertelt regisseur Ben Stiller het ontsnappingsverhaal van de twee gevangenen, Richard Matt (Benicio Del Toro) en David Sweat (Paul Dano), die hulp kregen van hun vriendin en gevangenisbewaarster Tilly.

Bekijk de eerste twee afleveringen van ‘Escape at Dannemora’ op vrijdag 29 juli om 22u10 op Canvas.
 

Tiger King (2020)

In deze zevendelige docuserie duiken we in het leven van Joseph Schreibvogel, beter bekend als Joe Exotic, een nogal excentrieke man die een privé-dierentuin heeft in de Amerikaanse staat Oklahoma. Joe’s privéleven, werkomgeving en persoonlijke relaties passeren de revue en al snel blijkt dat deze Tiger King, en zijn entourage, er heel aparte gewoontes op na houdt zoals een vete onderhouden met zijn aartsvijand: Carole Baskin.


Making A Murderer (2015 - )

In ‘Making A Murderer’ zien we hoe Steven Avery na achttien jaar onterechte gevangenschap wordt vrijgelaten voor een verkrachtingszaak die hij niet pleegde. Twee jaar later wordt de man opnieuw in de boeien geslagen wegens verdenking van moord op een jonge fotografe die foto’s kwam nemen bij Avery’s autosloperij. Twee seizoenen lang zien we de strijd van Avery en zijn advocaten om het vermeende onrecht dat hen aangedaan is, recht te zetten.

 

American Crime Story (2016 - )

In deze Netflixserie volgen we de grootste Amerikaanse rechtszaken uit de recente geschiedenis. Het eerste seizoen van deze beklijvende serie sloeg wereldwijd in als een bom met ‘The People v. O.J. Simpson’ waarin Cuba Gooding Jr. in de rol kruipt van de legendarische American Football-speler O.J. Simpson. Deze man werd verdacht van de moord op zijn vrouw. Het tweede seizoen vertelt het verhaal van de moord op modeontwerper Gianni Versace door Andrew Cunanan.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top