Wie herinnert zich de strandwachters van Baywatch nog?

Series | We keren met jou terug in de tijd naar de stranden van Malibu in Los Angeles County, waar een aantal strandwachten waken over het reilen en zeilen op de stranden. De reeks liep van 1989 tot 2001, in totaal werden maar liefst 243 afleveringen gemaakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hasselhof als investeerder

Na het eerste seizoen waren de kijkcijfers goed, hoewel de zender NBC besliste niet verder te gaan met het toen populaire programma. Acteur David Hasselhof, in de reeks Mitch Buchannon, zag potentieel en investeerde zijn geld in het programma waarin hij speelde. 
 
Doorheen de verschillende seizoenen verwelkomde de reeks verschillende acteurs. Pamela Anderson was daarbij veruit de bekendste. Anderen waren Carmen Electra, Yasmine Bleeth en David Charvet.

Nucleaire aanval

Inhoudelijk draait de show om een groep strandwachten onder leiding van Mitch Buchannon. Het groepje wordt in hun dagelijks werk gevolgd, terwijl ze te maken krijgen met gevaren nabij het strand en elders in Californië. Vaak gaat het om het redden van drenkelingen, hoewel ook het tenietdoen van een haaienaanval, moord en zelfs aardbevingen zeker en vast de revue passeerden. Een keer moesten de ‘Baywatchers’ zelfs een nucleaire aanval neutraliseren. Daarnaast vertelt de reeks ook het verhaal van de verschillende individuen binnen de strandwacht, want zij maken ook op persoonlijk vlak heel wat mee…
 
Naast acteur en investeerder fungeerde Hasselhof ook als zanger van het nummer ‘Current of Love’, dat in de aftiteling van seizoenen twee tot en met vier wordt afgespeeld. Tenslotte werden ook drie films over de reeks gemaakt. Baywatch was en is dus een groot succesverhaal.

In de meest recente film speelde Dwayne Johnson een van de hoofdrollen. Bekijk hieronder de trailer van de laatste Baywatch-film: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top