Deze sterren worstelen met psychische problemen

Films | De fans van Kanye West maakten zich onlangs zorgen na een resem bizarre verklaringen. Er werd argwaan over zijn mentale gezondheid gewekt. Hij is bovendien niet de eerste ster die met verschillende psychologische aandoeningen wordt geconfronteerd…

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Rock

Dwayne Johnson, ook wel gekend als The Rock, is niet zo onoverwinnelijk als je denkt! De acteur worstelt met de stereotypen van de beresterke rollen die hij vertolkt. Hij wil die stereotypes verbreken door zich uit te spreken over zijn depressies. Als tiener moest hij een zelfmoordpoging van zijn moeder dwarsbomen. De moeder van Dwayne liep over een drukke weg in een poging om overreden te worden. Een pijnlijke herinnering die hij wilde vertellen tijdens opnames voor de serie "Ballers", waarin zijn rol in de film het rouwproces van zijn broer die stierf aan zelfmoord doormaakt. Een getuigenis die ons eraan herinnert dat we nooit alleen zijn in het bestrijden van onze demonen, en dat ook mannen moeten kunnen omgaan met een verzwakte geestelijke gezondheid.

Sophie Turner

Sophie Turner was 15 toen ze zich bij de cast van Game of Thrones aansloot. Zo snel en zo jong in de schijnwerpers gezet worden, zorgde ervoor dat ze amper met deze plotselinge en extreme belangstelling kon omgaan. Vooral de opmerkingen over haar gewicht raakten haar hard: ze voelde zich elke keer dat ze zich in het openbaar, op het kleine of grote scherm liet verschijnen, enorm bekeken. En dat allemaal op een leeftijd waarbij zelfacceptatie een moeilijke uitdaging is. Zo ontwikkelde ze een verzuurde relatie met haar lichaam vol zelfbenoemde complicaties en vroeg ze de kostuumontwerpers van de serie om haar korset zoveel mogelijk aan te spannen. Ze genas van haar psychische aandoening dankzij haar relatie met Joe Jonas en na hun huwelijk. De moeilijke psychische aandoening, die nu is overwonnen, heeft de jonge vrouw er niet van weerhouden om een grote actrice te worden

Jameela Jamil

Jameela Jamil hecht enorm veel belang aan mentale gezondheid en bodypositivity. Ze ziet zichzelf als een ware activiste. De actrice, beroemd geworden na haar rol in de serie "The Good Place”, spreekt regelmatig over haar eigen ervaringen met deze onderwerpen. Daarnaast creëerde ze ook en vooral de gemeenschap "I Weigh”, die werkt aan inclusie en eigenliefde. Ze liet Instagram bijvoorbeeld stoppen met het aanbieden van advertenties gericht aan minderjarigen over afslankproducten en cosmetische chirurgie. Je zou kunnen zeggen dat ze haar eigen ervaring echt tot een kracht heeft omgezet, door zich in te zetten voor honderdduizenden mensen die dezelfde problemen meemaken.

Zayn Malik

Zayn Malik is beroemd geworden door zijn optreden op X Factor, en vooral door zijn rol bij de boyband One Direction. Hij was toen in de twintig en werd al snel een icoon voor jonge meisjes dankzij zijn voorbeeldige lichaamsbouw. Toch lijdt hij aan een ernstige eetstoornis waardoor hij vaak enkele dagen zichzelf uithongert. De zanger legt uit dat alle aspecten van zijn leven zo oncontroleebaar waren dat hij zijn relatie met eten gebruikte om die controle terug te vinden. Toen hij One Direction verliet en later zijn solocarrière startte, kon hij aan de eetstoornis ontsnappen.

Chrissy Teigen

In 2016 bevielen Chrissy Teigen en John Legend van hun dochter, Luna. Het model beleeft sindsdien een zware periode, terwijl deze tijd de mooiste van haar leven zou moeten zijn. Ze raakte depressief en legt uit dat ze haar huis niet meer kan verlaten of zelfs niet kan koken. Ze heeft te maken met postpartumdepressie. Een ziekte die veel vrouwen treft, maar er wordt zelden over geschreven, waardoor het onbekend blijft bij het grote publiek en mensen verrast zijn, wanneer het zich voordoet. Chrissy Teigen hielp de buitenwereld door uit te komen voor haar probleem om deze stoornis zichtbaar te maken en mensen te laten accepteren dat moeder zijn natuurlijk de mooiste rol in de wereld is, maar dat het haar eigen moeilijkheden heeft.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top