Met deze drie films waan je je even in hogere sferen

Films | In deze tijden is het vliegtuig nemen een heel andere belevenis geworden. De luchtvaartsector kreeg door het coronavirus zware klappen toegediend. Q2 zendt met ‘Flightplan’ nog eens een film waarbij het vliegtuig de rode draad is. Proximus Pickx selecteerde voor jou nog drie andere films in deze categorie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vandaag kan je om 22u30 op Q2 ‘Flightplan’ bekijken. Jodie Foster speelt er de hoofdrol en speelt er Kyle Pratt, die op een vlucht van Berlijn naar New York haar zesjarig dochtertje kwijtspeelt. Het meisje lijkt spoorloos verdwenen en Kyles frustratie groeit alleen maar wanneer niemand haar lijkt te geloven. Een film die je tot het einde kan bekoren. Dat is ook het geval voor de onderstaande films.

Con Air (1997)

In deze film zien we Nicolas Cage zoals we hem nog nooit zagen. Hij speelt de gespierde Cameron Poe, die in de gevangenis terechtkomt wanneer hij bij een vechtpartij een man het leven ontneemt. Poe belandt nadien bij een transportvlucht van enkele extreem gevaarlijke gevangenen naar andere complexen in het oog van de storm. Zij kapen de vlucht en dat is een enorme tegenvaller voor Poe, die zijn straf bijna heeft uitgezeten. Poe hoopt op een goede afloop maar zal uiteindelijk zijn eigen hachje moeten redden

Top Gun (1986)

In deze razend populaire film uit de jaren tachtig zien we hoe Tom Cruise in de huid kruipt van ‘Maverick’: een jonge, talentvolle, maar ook roekeloze piloot. ‘Maverick’ en co-piloot ‘Goose’ worden toegelaten in een elite marineopleiding voor piloten waar de concurrentiestrijd zeer groot is. Na een tragische gebeurtenis twijfelt ‘Maverick’ echter of hij nog wel wil verder gaan als piloot… Hij gaat ten rade bij zichzelf en besluit niet op te geven. Met ‘Top Gun: Maverick’ komt er in december 2020 een opvolger op de eerste film, met Tom Cruise opnieuw van de partij.

Sully (2015)

'Sully' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van piloot Chesley Sullenberger, die met zijn 155 passagiers een noodlanding moet maken op de Hudson-rivier in New York. Er vallen geen doden of gewonden maar toch breekt er na de noodlanding een storm aan kritiek los en moet Sullenberger zich verantwoorden voor zijn daden. De film is een werk van regisseur Clint Eastwood. Piloot Sullenberger wordt vertolkt door de Amerikaanse acteur Tom Hanks.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top