Deze vijf rollen tekenen de carrière van Kristen Bell

Films | Op 18 juli viert de Amerikaanse Kristen Bell haar 40e verjaardag. Wij keren daarom met jou terug naar vier rollen op het kleine of grote scherm uit haar carrière die je zeker moet gezien hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Veronica Mars

De serie Veronica Mars is degene die de carrière van Kristen Bell lanceerde, toen 24 jaar oud was. Ze speelt een 17-jarige tiener die de rol van privédetective speelt, haar klasgenoten bespioneert en raadsels oplost. Het optreden van de actrice creëerde een enorme fanbase, zo erg zelfs dat er een film een paar jaar na het einde van de serie werd uitgebracht. Deze rol maakte haar dus bekend bij het grote publiek en opende verdere deuren naar de film- en televisiewereld.

Gossip Girl

Begin niet met zoeken, want Kristen Bell verschijnt niet op het scherm in Gossip Girl, behalve eenmaal in de vorm van een cameo aan het einde van de serie. Dit belet haar niet een cruciale rol te spelen: die van de verteller! Een kans die ze kreeg na haar rol in Veronica Mars. Kristen Bell is dus, gedurende zes seizoenen, de stem van de sluwe blogger die verslaafd is aan roddels. Zelfs als blijkt dat het echte gezicht achter deze pseudo niet is wie je zou denken, is het toch een bekende actrice die de voice-over van elke aflevering inleest.
 

Bad Moms

De carrière van Kristen Bell heeft, zoals bij velen, een kleine inzinking gekend. Na een rol als stem in de beroemde tekenfilm "Frozen", die van het personage van Anna, verschijnt ze opnieuw op het grote scherm. Het is de komedie 'Bad Moms' die echt haar terugkeer naar het front van de filmwereld markeert. De film vertelt hoe drie overwerkte moeders uit hun dagelijkse routine proberen te komen om van het leven te genieten. Ze belichaamt het personage van Kiki, naast Mila Kunis (Amy) en Kathryn Hahn (Carla).

The Good Place

De humor en de persoonlijkheid van Kristen Bell komen pas echt tot uiting in de recente serie The Good Place, waar ze Eleanor Shellstrop speelt, een ondankbare jonge vrouw die na haar dood per ongeluk in de Good Place (het equivalent van het paradijs) terechtkomt. De reeks gaat in op diepere thema's zoals dood, moraal, goed en kwaad. De show is te bekijken op Netflix. De laatste aflevering werd in januari dit jaar uitgezonden.

Frozen

Bell speelt in Frozen misschien wel de rol van haar leven, al is ze zelf niet te zien op het witte doek. Wie de enorm bekende animatiefilm heeft gezien, kent uiteraard het personage Anna. Zij is de jongere zus van het hoofdpersonage Elsa. In de film doet ze er alles aan om haar zus terug in het koninkrijk te krijgen, nadat ze zichzelf heeft verbannen. Vorig jaar kwam er met Frozen II een vervolgfilm uit, waar Bell opnieuw te horen is als Anna. In 2019 kreeg ze ook een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top