Hoe verging het Brooke Shields 40 jaar na kaskraker The Blue Lagoon?

Films | Brooke Shields was in de jaren '80 en '90 enorm populair, maar de laatste jaren was het stil rondom haar. Hoe verging het de actrice veertig jaar na het succes van de film 'Blue Lagoon'? Proximus Pickx schetst het verhaal van Shields, die al na elf maanden haar eerste fotoshoot deed…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Haar moeder vond haar ‘het mooiste kind ooit’ en ze liet er geen gras over groeien. Amper elf maanden na haar geboorte verscheen ze al in een commercial omtrent zeep. Het was het begin van de carrière van Shields, die jaren nadien als model en actrice door haar moeder werd gepusht. In 1980 speelde ze mee in de film ‘The Blue Lagoon’.

Daarin was ze amper 14 jaar oud en de film vertelt het verhaal van twee kinderen die op een verlaten eiland verliefd worden op elkaar. De film was een enorm succes, maar er was bijzonder veel kritiek op het feit dat Shields er halfnaakt in voorkwam. Later verklaarde ze dat er voor haar scènes het lichaam van iemand anders werd gefilmd.

Moeder en diploma Romaanse Talen

Shields kwam ook in contact met enkele bekende namen in de muziekwereld. Ze trok een tijdlang op met Michael Jackson en er waren tal van geruchten over een relatie, maar verder dan vriendschap kwam het nooit. Beiden verloren elkaar nadien jaren uit het oog en bij de begrafenis van de zanger kwam ze een emotionele toespraak houden, ook al kreeg ze ook daar de nodige kritiek omdat ze al jaren geen contact meer had met hem. Shields had ook een korte relatie met George Michael, maar die dumpte haar. Tien jaar later maakte hij bekend dat hij homoseksueel was.

In de liefde lukte het maar niet en een huwelijk met toptennisser André Agassi hield niet stand. In 2001 vond ze de liefde van haar leven met Chris Henchy met wie ze twee dochters kreeg. Shields pakte het met hen helemaal anders aan ze wenste hen niet in de showbusiness aan het werk zien tijdens hun kinderjaren. Helemaal anders dan ze zelf meemaakte als kind.

Shields maakte ook komaf met de vooroordelen die er waren: model, knap en actrice en daardoor werd vaak gewag gemaakt van niet al te veel intelligentie. Ze snoerde die criticasters de mond door een diploma Romaanse Talen te behalen op Princeton University.

Stabiele omgeving, wel een depressie

Haar modellencarrière hield ze in de jaren '90 voor bekeken en ze ging zich meer toeleggen op acteren. Nadien kende Shields veel succes als tv-actrice en ook op Broadway toonde ze zich. Ze bewees haar grote talent als actrice en ze ging nooit tenonder aan de roem en al het geld dat in haar wereld omging. Shields hield altijd de voeten op de grond en zette zich in voor het goede doel in de strijd tegen kanker en aids en promootte een gezonde levensstijl. Geen verhalen over drank en drugs, nochtans een gevaar dat om de hoek ligt in de modellenwereld en in Hollywood. Ze kreeg wel te maken met een depressie vanwege het overlijden van haar vader en moeder.

Van 1980 tot 2013 speelde ze mee in tientallen films, maar sindsdien kwam ze amper nog voor in films. De 55-jarige Amerikaanse was vooral te zien in tv-series en doet naar eigen zeggen nog enkel projecten waar ze ‘plezier’ in heeft. Volgens Amerikaanse bronnen is Shields momenteel 25 miljoen dollar netto waard.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top