Acteurs die veel spieren hebben moeten kweken voor een rol

Films | Acteren is niet enkel wat regels uit het hoofd leren en scènes repeteren. Sommige acteurs bereiden zich maandenlang voor op een rol, inclusief intensieve training en strakke eetschema’s. Proximus Pickx presenteert de top van de acteurs die erin geslaagd zijn om tientallen kilo's spieren te kweken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chris Hemsworth voor 'Thor'
 

Van alle acteurs die hebben moeten trainen voor een film, zijn er maar weinig die de taak met zoveel ijver en succes hebben aangepakt als Chris Hemsworth toen hij de rol van Thor landde.
 
Voor deze rol heeft de Australische acteur getraind met een voormalige Navy SEAL, Duffy Gaver, die een "ouderwetse" workout creëerde met een specifieke nadruk op schouders en armen. Aan het einde van zijn training had Chris meer dan 10 kg aan spierkracht gewonnen. Tenslotte moest de acteur deze fysieke vorm ook nog eens lang behouden, aangezien Thor in verschillende Avengers-films verschijnt.

Jake Gyllenhaal voor 'Southpaw'
 
Gyllenhaal kwam meer dan 8 kg aan spieren bij, zodat hij een succesvolle bokser kon spelen in de film ‘Southpaw’. Hij heeft zes maanden lang zes uur per dag getraind in de sportschool van Floyd Mayweather, de bokskampioen van Las Vegas. Bovendien ging de acteur zo op in zijn training, dat het hem zijn relatie met Alyssa Miller gekost heeft. Gyllenhaal getuigt dan ook dat hij niet van plan is om datzelfde proces snel nog eens opnieuw te doorlopen.

Jamie Foxx voor 'Finding Mike'
 
Deze transformatie zal ongetwijfeld een van de meest opvallende van de laatste jaren zijn. Jamie Foxx traint namelijk al maanden voor zijn volgende rol: die van bokser Mike Tyson. Om de boksster te spelen in de biopic, ‘Finding Mike’, ondergaat de acteur een intense training, aangezien Mike Tyson in de zwaargewichtcategorie zat. De 52-jarige acteur deelde onlangs zijn vooruitgang op Instagram.

Christian Bale voor 'Batman Begins'
 
Christian is waarschijnlijk acteur die het meest beroemd is voor zijn fysieke transformaties. Hij is niet alleen in staat om veel gewicht te verliezen (tot het punt dat hij zijn gezondheid riskeert), maar hij is ook in staat om aan te komen. Er zijn talloze rollen waarin hij op speciale diëten heeft gezeten.
 
Voor de film 'The Machinist' verloor de acteur 30 kg, voordat hij 45 kg terugwon voor zijn rol in Christopher Nolan’s ‘Batman Begins’. Om dat in twee jaar te bereiken, zegt Christian Bale zich letterlijk te hebben volgepropt door om de twee à drie uur te eten en daarnaast nog eens intensief te trainen. Daarna deed hij honderden uren cardio om droger te staan en zo de 85 kg van zijn rol in Batman te bereiken. Indrukwekkend. 

Chris Evans voor 'Captain America'
 
Om in de huid van Captain America te kunnen kruipen, onderging Chris Evans zes keer per week een intensieve training. Tegelijkertijd deed hij elke dag aan cardio en volgde hij een eiwitrijk dieet om een maximale spiermassa te verkrijgen. Die inspanningen wierpen hun vruchten af, want hij kweekte 10kg spieren bij en verminderde zijn vetmassa van 12% tot 18%.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top