Let the Games Begin: van Jumanji tot Mortal Kombat

Films | Vanavond kan je om 20u40 op CAZ de film ‘Jumanji’ bekijken. Een nostalgische avonturenfilm waar een bordspel, dat door de lockdown weer een opstoot kende inzake populariteit, voor een film vol spanning zorgt. Proximus Pickx selecteerde enkele films waar ‘games’ centraal staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jumanji (1995)

Judy en Peter vinden het spel ‘Jumanji’ en beslissen om te spelen en dat heeft grote gevolgen. Ze worden meegezogen in een andere wereld met tal van avonturen. Grote muggen, een gestoorde jager, een stormloop aan olifanten en nog veel meer. De enige oplossing om alles ongedaan te maken, is het spel uitspelen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan.Mortal Kombat (1995)

Mortal Kombat was in die periode een enorm populair videogame en in deze film, met zeer aanstekelijk deuntje, baseren ze zich op het spel. Drie ‘Stervelingen’ (Mortals) worden door Shang Tsung uitgenodigd voor ‘Mortal Kombat’, een toernooi op leven en dood. Daar nemen Johnny Cage, Liu Kang en Sonya Blade het op tegen Goro, Sub-Zero, Scorpion en vele anderen. Het is een epische strijd en het lot van de wereld ligt in hun handen! De fans van de videogame waren lyrisch over de film, anderen waren geen fan. Zonder twijfel een cultfilm.The Game (1997)

Niet elk ‘spel’ moet via een bordspel of videogame komen. In deze film met Michael Douglas (Nicholas) en Sean Penn (Conrad) gaan de makers een stukje verder met een enorm gedetailleerd en bijzonder uitdagend 'spel'. Conrad geeft Nicholas, die een saai leven leidt, een cadeaubon om deel te nemen aan ‘the game’. Het spel gaat verder dan ooit en oplichting, geweld en misleiding zijn schering en inslag. Het lijkt zelfs geen spel te zijn… Een meeslepende thriller die je verrast met een geweldig einde.

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Part II: Jumanji. Kevin Hart en Dwayne Johnson zorgen voor een komisch vervolg op de film uit 1995. Vier jongeren vinden een oud videospel en worden bij het starten van het spel in de game gezogen en ze zien er heel wat anders uit dan het origineel, zoals spierbundel Johnson duidelijk laat zien. Zij moeten het spel uitspelen en dat zorgt voor hilarische avonturen. Een zeer waardige opvolger en de film kreeg best goede kritieken.The Truman Show (1998)

Truman, gespeeld door Jim Carrey, lijkt het perfecte leventje te hebben. Getrouwd, goede vrienden, goede job… Het is allemaal misschien wel net te perfect. Gaandeweg blijkt er heel wat niet te kloppen en Truman lijkt de hoofdrol te spelen in een realityshow, waarvan hij nooit weet had. Kan hij ontsnappen uit de ‘perfecte’ wereld'? De film was een succes en won tal van awards.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top