Titanic: 5 weetjes die je nog niet wist over Jack en Rose

Films |

Komende zaterdag om 20u25 haalt VTM de filmklassieker Titanic vanonder het stof. Iedereen weet hoe het afliep met Jack, Rose en de ijsberg. Maar er vallen nog vijf interessante wist-je-datjes te vertellen over deze beroemde tranentrekker.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Andere acteurs

Geruchten uit Hollywood vertellen dat zowel Leonardo DiCaprio als Kate Winslet niet de eerste keus waren om Rose en Jack te spelen. Gwyneth Paltrow and Matthew McConaughey werden naar verluidt al lang voordien gecast maar vonden de rollen te licht. Regisseur James Cameron wil niets loslaten en zwijgt in alle talen: “Ik bevestig, noch ontken de geruchten.” 

Lange werkdagen werden Leo te veel

Leonardo DiCaprio is ook een mens en na ellenlange draaidagen verloor ‘Jack’ af en toe zijn geduld. Zo zou Leo tijdens één van de langere dinerscènes naar een mes hebben verwezen met de opmerking: “Welke gebruik ik om mezelf om te leggen?”

Jack tekende Rose niet echt

“Draw me like one of your French girls”, zei Rose tegen Jack toen ze naaktmodel voor hem stond. Alleen kon Leonardo DiCaprio niet zo goed tekenen. Gelukkig was er regisseur James Cameron die wel met het potlood overweg kon en de tekenhand speelt van Jack in deze wereldberoemde scène.

Lindsay Lohan speelde bijna mee

Het scheelde niet veel of Lindsay Lohan speelde mee in Titanic als Jack’s vrouwelijke maatje Cora. Regisseur James Cameron vond Lohan’s rode haar echter iets te veel lijken op dat van Rose en besloot om voor iemand anders te kiezen als Cora.

Celine Dion’s wereldhit kwam bij toeval

James Cameron wou enkel filmmuziek zonder woorden voor Titanic. Maar componist van dienst, James Horner, kroop achter Camerons rug de studio in met zangeres Céline Dion. Het uiteindelijke lied beviel Cameron zo goed dat hij het prompt tot titelsong van de film maakte.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top