De grootste filmklassiekers bij Proximus Pickx

Films | De bioscopen zijn weer open, maar ook bij Proximus Pickx vind je deze zomer een uitgebreid filmaanbod, waar je niet eens de deur voor uit moet. En wat er is er beter om te ontsnappen aan een hittegolf of regenbui tijdens de vakantie dan een onvervalste filmklassieker?

In onze tweede special keren we terug naar de jaren zeventig van vorige eeuw. Je ontdekt de pareltjes uit deze periode nu in onze op aanvraag-catalogus.

Je vindt onze selectie onder het menu 'De grootste filmklassiekers'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Loteling

1833, ergens in de Vlaamse Kempen. De dienstplicht was toen nog niet algemeen en de rekrutering gebeurt door loting, een maatregel die bij de bevolking niet geliefd is. Jan, één van de velen die hetzelfde lot wacht, heeft echter geluk en loot zich vrij. Maar voor een fikse som geld laat hij zich er toe verleiden om de plaats van een rijke jongeling in te nemen. Al snel betreurt hij zijn beslissing. Zijn geld wordt gestolen en hij maakt kennis met een boel mensonwaardige toestanden.

Drama (1973) van Roland Verhavert met Jan Decleir, Ansje Beentjes en Gaston Vandermeulen. Naar de roman van Hendrik Consience. Geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn.

The Aristocats

Madame Bonfamille stelt bij haar notaris haar testament op. Edgar, haar trouwe butler, hoopt op een groot deel van de erfenis. Tot zijn verbazing zal de gehele nalatenschap gaan naar de katten van de overledene. Vol jaloezie en hebberigheid verzint Edgar een plan om het geld in handen te krijgen.

Animatiefilm (1970) van Wolfgang Reitherman voor Walt Disney met de stemmen van Phil Harris, Eva Gabor en Sterling Holloway.

Close Encounters of the Third Kind

Roy Neary heeft een "close encounter" met een buitenaards ruimteschip. De Amerikaanse overheid komt er achter dat de aliens op een bepaalde plek zullen landen en verzint een dekmantelverhaal om het publiek op een afstand te houden. Een groep mensen, waaronder Neary, heeft echter een visioen van de precieze plek en gaan ernaar op zoek.

Sciencefictionfilm (1977) van Steven Spielberg met Richard Dreyfuss, François Truffaut en Teri Garr. Genomineerd voor acht Oscars, waarvan het er één won.

Midnight Express

Waargebeurd verhaal over een man die in Turkije wordt opgepakt wegens het proberen te smokkelen van drugs. Hij krijgt vier jaar en in de gevangenis blijkt snel dat de Turken het niet zo nauw nemen met de wetten. Als dan ook nog blijkt dat ze straf verlengen naar levenslang is er maar één ding dat ervoor kan zorgen dat hij dit overleeft.

Misdaaddrama (1978) van Alan Parker met Brad Davis, Bo Hopkins en Randy Quaid. Genomineerd voor zes Oscars, waarvan het er twee won.

The Godfather

Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.

Misdaaddrama (1972) van Francis Ford Coppola met Marlon Brando, Al Pacino en James Caan. Winnaar van drie Oscars voor beste film, beste acteur in een hoofdrol en beste scenario.

Taxi Driver

De oorlogsveteraan Travis Bickle werkt als taxichauffeur. Hij is een eenzame man die geobsedeerd is door pornografie en geweld. Zijn leven gaat steeds verder neerwaarts, en hij verliest zichzelf langzaam in zijn paranoia. Hij raakt steeds verder geïrriteerd door het tuig dat er 's nachts over straat loopt, en het is slechts een kwestie van tijd voordat hij in actie komt.

Misdaaddrama (1976) van Martin Scorsese met Robert De Niro, Jodie Foster en Cybill Shepherd. Genomineerd voor vier Oscars.

A Clockwork Orange

Groot-Brittannië, de toekomst: een groep tieners gaat elke avond op stap om een spoor van vernieling achter te laten: ze slaan en verkrachten hulpeloze slachtoffers. Als één van de jongens opgepakt wordt, stemt hij toe om een speciale therapie te ondergaan. Als hij uiteindelijk vrijkomt heeft hij een hekel aan geweld, maar stapelen de problemen zich vervolgens op.

Misdaaddrama (1971) van Stanley Kubrick met Malcolm McDowell, Patrick Magee en Michael Bates. Genomineerd voor vier Oscars.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top