Tv-hit Chateau Meiland: wat maakt de realityreeks zo succesvol?

Films | Wijnen, wijnen! Al drie seizoenen lang smullen Nederland en België van de avonturen van de familie Meiland. Maar hoe komt het toch dat Chateau Meiland zo’n tv-succes is? Wat is het geheim achter deze realityserie?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De familie Meiland, bestaande uit Martien, Erica, Maxime en Claire, kreeg voor het eerst naamsbekendheid toen ze deelnamen aan het Nederlandse programma Ik Vertrek. Wanneer de Meilandjes beslissen om een vervallen kasteel om te toveren tot een luxueus chambre d’hotes, krijgt de zender SBS6 het idee om hen te volgen in hun avonturen. De serie werd een instant succes. Wekelijks volgen minstens een miljoen Nederlanders wat de familie Meiland uitvreet. Bij onze noorderburen kreeg het programma vorig jaar een Gouden Televizier-Ring, de prijs voor het populairste programma van het voorbije jaar.

Ondertussen zitten we aan seizoen drie. Alle strapatsen van de Meilandjes kon je in België volgen via de zender VIJF. Het succesverhaal bestaat uit meerdere recepten, maar vooral de familieleden zelf kruiden het geheel tot een smakelijk iets.

Gezellige chaos

Want zeg nu zelf, wie bedenkt het dat een echtpaar gaat scheiden, toch onder één dak blijft wonen, waarbij de man uit de kast komt en waar het stel daarna toch beslist om opnieuw te trouwen en beste maatjes te blijven. Originaliteit ten top, alleen al het verhaal rond Martien en Erica is hoogst opmerkelijk.

Hoofdfiguur Martien is de absolute master of ceremony in dit programma. De man wisselt van de ene stemming in de andere. Van hysterie tot nuchterheid en extreme vrolijkheid. Zijn “Frans met haar op” vormt een smile op je gezicht. Quotes als “Wijnen, wijnen” en “Wat goeeeed” worden graag nagebootst.

Die gezellige chaos is niet gespeeld en maakt dat Chateau Meiland zo succesvol is. Alle gevoelens zijn authentiek. What you see, is what you get. Kennen de Meilandjes wat tegenslag bij hun renovaties? Geen nood, met de nodige glimlach wordt het probleem aangepakt. Hun doorzettingsvermogen werkt inspirerend voor de kijker.

Maar aan ieder mooi liedje komt helaas een einde, ook aan Chateau Meiland. In februari van dit jaar raakte bekend dat de Meilandjes zullen stoppen met hun B&B en zullen terugkeren naar Nederland. Laat ons dus nog een laatste keer wijnen, om daarna aan de Meiland-detox te beginnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top