Belgisch talent in de kijker bij Proximus Pickx

Films | Dat ons land over heel wat filmtalent beschikt, is geen geheim. Met de nationale feestdag voor de deur zetten we bij Proximus Pickx onze landgenoten in de kijker in de op aanvraag-catalogus.

Je vindt onze selectie onder het menu 'De Belgian touch'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Duelles

Alice en Céline zijn buren en tevens beste vriendinnen net zoals hun zoontjes Théo en Maxime, die niet van elkaar weg te slaan zijn. Die vrijwel perfecte harmonie wordt doorbroken wanneer Alice lijdzaam moet toezien hoe Maxime, het zoontje van Céline, verongelukt. Verblind door verdriet verwijt Céline haar buurvrouw dat die niet genoeg heeft gedaan om het leven van haar zoon te redden. Er ontstaat een breuk tussen de twee vrouwen en Alice verdenkt Céline ervan dat die zich wil wreken op haar zoon Théo.

Drama (2018) van Olivier Masset-Depasse met Veerle Baetens, Anne Coesens en Mehdi Nebbou. Winnaar van negen Magritte Awards.

Het Vonnis

Als de moordenaar van zijn vrouw door een procedurefout wordt vrijgelaten, slaan bij Luc Segers de stoppen door. Hij neemt het recht in eigen handen, en zal zich daarna meten met de rechtsstaat die hem in de steek heeft gelaten.

Drama (2013) van Jan Verheyen met Koen De Bouw, Veerle Baetens en Johan Leysen. Winnaar van drie Ensors.

The Broken Circle Breakdown

'The Broken Circle Breakdown' vertelt de intense love story tussen Elise (28) en Didier (36). Zij heeft haar eigen tattooshop, hij is een Vlaamse cowboy die banjo speelt in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht... al zijn de verschillen groot. Water en vuur, totaal verschillend maar toch perfect verenigbaar. De geboorte van dochtertje Maybelle maakt hun geluk compleet. Tot het noodlot keihard toeslaat en Maybelle sterft. Didier verliest zich in woede, Elise zoekt troost.

Drama (2012) van Felix van Groeningen met Veerle Baetens, Johan Heldenbergh en Nell Cattrysse. Genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Winnaar van acht Ensors.

Rundskop

De jonge Limburgse vetmester Jacky Vanmarsenille wordt door een malafide veearts gevraagd om een deal te sluiten met een beruchte West-Vlaamse vleesboer. Maar de moord op een federale politieagent en een onverwachte confrontatie met een mysterieus geheim uit zijn verleden zetten een reeks gebeurtenissen in gang met verregaande gevolgen...

Drama (2011) van Michaël R. Roskam met Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval en Barbara Sarafian. Genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Winnaar van zes Ensors.

Tot Altijd

'Tot Altijd' is gebaseerd op het echte verhaal van Mario Verstraete, de jonge politicus met MS die vocht voor de Belgische euthanasiewetgeving die hij uiteindelijk als eerste zou gebruiken. Dit is het verhaal van het bonte gezelschap dat hem hielp naar leven en dood, zijn beste vriend die dokter was, en de vrouw tussen hen in.

Drama (2012) van Nic Balthazar met Koen De Graeve, Geert Van Rampelberg en Viviane De Muynck. Winnaar van drie Ensors.

The Zookeeper's Wife

The Zookeeper's Wife' vertelt het waargebeurde verhaal van de Poolse dierenverzorgers Antonina en Jan Zabinski van de dierentuin van Warschau. In 1939, wanneer de nazi's het land zijn binnengevallen, worden Antonina en Jan gedwongen te werken onder bevel van de Duitse zoöloog Lutz Heck. In het geheim besluiten de Zabinski's samen te werken met het verzet om honderden mensenlevens te redden, waarbij Antonina haar leven en dat van de kinderen op het spel zet.

Drama (2017) van Niki Caro met Jessica Chastain, Johan Heldenbergh en Daniel Brühl.

F.C. De Kampioenen 4: Viva Boma

Ronaldinho wordt door Boma en Goedele klaargestoomd als nieuwe PDG van de 'Boma Vleesindustrie NV'. Maar zijn hart ligt meer bij het voetbal – en bij Niki, zijn nieuwe vlam.
Terwijl de Kampioenen een promotiestunt voorbereiden om de 'Viva Boma' worst te lanceren tijdens Aalst Carnaval, zien eeuwige vijanden Fernand en DDT hun kans schoon om de Kampioenen voorgoed uit te schakelen.

Komedie (2019) van Jan Verheyen met Jaak Van Assche, Johny Voners en An Swartenbroeckx.

The Hummingbird Project

De neven Vincent en Anton hebben een even bizar als geniaal plan om rijk te worden: een glasvezelkabel in een rechte lijn van Kansas naar New Jersey trekken. Het doel is om één milliseconde te winnen in de dataoverdracht waardoor hun klanten sneller zijn dan de concurrentie op de beurs en de miljoenen binnen zullen stromen. Voor het zover is moet Vincent een logistieke nachtmerrie op zien te lossen want de lijn moet dwars door bergketens, meren en privéland gaan lopen. De investeerders maken zich grote zorgen maar Vincent bluft keer op keer hun zorgen weg. Ondertussen heeft Anton nog niet helemaal uitgevogeld hoe hij de kabelverbinding snel genoeg kan krijgen. De druk om te slagen is immens en terwijl de tijd dringt worden ze op de hielen gezeten door hun voormalige baas Eva Torres. Een meedogenloze handelaar die er alles aan doet om het tweetal te slim af te zijn. Maar Vincent en Anton zijn vastbesloten om letterlijk dwars door Amerika te boren en hun krankzinnige plan ten koste van alles te voltooien.

Drama (2019) van Kim Nguyen met Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgard en Salma Hayek. Met een bijrol voor Johan Heldenbergh.

Soeur Sourire

Sœur Sourire is het meeslepende verhaal van een fascinerend historisch personage, Jeannine, een Belgisch meisje dat in 1961 uitgroeide tot een wereldster door als kloosterzuster de hit 'Dominique, nique, nique…' te schrijven en te zingen.
Het drama van deze jonge vrouw, die de artiestennaam 'Sœur Sourire' meekreeg, is de liefde; Jeannine Deckers probeert wanhopig aan anderen de liefde te geven die ze zelf nooit kreeg van haar harde moeder. Ze hecht zich aan Annie, maar wanneer deze laatste meer toenadering zoekt, vlucht ze. Wanneer de situatie thuis onhoudbaar wordt, ziet ze haar intrede in een klooster als enige uitweg. Ze componeert er 'Dominique' en wordt door de kerk gebruikt om haar tanende imago te verjongen. Het liedje wordt een wereldhit. Gesterkt door haar succes, laat ze het kloosterleven achter zich en waagt haar kans…

Drama (2009) van Stijn Coninx met Cécile de France, Chris Lomme en Sandrine Blancke. Genomineerd voor drie Magritte Awards, waarvan het er één won.

Adam

In de Medina van Casablanca runt Alba, moeder van een 8-jarig meisje, een Marokkaanse patisserie. Wanneer Samia, een jonge zwangere vrouw, bij haar aanklopt, kan Abla zich niet inbeelden dat haar leven voorgoed zal veranderen. Een toevallige speling van het lot, twee vrouwen op de vlucht en de weg naar de essentie van menselijkheid.

Drama (2020) van Maryam Touzani met Lubna Azabal, Nisrin Erradi en Douae Belkhaouda. Genomineerd in de categorie ‘Un Certain Regard’ op het filmfestival van Cannes.

C'est ça l'Amour

In de hoop dat zijn vroegere gezinsleven vanzelf terugkomt, geeft Mario zich op voor een theaterproject waarbij zijn ex-vrouw werkt. Hij weet zich geen raad met zijn twee tienerdochters. En dat gevoel is wederzijds.

Drama (2018) van Claire Burger met Bouli Lanners, Justine Lacroix en Sarah Henochsberg. Winnaar van de Magritte Award voor beste acteur.

Adoration

Adoration is het verhaal van Paul, een 14-jarige dromer. Zijn moeder is werkvrouw in een psychiatrisch ziekenhuis. Zijn vader is lang geleden uit hun leven verdwenen. Tijdens de zomervakantie wordt een nieuwe patiënte opgenomen, Gloria, een schizofreen tienermeisje. Paul wordt halsoverkop verliefd op haar en samen lopen ze weg van de wereld van de volwassenen...

Thriller (2019) van Fabrice du Welz met Benoît Poelvoorde, Fantine Harduin en Thomas Gloria.

Tueurs

De film vertelt het verhaal van Frank Valken, een beruchte overvaller die probleemloos een laatste grote overval pleegt. Of dat denkt hij althans... Valken en zijn bende raken betrokken bij een misdaadzaak van dertig jaar terug en zijn de perfecte verdachten voor het moordcommando dat terug is van weggeweest.

Thriller (2018) van François Troukens en Jean-François Hensgens met Olivier Gourmet, Kevin Janssens, Lubna Azabal en Bouli Lanners. Genomineerd voor negen Magritte Awards, waarvan het er één won.

Belgica

Twee broers, Frank en Jo, zijn elkaar uit het oog verloren... tot wanneer Frank begint te werken in het café van Jo. Een gouden zet, want binnen de kortste keren wordt Belgica dé hotspot van het nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-'n-roll van de bezwete muren spat.  
The sky lijkt the limit, voor even toch, want het nachtleven is een verslavende trip en de wereld staat nooit stil.

Drama (2016) van Felix Van Groeningen met Stef Aerts, Tom Vermeir en Sam Louwyck. Genomineerd voor zeven Ensors, waarvan het er één won.

De Rouille et d’Os

Ali is 25 jaar en woont in Noord-Frankrijk. Hij heeft geen geld, maar wel een zoontje van 5 waar hij voor moet zorgen. Hij trekt in bij zijn zus in Antibes en neemt enkele kleine jobs aan als nachtwaker of buitenwipper. In een nachtclub ontmoet hij de mooie Stéphanie. Ze heeft een ongelooflijk beroep: orka-trainster in het waterpark in Antibes.  
Nadat een show met orka's uitdraait op een drama voor Stéphanie, brengt een nachtelijk telefoontje Ali en haar bij elkaar. Tussen hen zal een speciale relatie ontstaan, sensueel en met bijzondere spelregels. En wanneer aan Ali wordt voorgesteld om deel te nemen aan clandestiene gevechten om geld te verdienen, besluit Stéphanie om hem hierin te steunen.

Drama (2012) van Jacques Audiard met Matthias Schoenaerts, Marion Cotillard en Bouli Lanners. Geselecteerd voor het filmfestival van Cannes. Genomineerd voor twee Golden Globes, winnaar van een Magritte Award en vier Césars.

Marina

Italië 1948. De 10-jarige Rocco groeit op in een prachtig maar arm bergdorpje in Calabrië, tot zijn vader Salvatore op een dag beslist om op zoek te gaan naar een betere toekomst voor zijn gezin. Hij vertrekt naar het beloofde land, België, om daar op korte tijd veel geld te verdienen in de steenkoolmijnen, en dan naar zijn geboorteland terug te keren. Maar al vlug laat hij zijn gezin overkomen naar Waterschei, en zo wordt de jonge Rocco van de ene dag op de andere een migrant, met alle gevolgen van dien. De grauwe mijnstreek in Limburg, de ijzige winters, het racisme en de vreemde taal en cultuur zijn een domper op de levensvreugde van de kleine jongen. Rocco wil zijn zoals de andere kinderen en iemand worden en iets betekenen in het leven. Hij zoekt tegen de wil en overtuiging van zijn vader een uitweg via de muziek én de liefde, en volgt zijn hart en passie om een eigen droom te realiseren.
Het verhaal is vrij gebaseerd op de jeugdherinneringen van Rocco Granata, de Italiaans/Belgische zanger.

Drama (2013) van Stijn Coninx met Matteo Simoni, Evelien Bosmans en Luigi Lo Cascio. Winnaar van vijf Ensors en drie Magritte Awards.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top