Internationale Selfiedag: van J Lo zonder make-up tot de photobomb van Bill Gates

Films | Het is Internationale Selfiedag! In deze tijden van online media en smartphones moet alles zo snel mogelijk gefotografeerd worden. Elke belevenis moet worden gedeeld, no matter what. Een verschijnsel dat ook bij veel sterren al vele jaren een trend is. Een selfie is de populairste vorm van foto’s, maar de ene is al succesvoller dan de andere. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Samuel L. Jackson

De bekende Amerikaanse acteur heeft een aparte stijl. Jackson maakt selfies, maar hij zet slechts een kwart van zijn hoofd, of zelfs minder, op de foto. Daar is een goede reden voor. “Zo ziet iedereen dat ikzelf de foto heb genomen, omdat zoveel bekende mensen iemand hebben die hun sociale mediakanalen beheren”, was de uitleg van Jackson.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today's location, The China Men's Hat! Is that name a PC breach these days?

A post shared by Samuel L Jackson (@samuelljackson) on


Madonna

Ze heeft altijd voor controverse gezorgd en zij is dus wel wat ‘haatreacties’ gewend. Op sociale media durven mensen wel héél ver gaan en een onschuldige selfie kan soms heftige reacties opwekken. Bij deze foto kreeg de zangeres heel wat verwijten naar haar hoofd geslingerd. "Te lelijk voor woorden", "Maak zo geen foto’s meer, je lijkt heel raar", zijn enkele van de reacties. En soms gaat het nog veel verder…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ill be the Bride ?????? Married. to Amazement! ?? #soulmate

A post shared by Madonna (@madonna) on

Ellen DeGeneres

De Amerikaanse presentatrice presenteerde in 2014 de Oscars en daar komt uiteraard heel wat schoon volk naartoe. DeGeneres nam een selfie, maar niet zomaar één. Vergezelden haar op de foto: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Angelina Jolie, Brad Pitt, Kevin Spacey, Julia Roberts, Meryl Streep, Jared Leto, Peter Nyong’o Jr., Channing Tatum en Lupita Nyong’o. De tweet ging viraal en de balans is vandaag: 211.200 reacties, 3,1 miljoen retweets en 2,2 miljoen likes. 'De beste foto ooit', was het bijschrift.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

If only Bradley's arm was longer. Best photo ever. #oscars

A post shared by Ellen DeGeneres (@theellenshow) on

Bill Gates

Stel, je hoopt een leuke foto te maken bij Microsoft. Een aandenken dat je er was. Plots loopt er een man in beeld, een ware ‘photobomb’. Oh, maar wacht eens… Het is niemand minder dan Bill Gates! Leuk meegenomen…
Photobomb level : Bill Gates

Jennifer Lopez

Bij celebrities zijn de selfies vaak in ‘scène’ gezet. Ze zien er piekfijn uit en lijken altijd opgemaakt doorheen de dag te gaan. Toch zijn er ook uitzonderingen. De leeftijd lijkt geen vat te hebben op Jennifer Lopez, ondertussen 50 jaar, maar J Lo post ook regelmatig foto’s waar ze bezweet is op terug te zien en zonder make-up.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#nofilterFriday #nomakeupday #lovemeasIam ??????

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top