Aflevering 6: Dena fileert de ultieme Temptation

Films | Reality-tv, voor velen pulp en triviaal, maar toch trekt het steevast zoveel kijklustigen. Temptation Island is daarvan het voorbeeld bij uitstek. In de zesde aflevering van 'Topickx of the week' fileert comédienne Dena Vahdani het succes achter het format.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Proximus Pickx bokst week in, week uit 'Topickx of the week' in elkaar: een wekelijkse vlog waarin de Brusselse comédienne Dena Vahdani haar tanden zet in het sappigste showbizznieuws. Deze week tracht Dena het succes van Temptation Island te achterhalen.
"Mensen die vreemdgaan en hun liefje pijn doen", dat is in een notendop waar Temptation Island om draait. En toch slaagt het VIJF-programma erin om wekenlang een horde trouwe kijkers aan het televisiescherm te kluisteren. Natuurlijk komt dat deels door de vertrouwde ingrediënten, zoals liefde, haat, overspel en de nodige portie drama, inclusief gebroken harten. Maar volgens Dena, die de innerlijke psycholoog van stal haalt, liggen enkele nog fundamentelere menselijke behoeften aan de grondslag van het succes: de menselijke voorliefde om een team te kiezen, jezelf willen identificeren met wat je op je televiescherm ziet en natuurlijk drama, drama en nog eens drama. Of ligt het enkel en alleen aan het feit dat we gedurende 45 minuten onze zorgen even naar de achtergrond kunnen laten verdwijnen?

Bekijk hieronder de zesde aflevering van Topickx:

Meer Topickx:

Aflevering 1: Dena duikt in de wondere wereld van Joe Exotic, alias Tiger King
Aflevering 2: Dena haalt de innerlijke gothic van stal
Aflevering 3: Dena dompelt ons onder in haar Iraanse roots
Aflevering 4: Dena goes Disney
Aflevering 5: Dena mist 'Friends' en Lisa Kudrow

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top