Ontdek het echte verhaal achter Walt Disney’s ‘Marry Poppins’

Films |

‘Saving Mr. Banks’ is een waargebeurd verhaal met Tom Hanks en Emma Thompson. Nu ja, waargebeurd? De filmmakers namen een loopje met de waarheid om een zeemzoete film af te leveren. De relatie tussen filmmagnaat Walt Disney en schrijfster P.L. Travers was blijkbaar niet zo rooskleurig. Bekijk de film donderdagavond op 'VIJF'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ontdekt het echte verhaal achter Walt Disney’s ‘Marry Poppins’

Het waren de kinderen van Walt Disney die de filmmagnaat in contact brachten met de boeken van Pamela Lyndon Travers. Overtuigd van het potentieel wou Disney de verfilmingsrechten van 'Mary Poppins' kopen, maar P.L. Travers was niet makkelijk te overtuigen.


Omdat Travers haar geesteskind niet zomaar uit handen gaf verliep de relatie tussen Walt Disney en de schrijfster moeizaam, in tegenstelling tot wat de film ons doet geloven. Walt Disney had na één dag studiowerk al genoeg van de samenwerking met de schrijfster en wou niet meer in haar buurt zijn totdat ze terugkeerde naar Londen.

"The ship has sailed, Pam!"

In de film zien we hoe Walt Disney de schrijfster meeneemt naar Disneyland, maar in werkelijkheid liet Disney één van zijn scenaristen de schrijfster rondleiden in het nieuwe park. Scenarist Bill Dover kon het goed vinden met Travers en werd ingeschakeld om zich te ontfermen over Travers tijdens haar verblijf in de Verenigde Staten.


In tegenstelling tot wat we in de film zien was schrijfster P.L. Travers niet tevreden over de uiteindelijke film. Na de première stapte de schrijfster op Walt Disney af met een reeks aanwijzingen: “Die animatiescène is het eerste dat uit de film moet! … We moeten de handen uit de mouwen steken om hier een fatsoenlijke film van te maken,” aldus Travers. Walt Disney reageerde kordaat: ‘Pam, the ship has sailed!’

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top