LGBTQ bij Proximus Pickx: liefde in alle kleuren van de regenboog

Films | Juni is in de Verenigde Staten de officiële Pride Month en wereldwijd de pridemaand bij uitstek. Dat wil zeggen dat er overal ter wereld homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders op straat komen in manifestaties. De ideale gelegenheid voor Proximus Pickx om enkele films over het thema uit onze catalogus in de kijker te zetten!

Je vindt onze selectie onder het menu 'Pride & Love'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pride

Het is de zomer van 1984. Margaret Thatcher is aan de macht en de Nationale Unie van Mijnwerkers (NUM) is in staking. Tijdens de Gay Pride Mars in Londen, besluit een groep van homoseksuele en lesbische activisten geld in te zamelen om de families van de mijnwerkers te steunen. Maar er is één probleem, de Unie schaamt zich er voor om hun steun te ontvangen.

Komedie (2014) van Matthew Warchus met Bill Nighy, Dominic West en Andrew Scott. Genomineerd voor een Gloden Globe voor beste komedie.

Tomboy

Er is iets eigenaardigs met het, jongensachtige, 10-jarige meisje Laure aan de hand. Ze is pas met haar ouders en jongere zusje Jeanne verhuisd. Het is zomervakantie, dus Laure heeft nog geen vrienden kunnen maken op school. Als de even oude Lisa haar aanziet voor een jongen, stelt Laure zich voor als Mikaël. Wanneer de band tussen de twee sterker wordt, begint het liegen voor Laure steeds moeilijker te worden.

Drama (2011) van Céline Sciamma met Zoé Héran, Malonn Lévana en Jeanne Disson. Geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn.

Portrait de la Jeune Fille en Feu

Frankrijk, de achttiende eeuw. De jonge kunstenaar Marianne wordt aangesteld om een trouwportret te maken van Héloïse buiten haar medeweten. Hiervoor dient Marianne de vrouw bij daglicht zorgvuldig te observeren opdat ze 's nachts het portret kan schilderen. Gedurende deze dagen groeien de vrouwen naar elkaar toe, terwijl Héloïse haar laatste momenten van vrijheid beleeft vooraleer ze eeuwige trouw zweert aan haar man.

Kostuumdrama (2019) van Céline Sciamma met Adèle Haenel en Noémie Merlant. Genomineerd voor de Golden Globe voor beste niet-Engelstalige film.

120 Battements par Minute

Parijs aan het begin van de jaren 90. Een groep jonge activisten wil koste wat het kost een remedie vinden tegen een tot dan toe onbekende dodelijke ziekte. Hun doelwit: de farmaceutische labs die mogelijke remedies bewust tegenhouden. Indien ze hun eigen levens én die van toekomstige generaties willen redden, zullen ze hun acties moeten opschroeven.

Drama (2017) van Robin Campillo met Adèle Haenel, Yves Heck en Nahuel Pérez Biscayart. Geselecteerd voor het filmfestival van Cannes.

A Single Man

Los Angeles 1962, het hoogtepunt in de Cuba crisis. De Britse homoseksuele professor George Falconer worstelt met de betekenis van het leven na de dood van zijn partner, Jim. George leeft compleet met zijn gedachten in het verleden en kan zich geen beeld van de toekomst vormen. We volgen hem gedurende een dag waarop een serie ontmoetingen en gebeurtenissen George er toe doen besluiten dat er geen betekenis aan het leven zit na Jim. George wordt bijgestaan door zijn beste vriendin Charley die zo haar eigen vragen over haar toekomst heeft.

Drama (2019) van Tom Ford met Colin Firth, Julianne Moore en Matthew Goode. Gebaseerd op de gelijknamige roman door Christopher Isherwood. Genomineerd voor een Oscar voor beste acteur in een hoofdrol.

Temblores

De 40-jarige Pablo woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Guatemala. Het gezin is strenggelovig en maakt deel uit van de evangelische kerk. Tijdens zijn huwelijk valt Pablo als een blok voor een man genaamd Francisco. Zijn gezin en de kerk beslissen daarop om hem te genezen en te bekeren.

Drama (2019) van Jayro Bustamante met Diane Bathen, Juan Pablo Olyslager en Mauricio Armas. Geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn.

Une Nouvelle Amie

Claire, een jonge vrouw, raakt in een depressie wanneer haar beste vriendin komt te overlijden. Maar ze vindt haar levenslust opnieuw terug wanneer ze een onverwacht geheim over de echtgenoot van haar overleden vriendin ontdekt.

Drama (2014) van François Ozon met Romain Duris, Anaïs Demoustier en Raphaël Personnaz. Genomineerd voor twee Césars.

Saint Laurent

Film over het leven van Yves Saint Laurent, de bekende Franse modeontwerper die eerst voor Dior werkte om nadien samen met zijn vriend Pierre Bergé met zijn eigen modelabel te beginnen. Het verhaal richt zich voornamelijk op de periode tussen 1965 en 1976, wanneer Saint Laurent zijn topjaren kende op professioneel vlak, maar zijn meest bewogen jaren kende op persoonlijk vlak.

Drama (2014) van Bertrand Bonello met Gaspard Ulliel, Jérémie Renier en Louis Garrel. Geselecteerd voor het filmfestival van Cannes.

Eastern Boys

Wanneer Daniel, een Fransman van middelbare leeftijd, op een dag Gare du Nord doorkruist en een jonge buitenlander ontmoet, beseft hij maar weinig hoe dit zijn leven zal veranderen. Ze maken een afspraak voor de volgende dag in zijn appartement. Daniel is verbaasd als op dat tijdstip in de plaats een duidelijk minderjarige jongen aan zijn deur klopt. Deze wijst hem op de gevolgen voor een oudere man die betrapt wordt met een minderjarige. Voordat hij kan reageren dringt een hele bende zijn appartement binnen.

Drama (2013) van Robin Campillo met Olivier Rabourdin, Kirill Emelyanov en Daniil Vorobyov. Geselecteerd voor het filmfestival van Venetië.

Les Invisibles

Sébastien Lifshitz vertelt het verhaal van rijpe vrouwen en mannen, allen geboren in het interbellum, die tegen de conventies van hun tijd uit de kast komen. Ze bespreken hun eerste seksuele roerselen, hun vragen en hun aarzelingen. De documentaire haalt ook de manifestatie van de jaren '60 aan in verband met abortus.

Documentaire (2012) van Sébastien Lifshitz. Winnaar van de César voor de beste documentaire.

The Handmaiden

In het door Japan bezette Korea van de jaren 30 wil een oplichter het fortuin buitmaken van een vrouw van goede komaf. Om dit te bereiken huurt hij een jonge, vrouwelijke zakkenroller in. De zakkenroller infiltreert bij de rijke vrouw door te gaan werken als dienstmeisje. Het plan is dat zij de vrouw gaat verleiden. Maar de bedoelingen van de zakkenroller zijn duisterder dan iedereen denkt.

Romantisch drama (2016) van Chan-wook Park met Jung-woo Ha, Min-hee Kim en Jin-woong Jo. Winnaar van de BAFTA voor niet-Engelstalige film.

Eyes Wide Open

Aaron is een gerespecteerd slager in de ultra-orthodoxe joodse gemeenschap van Jeruzalem. Hij is getrouwd met Rivka en samen hebben ze vier kinderen. Na de dood van zijn vader zoekt Aaron naar iemand die hem kan helpen in de zaak. Toevallig ontmoet hij Ezri, een knappe student. Hij engageert hem, leert hem slachten en geeft hem onderdak in de winkel. Hij nodigt Ezri uit bij hem thuis en neemt hem mee naar de gemeenschap. Als ze samen naar een afgelegen Mikve gaan – een heilig ritueel bad – beleven ze een intiem moment samen. Vanaf dan kent Aaron geen rust meer. Hij brengt meer en meer tijd door met Ezri, verwaarloost zijn familie en de gemeenschap en wordt volledig meegezogen in een draaikolk van liefde en begeerte. Maar schuld, kwelling en de enorme druk van Rivka en de gemeenschap zullen hem ten slotte verplichten om een onomkeerbare daad te stellen…

Drama (2009) van Haim Tabakman met Ran Danker, Tzahi Grad en Ravit Rozen. Geselecteerd voor de categorie Un Certain Regard op het filmfestival van Cannes.

La Vie d’Adele

De vijftienjarige Adèle droomt van de liefde van haar leven. Wanneer ze Thomas ontmoet - een donkere, knappe en vriendelijke vreemdeling die onmiddellijk op haar verliefd wordt - lijkt haar droom werkelijkheid te worden. Maar een ongemakkelijke erotische mijmering verstoort de romance nog voor die eigenlijk begint. Adèle droomt dat een mysterieus, blauwharig meisje bij haar in bed kruipt en haar met een allesoverheersende wellust en plezier bezit. Ze kan haar echte verlangens niet langer negeren - Adèle valt op meisjes. Dan verschijnt het prachtige en sensuele blauwharige meisje opnieuw en ze zoekt toenadering tot Adèle. Dit is het begin van een passioneel en chaotisch liefdesverhaal...

Romantisch drama (2013) van Abdellatif Kechiche met Adèle Exarchopoulos, Léa Seydoux en Jeremie Laheurte. Genomineerd voor de Golden Globe voor beste niet-Engelstalige film en winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

Love, Simon

Iedereen verdient een geweldig liefdesverhaal. Maar voor de 17-jarige Simon Spier is het een beetje ingewikkelder. Hij staat op het punt om zijn familie en vrienden te vertellen dat hij homoseksueel is. Wanneer een e-mail die hij naar een jongen gestuurd heeft (die hij nooit ontmoet heeft) in de verkeerde handen valt, komt hij in een moeilijke situatie terecht als hij gechanteerd wordt door de klasgenoot.

Komisch drama (2018) van Greg Berlanti met Nick Robinson, Katherine Langford en Josh Duhamel. Drie keer genomineerd op de People’s Choice Awards.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top