Niet te missen op tv (8 juni - 14 juni): 4 films om naar uit te kijken

Films | Heb je zin in een thriller, een komedie, een animatiefilm of een oorlogsdrama?

Door MF

Deel dit nieuws

Om ervoor te zorgen dat je geen bagger begint te bingen, zetten we de 4 leukste tv-films van de week op een rij.

Bellen met Kim Basinger

Een man krijgt een telefoontje van een onbekende vrouw (Kim Basinger) die vertelt dat ze ontvoerd is. Aangezien hij de enige is die ze kan bereiken, zal hij iets moeten ondernemen. Deze simpele theorie wordt in deze thriller behoorlijk slim uitgewerkt met talloze obstakels voor Ryan (Chris Evans), die er alles aan moet doen het contact niet te verbreken.

Nochtans neemt de man de noodoproep aanvankelijk niet serieus. Ryan is iemand die de dag plukt, om die reden zijn vriendin is kwijtgeraakt, maar haar weer voor zich probeert terug te winnen. Hij denkt dat het telefoontje van Jessica, die aangeeft gekidnapt te zijn, een grap is van zijn vrienden.

Net op tijd beseft Ryan de ernst van de situatie en wil hij de ontvoerde lerares redden. Elke seconde telt en Ryan kan alleen maar hopen dat zijn telefoon, waarvan de batterij bijna leeg is, hem niet in de steek laat.

Bekijk ‘Cellular’ op dinsdag 9 juni om 20u35 op ZES of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Komedie met Jennifer Aniston

Na een mislukt huwelijk ontmoet Danny Maccabee (Adam Sandler) de vrouw van zijn dromen. Maar door een leugentje moet de plastisch chirurg met bindingsansgt de hulp inroepen van zijn trouwe assistente Katherine (Jennifer Aniston). Zij moet de rol spelen van Danny’s aanstaande ex.

Ook de kinderen van Katherine worden in het complot betrokken en het hele ‘gezin’ reist af naar Hawaï. Tijdens een krankzinnig weekend, waarbij alles uit de hand loopt, wordt duidelijk hoe ver mensen kunnen gaan voor de liefde.

Fun fact: ‘Just Go With It’ werd uitgebracht op 11 februari. En dat is geen toeval, want dat is de verjaardag van Jennifer Aniston. Zij en de mannelijke hoofdrolspeler zijn overigens geen vreemden voor elkaar. Voordat ze allebei rich & famous werden, kwamen Adam Sandler en Jennifer Aniston al meer dan 20 jaar bij elkaar op de koffie.

Bekijk ‘Just Go With It’ op woensdag 10 juni om 20u35 op Vitaya of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

De grappigste gele wezens op aarde

De Minions zijn kleine gele wezentjes uit de animatiereeks ‘Despicable Me’. Maar in 2015 rolde Universal de rode loper uit en kregen de grappige mannetjes met slechts drie vingers een eigen film.

‘Minions’ (2015) wist in het openingsweekend in de bioscoop maar liefst 115,2 miljoen dollar in het laatje te brengen. De enige animatiefilm die ooit méér opleverde was ‘Shrek the Third’ met 121,6 miljoen dollar. Actrice Sandra Bullock leent haar stem hier aan het personage Scarlet Overkill, ’s werelds eerste vrouwelijke superschurk.

De Minions zijn deels geïnspireerd op de Jawas van ‘Star Wars’ en de Oompa Loompas van ‘Willy Wonka and the Chocolate Factory’. De wezentjes zouden eerst zo groot als trollen zijn geweest. Door artistieke aanpassingen werden ze uiteindelijk klein en geel.

In het Minion-universum bestaan maar vijf soorten haarstijlen. Alle lange Minions hebben zelfs hetzelfde kapsel. En alle Minions die een grote rol spelen in het verhaal, hebben mannelijke namen. Met seksisme heeft dat overigens niets te maken. Volgens de regisseur zijn Minions allemaal mannelijk, omdat ze zo dom en lomp zijn. Ze kunnen zich dan ook niet voortplanten.

Bekijk ‘Minions’ op vrijdag 12 juni om 20u35 op Q2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Oorlogsdrama met Brad Pitt

Na zijn rol als doorgedraaide oorlogsheld Aldo Raine in Quentin Tarantino’s ‘Inglorious Bastards’ staat Brad Pitt aan het einde van de Tweede Wereldoorlog opnieuw oog in oog met de nazi’s. Ditmaal speelt hij in de oorlogsfilm ‘Fury’ de door het front geharde sergeant Wardaddy, een veteraan van het Amerikaans leger. Hij en zijn mannen doen er alles aan om het hart van nazi-Duitsland binnen te dringen.

‘Fury’ laat de chaos, de vreugde en het verdriet van de oorlog zien. Vernieuwend is dat je alles meemaakt vanuit het perspectief van een tank. Met name de vriendschap tussen de soldaten voelt erg authentiek en is hartverwarmend om te zien.

Regisseur David Ayer neemt in ‘Fury’ de oorlog bloedserieus. Hij verwierf zich een stevige reputatie als auteur van ‘Training Day’, co-schrijver van ‘The Fast and the Furious’ en regisseur van ‘Harsh Times’ en ‘Street Kings’. Voor ‘Fury’ koos hij een nog grimmiger strijdtoneel. De realistische reconstructie van het slagveld en de gevechten is best indrukwekkend te noemen. De film prijkt dan ook met recht en reden in de lijst van de 25 best gemaakte oorlogsfilms ooit.

Bekijk ‘Fury’ op vrijdag 12 juni om 22u45 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top