De papa’s worden verwend bij Proximus Pickx

Films | Op 14 juni is het weer zover: op Vaderdag zetten we onze papa’s in de schijnwerpers. Bij Proximus Pickx zochten we enkele films in onze catalogus die zeker in de smaak zullen vallen. Wat dacht je van een stevige portie actie of een vleugje verleiding?

Je vindt onze selectie onder het menu 'Papa’s aan de top'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Red Sparrow

Dominika Egorova probeert te overleven in de bittere bureaucratische realiteit waaruit de hedendaagse Russische geheime diensten bestaan. Ze wordt tegen haar wil gerekruteerd om informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten in te winnen. Hiervoor zijn alle middelen toegestaan. Ze moet de CIA-agent Nathaniel Nash verleiden en de twee staan al snel lijnrecht tegenover elkaar. Haar opdracht wordt bemoeilijkt wanneer ze binnen de CIA gerekruteerd wordt om een verrader in Washington te vinden.

Thriller (2018) van Francis Lawrence met Jennifer Lawrence, Joel Edgerton en Matthias Schoenaerts. Genomineerd voor twee People’s Choice Awards.

King Kong

De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.

Avonturenfilm (2005) van Peter Jackson met Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody. Winnaar van drie Oscars.

Salt

Evelyn Salt is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Rusland te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen...

Actiefilm (2010) van Phillip Noyce met Angelina Jolie, Liev Schreiber en Chiwetel Ejiofor. Genomineerd voor een Oscar.

Eyes Wide Shut

Nadat zijn vrouw toegeeft seksuele fantasieën te hebben over een andere man, raakt een dokter geobsedeerd door de gedachte seks te hebben met een ander. Dit leidt tot enkele weinig bevredigende ontmoetingen met onder andere een prostituee. Als hij een nachtclub bezoekt komt hij achter het bestaan van een geheime seksclub.

Drama (1999) van Stanley Kubrick met Tom Cruise, Nicole Kidman en Sydney Pollack. Genomineerd voor een Golden Globe voor beste originele muziek.

Bombshell

Nadat het programma van Fox-presentator Gretchen Carlson van primetime naar een daluur in de middag is verhuisd omdat ze niet in wilde gaan op de seksuele avances van haar baas Roger Ailes, besluit ze hem aan te klagen in de verwachting dat andere vrouwelijke collega's zich bij haar zullen aansluiten. Maar Ailes ziet er op toe dat zijn vrouwelijke presentatoren hem stuk voor stuk openlijk steunen. Alleen Fox-anchor Megyn Kelly heeft nog geen kant gekozen en komt daardoor meer en meer onder druk te staan. Ondertussen probeert Gretchens jonge, ambitieuze pupil Kayla Pospisil een wit voetje te halen bij haar baas en ondervindt ze zelf wat ze daarvoor moet doen.

Drama (2019) van Jay Roach met Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie. Gebaseerd op waargebeurde feiten. Genomineerd voor drie Oscars, waarvan het er één won.

Black Swan

Balletdanseres Nina maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurrentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth, staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Zwanenmeer-ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Thomas Leroy heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily wil zij een kans maken om de hoofdrol te gaan vertolken.

Drama (2010) van Darren Aronofsky met Natalie Portman, Mila Kunis en Vincent Cassel. Goed voor de Oscar voor beste actrice in een hoofdrol en vier andere Oscarnominaties.

Suspiria

De jonge Amerikaanse ballerina Susie Bannion reist in het jaar 1977 naar de prestigieuze dansacademie Markos Tanz Company in Berlijn. Bij haar aankomst is een studente genaamd Patricia onder mysterieuze omstandigheden verdwenen. De lessen worden voortgezet onder toeziend oog van de artdirector Madame Blanc. Susie sluit intussen vriendschap met de medestudente Sara. Beiden delen het gevoel dat de academie een duister geheim verbergt.

Horrorfilm (2018) van Luca Guadagnino met Dakota Johnson, Tilda Swinton en Mia Goth. Geselecteerd voor de competitie op het filmfestival van Venetië.

La Belle Epoque

Victor, een gedesillusioneerde zestiger, ziet zijn leven op zijn kop staan op de dag dat Antoine, een briljante ondernemer, hem een nieuw soort attractie aanbiedt. Hierbij mengt Antoine theatrale kunstgrepen en historische reconstructies. Aan de klanten wordt een kans geboden om terug te duiken in het tijdperk van hun keuze. Victor kiest er voor om de meest gedenkwaardige week van zijn leven opnieuw te beleven: de plek waar hij 40 jaar eerder zijn grote liefde ontmoette.

Komisch drama (2019) van Nicolas Bedos met Daniel Auteuil, Guillaume Canet en Doria Tillier. Winnaar van drie Césars.

Blind Spot

Maria, Anders en hun twee kinderen - tienerdochter Tea en tienerzoon Bjorn - genieten van een gelukzalig en alledaags bestaan. Maar na een onverwachte catastrofe wordt alles in hun leven in twijfel getrokken. Terwijl het gezin samenkomt en probeert om te gaan met de gebeurtenissen, zorgt de shock en de hysterie tot verwijten en een gebrek aan zelfvertrouwen.

Drama (2018) van Tuva Novotny met Pia Tjelta, Oddgeir Thune en Per Frisch.

Aquaman

'Aquaman' volgt Arthur Curry, erfgenaam van het onderwaterkoninkrijk van Atlantis. Arthur zal uit de schaduw moeten treden en zich een ware leider moeten tonen als Heerser van de 7 Zeeën. Dit moet hij doen tussen een wereld aan de oppervlakte die de zee vernietigt en de spanningen binnen zijn eigen onderwaterrijk.

Superheldenfilm (2018) van James Wan met Jason Momoa, Amber Heard en Patrick Wilson.

Underwater

Een team bestaande uit diepzee-onderzoekers krijgt te maken met een aardbeving die het ondergrondse laboratorium volledig verwoest. Nu moeten de leden alles op alles zetten om te kunnen overleven. Onder hen bevindt zich de moedige, maar geharde Norah. Het team bestaat uit mensen die elkaar nauwelijks kennen en zo ontstaan er bizarre en soms existentiële conversaties, alsook vreemde relaties.

Drama (2020) van William Eubank met Kristen Stewart, Vincent Cassel en T.J. Miller.

Black and Blue

Alicia is getuige van de moord op een drugsdealer die omgebracht wordt door corrupte agenten. Ze heeft de misdaad op beeld weten vast te leggen. Ze wendt zich tot de enige persoon die ze vertrouwt, Milo 'Mouse' Jackson. Samen met hem wil Alicia ervoor zorgen dat het filmpje in juiste handen terecht komt. Tijdens deze taak moeten de twee er alles aan doen om in leven te blijven.

Misdaaddrama (2019) van Deon Taylor met Naomie Harris, Tyrese Gibson en Frank Grillo.

The Rhythm Section

'The Rhythm Section' volgt Stephanie Patrick, een verslaafde vrouw wier familie om is gekomen bij een vliegtuigongeluk. Een journalist ontdekt echter dat de crash geen ongeluk was en wordt vervolgens vermoord. Stephanie besluit zelfstandig een zoektocht te starten naar de waarheid en de daders.

Actiefilm (2020) van Reed Morano met Blake Lively, Jude Law en Daniel Mays.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top