De 5 beste films van Angelina Jolie

Films | Angelina Jolie wordt 45 en ter ere van haar verjaardag maakte Proximus Pickx voor jou een kleine selectie van haar beste films.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vandaag viert Angelina Jolie haar 45e verjaardag. De actrice, die ook een goodwillambassadeur is voor verschillende humanitaire doelen, begon haar carrière met de hoofdrol in de low-budget film "Cyborg 2" (1993). Maar het was pas met "Hackers", dat haar carrière echt begon.

Hackers (1995)
 
Deze film onthult een piepjonge Angelina Jolie van nog maar 20 jaar oud. Na een inbraak in de computers van een grote oliemaatschappij, ontdekt een groep tienerhackers een enorm verduisteringsprogramma. Wanneer het bedrijf zich realiseert wat ze hebben ontdekt, zullen de hackers zich moeten inzetten om bewijs te vinden en te voorkomen dat ze gepakt worden.
 
Hoewel “Hackers” geen grote hit was in de cinemazalen, heeft de release van de film op video hem naar een cultstatus gecatapulteerd. Tijdens de opnames van de film heeft Jolie zelfs haar toekomstige man, Johnny Lee Miller, ontmoet, met wie ze 3 jaar samen was voor ze uiteindelijk scheidden. De twee zijn wel altijd goede vrienden gebleven.  


The Bone Collector (1999)
 
“The Bone Collector” is een thriller die doet denken aan “Seven”. Twee agenten zijn een seriemoordenaar op het spoor en gaan samen een race aan tegen de tijd. Angelina Jolie speelt tegenover Denzel Washington, die een hoog aangeschreven forensische detective is die verlamd geraakte tijdens het uitvoeren van zijn job. Amelia Donaghy (Angelina Jolie) is een jonge straatagent die de verlamde detective zal helpen om de moordenaar te vangen voor hij een volgend slachtoffer maakt. De film is geregisseerd door thrillerspecialist Phillip Noyce en gebaseerd op de bestseller "The Boner" van Jeffery Deaver. 

Gone in 60 seconds (2000)
 
Deze remake van de gelijknamige film uit 1974, vertelt het verhaal van een gepensioneerde autodief die weer aan het werk moet om zijn kleine broertje te redden. Randall "Memphis" Raines, gespeeld door Nicolas Cage, kan bijna elke auto stelen die zijn pad kruist maar zal daarvoor een sterk team nodig hebben. Tot dat team behoort Sara "Sway" Wayland, vertolkt door Angelina Jolie. Een hele mooie rol voor de actrice en één die we niet snel zullen vergeten: denk maar aan de stomende scène in de auto met Nicolas Cage.

The Good Shepherd (2006)
 
In deze politieke thriller, geregisseerd door Robert De Niro, speelt Angelina Jolie een verwaarloosde vrouw die op het punt staat om volledig gek te worden. Jolie zegt dat ze geïnteresseerd was in de rol omdat ze nieuwsgierig was naar alle stappen die een sterke vrouw zo kwetsbaar kunnen maken.
 
De film vertelt het verhaal van een jonge CIA-spion in het paranoïde klimaat van de Koude Oorlog. Hij zal veel moeten opofferen voor zijn land terwijl hij tegen zijn KGB-tegenhanger vecht. Met meer dan 2u40 op de klok is The Good Shepherd een ambitieuze film met een cast van topniveau.

Changeling (2008)
 
De film “Changeling”, geregisseerd en geproduceerd door Clint Eastwood, is gebaseerd op waargebeurde feiten. Hij portretteert Angelina Jolie als een moeder wiens zoon ontvoerd is en die zich realiseert dat de jongen die haar wordt teruggegeven niet haar zoon is. Ze gaat de confrontatie aan met het corrupte stadsbestuur dat haar gek zal verklaren en naar een psychiatrische inrichting zal sturen, wanneer ze probeert te bewijzen dat het niet haar zoon is. De film is door de critici zeer goed ontvangen en is drie keer genomineerd voor een Oscar, en acht keer voor een BAFTA.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top