Nieuw op Netflix deze week

Series | Heb je je favoriete serie in één ruk uitgekeken? Niet getreurd, want Netflix verrijkt elke week haar platform met nieuwe releases. Een greep uit het aanbod voor deze week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Keeping Up with the Kardashians (1 juni)

Zet je schrap voor een stevige dosis reality-tv, want vanaf 1 juni pakt Netflix uit met de eerste vier seizoenen van "Keeping up with the Kardashians". De serie volgt sinds 2007 het niet zo alledaagse leven van de familie Jenner-Kardashian en droeg in grote mate bij tot de populariteit van het gezin, met als exponenten Kim Kardashian (mevrouw Kanye West) en Kylie Jenner - de jongste self-made miljardair ooit. Zo komen onder meer de transformatie van Bruce naar Caitlyn Jenner ter sprake alsook het stormachtige huwelijk van Kim met Kris Humphries, dat slechts 72 dagen stand hield.

De eerste vier seizoenen zijn goed voor 52 afleveringen, die het reilen en zeilen in het exuberante huishouden overspannen tussen 2007 en 2010.

"Keeping up with the Kardashians" is vanaf 1 juni te bekijken op Netflix.

Fuller House (2 juni)

Voorts betekent juni ook een afscheid voor een aantal populaire series op de streaminggigant. Zo komen vanaf 2 juni de laatste negen afleveringen van "Fuller House" online. De serie is een sequel van het razendpopulaire "Full House" uit de jaren 80 en 90, en zoomt in op de ondertussen ouder geworden dochters van de familie Tanner. Hoofdpersonage is nu Donna-Jo "D.J." Tanner die op haar beurt als alleenstaande ouder instaat voor de opvoeding van haar drie kinderen. Gelukkig dragen haar zus Stephanie, die ondertussen muzikant is geworden, en buurmeisje Kimmy Gibbler hun steentje bij in de opvoeding. Al blijkt die samenwerking niet altijd van een leien dakje te lopen...

Met de toevoeging van de laatste negen aflevering houdt de komische serie er na vijf seizoenen mee op, maar niet voordat enkele van de oude castleden nog even hun optreden maken. Als een van de eerste Netflix-series die ook in het Nederlands werd gedubd, belooft "Fuller House" alvast een einde in stijl.

De laatste negen afleveringen van "Fuller House" zijn vanaf 2 juni te bekijken op Netflix.

Over water (5 juni)

Vlaamse fictie die het tot op het Netflix-platform schopt, het is geen alledaags gegeven. Na "Undercover" pakt de streaminggigant vanaf 5 juni echter ook uit met het eerste seizoen van "Over water", de beklijvende dramareeks uit de koker van Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda.

Nadat de door verslavingen geruïneerde voormalige tv-presentator John Beckers (Tom Dewispelaere) ontslagen wordt uit de ontwenningskliniek, krijgt hij van zijn gezin een laatste kans om zijn leven terug op de rails te krijgen. Beckers gaat aan de slag bij het havenbedrijf van zijn schoonvader, maar komt na diens overlijden als snel aan het roer te staan. Terwijl hij af moet rekenen met zijn oude demonen, valt hij ten prooi aan de lucratiefste handel die de havenwereld rijk is: cocaïne. Met een sterrencast met naast Dewispelaere onder meer Natali Broods, Tom Van Dyck en Kevin Janssens schildert deze dramaserie een beklijvend verhaal dat aan de ribben blijft kleven.

Bekijk het eerste seizoen van "Over water" vanaf 5 juni op Netflix.

13 Reasons Why (5 juni)

Ook een van de meest succesvolle en meteen ook meest controversiële Netflix-series kent binnenkort zijn beloop. Vanaf vrijdag 5 juni lanceert de streaminggigant het vierde en laatste seizoen van "13 Reasons Why", waarin Hannah Baker aan de hand van 13 cassettetapes de redenen van haar zelfmoord toelicht. De fameuze scène waarin de zelfmoord werd vertoond, werd door het platform na een storm van protest achteraf uit de serie geschrapt.

In het razendpopulaire tienerdrama probeert Hannahs beste vriend Dylan Minette te achterhalen wat Hannah heeft aangezet tot deze daad. In het vierde en laatste seizoen zien we hoe de laatstejaarsstudenten van Liberty High School zich voorbereiden op hun diploma-uitreiking, die gepaard gaat met enkele hartverscheurende keuzes.

Bekijk het laatste seizoen van "13 Reason Why" vanaf 5 juni op Netflix.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813. Online contact opnemen kan via www.zelfmoord1813.be.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top