Aflevering 3: Dena's Iraanse roots

Muziek | Wat is de link tussen Iran en onze populaire cultuur? In de derde aflevering van 'Topickx of the week' dompelt comédienne Dena Vahdani ons onder in haar Iraanse roots. Veel mensen kennen Iran voornamelijk als aartsvijand van de VS, maar de Brusselse toont aan dat haar moederland ook zijn stempel heeft gedrukt op de populaire cultuur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Topickx of the week' - Dena's Iraanse roots

Proximus Pickx trakteert haar lezers/kijkers met 'Topickx of the week' wekelijks op het beste wat de entertainmentindustrie ons te bieden heeft, overgoten met een grote scheut humor. De Brusselse comédienne met Iraanse roots, Dena Vahdani, fileert voor ons de nieuwste entertainmenthypes en andere interessante verhalen uit de populaire cultuur. Deze week: de invloed van Iran op de Westerse popcultuur.

De streng Islamitische republiek Iran is naast een zorgenkind op wereldschaal ook de bakermat van grote delen van onze beschaving. Denken we maar aan wiskunde, geneeskunde of het alfabet - stuk voor stuk zaken die hun oorsprong vonden in het oude Perzië. Maar daarnaast oefent het majestueuze land uit het Midden-Oosten via haar talrijke diaspora ook een belangrijke invloed uit op onze popcultuur. Van poëzie, over het witte doek, tot zelfs een winnaar van  de Nobelprijs voor de Vrede, Iran heeft het allemaal.

Ook al leven Iran en de VS na de Iraanse gijzelingscrisis uit 1979 op voet van oorlog met elkaar, toch huisvest er zich een belangrijke diaspora in het Land of the Free. Los Angeles heeft zelfs haar eigen Iraanse wijk Tehrangeles en de Amerikanen met Iraanse roots hebben met "Shahs of Sunset" zelfs hun eigen equivalent van "Keeping up with the Kardashians". Maar de Iraniër bij uitstek is toch wel een zekere Farrokh Bulsara, beter bekend als Freddie Mercury.

Geniet hieronder van de derde aflevering van 'Topickx of the week':


Meer Topickx:
Aflevering 1: Dena duikt in de wondere wereld van Joe Exotic, alias Tiger King
Aflevering 2: Dena haalt de innerlijke gothic van stal

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top