Nieuw in de Op aanvraag-catalogus: ‘Bad Boys for Life’!

Films | Tinseltown was het Vlaamse regisseursduo Adil El Arbi en Billal Fallah al een tijdje aan het opgeilen en met ‘Bad Boys for Live’ is het meteen raak: hun eerste Hollywoodfilm ooit werd een kassasucces met een opbrengst van 419 miljoen dollar. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 1995 debuteerde Michael Bay in Hollywood met ‘Bad Boys’, een komische actiefilm met Martin Lawrence en Will Smith in de hoofdrollen. Hoewel de buddy cop-movie werd onthaald als een doorslagje van ‘Beverly Hills Cop’ en ‘Lethal Weapon’ schreef de film toch ook geschiedenis omdat de beiden helden in dit soort films voor het eerst een zwarte huidskleur hadden. 

Toen producent Jerry Bruckheimer de makers van ‘Black’ en ‘Patser’ vroeg wat ze eventueel wilden maken, moesten ze geen seconde twijfelen: ‘Bad Boys’, een van de films waar het tweetal mee opgroeide en waarvan ze de look ook hadden geïmiteerd in hun vorig werk.

Na Bad Boys II in 2003 is dit nu dus de derde film uit de franchise rond Mike en Marcus, twee politieagenten die het niet zo nauw nemen met de wet. Deze keer moet het kibbelende duo uit Miami, nog steeds vertolkt door Lawrence en Smith, het opnemen tegen Mexicaanse kartelschurken die wraak wil nemen voor de moord op hun leider. En die wraakqueeste wordt zo waar geleid door een moordzuchtige matriach die aan hekserij doet.

Het resulaat is een zowel sluwe als onderhoudende actiefilm die door de Belgische cameraman Robrecht Heyvaert gefilmd is in een kleurrijke retrovibe. En waarbij de achtervolgingen en actiescènes leuk blijven door het aanstekelijke spel van de hoofdrolspelers. Klus geklaard voor El Arbi en Fallah want ondertussen hebben ze ook bekend gemaakt dat Marvel op hun deur is komen aankloppen.

'Bad Boys for Life' is vanaf 29 mei beschikbaar in de On Demand-catalogus van Proximus Pickx.
Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top