'Coming of age' bij Proximus Pickx: zo verwarrend kan opgroeien zijn

Films | Opgroeiende tieners en alle twijfels die daarbij komen kijken: 'coming of age'-films zijn een genre op zich. Van drama tot komedie: wij zetten enkele straffe films uit het genre op een rijtje in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Je vindt onze selectie onder het menu 'Wie ben ik?'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ladybird

Californië, 2002. Christine 'Lady Bird' McPherson is een rebelse leerling die op het punt staat af te studeren aan de conservatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York en aan haar familie ontsnappen. Ze besluit op zoek te gaan naar zichzelf en ontvlucht haar thuisstad Sacramento.

Komisch drama (2017) van Greta Gerwig met Saoirse Ronan, Laurie Metcalf en Tracy Letts. Genomineerd voor vijf Oscars voor onder andere beste film, beste actrice en beste regie.

Boyhood

Boyhood vertelt het verhaal van twee gescheiden mensen die hun kind opvoeden. Centraal staat het leven van de 6-jarige Mason en de emotionele reis die hij aflegt vanaf zijn kindertijd tot aan volwassenheid.

Drama (2014) van Richard Linklater met Ellar Coltrane, Patricia Arquette en Ethan Hawke. Genomineerd voor zes Oscars, waarvan het er één won voor beste actrice in een bijrol.

Skate Kitchen

De introverte 18-jarige skateboarder Camille woont op Long Island met haar alleenstaande moeder. Na een blessure belooft ze haar moeder te stoppen met skateboarden, maar de drang om te skaten is te sterk. Op Instagram ontdekt ze 'The Skate Kitchen', een subcultuur van meisjes wiens levens draaien rond skaten. Ze besluit hen op te zoeken. De sexy en onstuimige meisjes uit de grote stad nemen de naïeve Camille al snel op in hun groep. Al snel maakt ze deel uit van stuntvideo's en stellen ze haar bloot aan een losbandig leven dat ze nog nooit heeft meegemaakt.

Drama (2018) van Crystal Moselle met Rachelle Vinberg, Dede Lovelace en Jaden Smith. Geselecteerd voor het Sundance Film Festival.

Love, Simon

Iedereen verdient een geweldig liefdesverhaal. Maar voor de 17-jarige Simon Spier is het een beetje ingewikkelder. Hij staat op het punt om zijn familie en vrienden te vertellen dat hij homoseksueel is. Wanneer een e-mail die hij naar een jongen gestuurd heeft (die hij nooit ontmoet heeft) in de verkeerde handen valt, komt hij in een moeilijke situatie terecht als hij gechanteerd wordt door de klasgenoot.

Komisch drama (2018) van Greg Berlanti met Nick Robinson, Katherine Langford en Josh Duhamel. Drie keer genomineerd op de People’s Choice Awards.

Juno

Juno MacGuff is een pittig 16-jarig meisje dat zwanger raakt van de charmante, maar onbenullige Bleeker. Met de ondersteuning van haar vader, haar stiefmoeder en haar beste vriendin Leah ontmoet ze Mark en Vanessa Loring, die zij als de ideale adoptieouders ziet.

Komisch drama (2007) van Jason Reitman met Elliot Page, Michael Cera en Jennifer Garner. Genomineerd voor vier Oscars, waarvan het er één won voor beste origineel scenario.

Dead Poets Society

Keating doceert in 1959 Engels aan een deftige kostschool voor jongens waar ijzeren discipline heerst. Zijn filosofie 'the purpose of education is to think for yourself' valt in slechte aarde bij de staf en de ouders, maar maakt hem razend populair bij de leerlingen. De nadruk van de film ligt op de ontwikkeling van een klein groepje jongens die Keatings lessen ter harte nemen met tragische gevolgen.

Drama (1989) van Peter Weir met Robin Williams, Ethan Hawke en Robert Sean Leonard. Genomineerd voor vier Oscars, waarvan het er één won voor beste scenario.

La Vie d’Adèle

De vijftienjarige Adèle droomt van de liefde van haar leven. Wanneer ze Thomas ontmoet - een donkere, knappe en vriendelijke vreemdeling die onmiddellijk op haar verliefd wordt - lijkt haar droom werkelijkheid te worden. Maar een ongemakkelijke erotische mijmering verstoort de romance nog voor die eigenlijk begint. Adèle droomt dat een mysterieus, blauwharig meisje bij haar in bed kruipt en haar met een allesoverheersende wellust en plezier bezit. Ze kan haar echte verlangens niet langer negeren - Adèle valt op meisjes. Dan verschijnt het prachtige en sensuele blauwharige meisje opnieuw en ze zoekt toenadering tot Adèle. Dit is het begin van een passioneel en chaotisch liefdesverhaal...

Romantisch drama (2013) van Abdellatif Kechiche met Adèle Exarchopoulos, Léa Seydoux en Jeremie Laheurte. Genomineerd voor de Golden Globe voor beste niet-Engelstalige film en winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

Eighth Grade

Kayla Day zit in de tweede klas van de middelbare school. Ze heeft altijd haar telefoon bij de hand, in de hoop om online mensen te vinden die haar dagelijkse leven kunnen compenseren. Ze maakt YouTube-video's gericht op andere adolescenten die soortgelijke problemen hebben: gevoelens van isolement, angst en onzichtbaarheid. Maar nadat ze zo gemakkelijk deze wijsheid en vertrouwen had verzameld toen ze haar (nauwelijks bestaande) publiek toesprak, vindt Kayla het verlammend moeilijk om ze in echte situaties toe te passen.

Komisch drama (2018) van Bo Burnham met Elsie Fisher, Josh Hamilton en Emily Robinson. Genomineerd voor een Golden Globe voor beste actrice en geselecteerd voor het Sundance Film Festival.

The Edge of Seventeen

Iedereen weet dat opgroeien moeilijk kan zijn. Ook high school studente Nadine krijgt te maken met de lastige perikelen uit de puberteit, wanneer ze verneemt dat haar oudere broer een relatie krijgt met haar beste vriendin Krista. Nadine voelt zich steeds eenzamer, tot ze een bedachtzame jongen tegenkomt die verandering in de zaak brengt. Een onverwachte vriendschap zorgt ervoor dat alles misschien toch niet zo erg hoeft te zijn.

Komisch drama (2016) van Kelly Fremon Craig met Hailee Steinfeld, Woody Harrelson en Kyra Sedgwick. Genomineerd voor een Golden Globe voor beste actrice en twee Teen Choice Awards.

The Karate Kid

Dre is een skateboardende, gameverslaafde jongen die gedwongen is naar China te verhuizen, omdat zijn moeder daar voor haar werk heen moet. Dre past zich maar moeilijk aan en wordt in elkaar geslagen door de plaatselijke pestkop. Mr. Han is een klusjesman die Dre’s blauwe oog ziet en hem aanbiedt om hem martial arts en de Chinese taal te leren. Op deze manier kan Dre zich verdedigen tegen de leerlingen van de Li Quan Ha’s Fighting Dragon School of Kung-Fu.

Drama/actiefilm (2010) van Harald Zwart met Jaden Smith, Jackie Chan en Taraji P. Henson. Winnaar van twee Kids’ Choice Awards.

13 Going on 30

Jenna is 13 jaar, en wil graag populair zijn. De populaire meisjes maken alleen maar misbruik van haar. Van haar beste vriend Matt, krijgt zij toverpoeder waarmee al haar dromen uitkomen, ze wenst dat ze 30 jaar is, maar ze had nooit verwacht dat die droom uit zou komen...

Romantische komedie (2004) van Gary Winick met Jennifer Garner, Mark Ruffalo en Judy Greer. Genomineerd voor negen Teen Choice Awards.

Dope

Malcolm is een nerd wonend in de The Bottoms, een ruwe buurt gelegen in Inglewood, Los Angeles. Tussen de drugsdealers en bende oorlogen probeert Malcolm vooral zijn examens te halen en z'n collegeaanvragen te voldoen, met een droom om ooit naar Harvard te gaan. Wanneer de kans zich voordoet om naar een hip underground feest te gaan, leidt dit tot een groot avontuur voor Malcolm en zijn vriendin, waarin hij eindelijk 'dope' kan zijn.

Komisch drama (2015) van Rick Famuyiwa met Shameik Moore, Tony Revolori en Zoë Kravitz. Geselecteerd voor het Sundance Film Festival.

The Perks of Being a Wallflower

Charlie is een teruggetrokken, impopulaire tiener en zijn sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloempje blijft. Hij probeert op zijn eigen manier vat te krijgen op de wereld van dates, familiedrama’s, seks en drugs. Gelukkig heeft hij vrienden die hem hier af en toe bij helpen.

Romantisch drama (2012) van Stephen Chbosky met Logan Lerman, Emma Watson en Ezra Miller. Winnaar van een People’s Choice Award.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top