Niet te missen op tv (11 mei - 17 mei): 4 films uit het Hollywoodarchief

Films | Niet van gisteren, maar nog lang niet versleten.


Door MF

Deel dit nieuws

Dat is het minste dat je kunt zeggen van deze films die uit het Hollywoodarchief komen, maar nog niets aan kracht en spanning ingeboet hebben.

Denzel Washington heeft een déjà vu

Bijna iedereen ervaart het wel eens: die vreemde gewaarwording wanneer je ergens bent of een situatie beleeft en de indruk hebt dit al eerder gezien of meegemaakt te hebben. Wat als deze gevoelens waarschuwingen uit het verleden zijn? Of puzzelstukjes voor de toekomst?

Dat zoekt Denzel Washington uit in de actiethriller ‘Déjà Vu’. Na een bomaanslag in New Orleans moet hij als inspecteur Doug Carlin achterhalen wie de daders zijn. Hij krijgt daarbij de hulp van wel erg geavanceerde apparatuur.

Met dat knappe staaltje techniek kan hij namelijk een paar dagen terug in de tijd reizen. Zo is het kinderspel om de terroristen op het spoor te komen. Er is maar één nadeel: hij kan de aanslag niet voorkomen.

Denzil Washingtons personage heeft het daar in ‘Déjà Vu’ zwaar mee. Zeker als hij in het verleden verliefd wordt op Claire, een van de slachtoffers.

Bekijk ‘Déjà Vu’ op maandag 11 mei om 20u35 op CAZ of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Brad Pitt bokst

Brad Pitt die plots Iers klinkt? Don’t panic. De ex-man van Jennifer Aniston én Angelina Jolie kruipt immers in de huid van de Ierse zigeuner Mickey. Waarom Iers? Omdat Brad Pitt een Brits accent niet aankon.

Ook de regisseur van ‘Snatch’ is geen onbekende. De misdaadkomedie werd twintig jaar geleden geregisseerd door Guy Ritchie, de ex-man van Madonna. Guy Ritchie zei de schoolbanken vaarwel op zijn vijftiende. Dat legde hem geen windeieren. Voordat hij met Madonna trouwde, betaalde hij immers 1 miljoen dollar om het liedje ‘Lucky Star’ te mogen gebruiken in ‘Snatch’.

De film is deels in ons land gefilmd. De verhaallijn? De bende van Franky Four Fingers heeft in Antwerpen een juwelier overvallen en is met een 86-karaatsdiamant aan de haal gegaan. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond.

Bekijk ‘Snatch’ op woensdag 13 mei om 20u40 op CAZ of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

De kleinste stuntman van Hollywood

Met zijn 1m70 is acteur Tom Cruise eerder aan de kleine kant. Maar over één ding is iedereen het eens, en dat is dat de ex van Mimi Rogers, Nicole Kidman en Katie Holmes een groots acteur is.

Tom Cruise, intussen ook al 57, is gek op het eigenhandig uitvoeren van stunts. Hij heeft de reputatie een durfal te zijn en deinst er niet voor terug om voor het perfecte shot tot het uiterste te gaan. Zo hing hij al eens uit een helikopter en aan de zijkant van een vliegtuig. Tijdens het draaien van ‘Mission: Impossible – Fallout’ brak hij zijn enkel bij een sprong van het ene gebouw naar het andere én beklom hij een 123 verdiepingen hoge wolkenkrabber in Dubai.

Bekijk ‘Mission: Impossible - Fallout’ op vrijdag 15 mei om 20u35 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

007 wordt volwassen

‘Tomorrow Never Dies’ (1997) is de achttiende Bondfilm. Auto’s, wapens en gadgets ontbreken ook hier niet. Idem voor vrouwelijk schoon, want Michelle Yeoh – een voormalige Miss Maleisië — is de Bondgirl van dienst.

Aanvankelijk ging het gerucht de ronde dat het Canadese model Natasha Henstridge een haat-liefdeverhouding met 007 zou beginnen. Maar uiteindelijk ging Yeoh met die eer lopen. Pierce Brosnan, die vier keer in de huid van mister ‘shaken, not stirred’ kroop, noemde haar een geweldige en toegewijde actrice. De Aziatische actrice wilde zelf haar stunts uitvoeren, maar dat zagen regisseur Roger Spottiswoode en de verzekeringsmaatschappij van de filmproductent niet ziten…

Bekijk ‘Tomorrow Never Dies’ op vrijdag 15 mei om 20u35 op Q2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top