De mama’s worden verwend bij Proximus Pickx

Films | Corona of niet: in deze periode rond Moederdag zetten we onze mama’s extra in de bloemetjes! Bij Proximus Pickx zochten we enkele films in onze op aanvraag-catalogus die zeker in de smaak zullen vallen. Wat dacht je van een vleugje romantiek of een film met een onweerstaanbare acteur?

Je vindt onze selectie onder het menu 'Moeders aan de top'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

A Star is Born

Jackson Maine is een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij een getalenteerde onbekende zangeres ontdekt, genaamd Ally. Als de twee een hartstochtelijke liefdesrelatie beginnen zet Jackson Ally in de spotlights en werpt haar in de wereld van de sterren. Maar als zijn eigen carrière in de schaduw komt te staan van die van Ally begint hij het steeds moeilijker te vinden om met zijn vergane glorie om te gaan.

Muzikaal drama (2018) van Bradley Cooper met Bradley Cooper, Lady Gaga en Sam Elliott. Goed voor acht Oscarnominaties waarvan het er één won voor beste origineel nummer.

Eat Pray Love

Ellzabeth Gilbert heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Ellzabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en daar leert ze la dolce vita kennen, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet ze haar grote liefde in Bali.

Romantisch drama (2010) van Ryan Murphy met Julia Roberts, Javier Bardem en Richard Jenkins. Verfilming van het gelijknamige boek van Elizabeth Gilbert.

The Place Beyond the Pines

Luke is een professionele motorrijder die erachter komt dat hij een zoon heeft bij zijn ex-vriendin Romina, met wie hij al een jaar geen relatie meer heeft. Luke besluit per motor banken te gaan beroven, om zijn zoon financiële ondersteuning te kunnen bieden. Hij raakt echter verzeild in een gewelddadige confrontatie met een jonge politieagent. De gevolgen hiervan strekken tot aan de volwassen levens van hun zonen.

Misdaaddrama (2012) van Derek Cianfrance met Ryan Gosling, Bradley Cooper en Eva Mendes.

The Beach

In een goedkoop hotelletje in Bangkok maakt de Amerikaanse rugzaktoerist Richard kennis met Daffy, een dertiger die getekend is door jarenlang druggebruik. Hij beweert dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt. Het is het perfecte strand, ingesloten door steile kliffen en onbereikbaar voor de gewone toeristen. Het is voor hen zelfs verboden terrein. Richard is meteen geïntrigeerd. Hij heeft immers de VS verlaten voor een zoektocht naar de ultieme schoonheid, spanning én gevaar. Diezelfde nacht pleegt Daffy zelfmoord. Als afscheidsgeschenk laat hij Richard een kaart na met de beschrijving naar "The Beach". Samen met het Franse koppel Françoise en Etienne gaat Richard het ultieme avontuur aan. Tijdens hun tocht moeten ze alle drie hun grenzen verleggen en het grote gevaar trotseren.

Avontuurlijk drama (2000) van Danny Boyle met Leonardo DiCaprio, Virginie Ledoyen en Tilda Swinton. Geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn.

Eyes Wide Shut

Nadat zijn vrouw toegeeft seksuele fantasieën te hebben over een andere man, raakt een dokter geobsedeerd door de gedachte seks te hebben met een ander. Dit leidt tot enkele weinig bevredigende ontmoetingen met onder andere een prostituee. Als hij een nachtclub bezoekt komt hij achter het bestaan van een geheime seksclub.

Drama (1999) van Stanley Kubrick met Tom Cruise, Nicole Kidman en Sydney Pollack. Genomineerd voor een Golden Globe voor beste originele muziek.

Far from the Madding Crowd

Victoriaans tijdperk, 1870. Bathsheba Everdene is een mooie, trotse vrouw met een onafhankelijke geest. Ze wordt door drie zeer verschillende mannen het hof gemaakt: Gabriel Oak, een schapenhouder, Frank Troy, een roekeloze sergeant en William Boldwood, een welgestelde en wat oudere vrijgezel.

Romantisch drama (2016) van Thomas Vinterberg met Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts en Tom Sturridge. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Hardy uit de 19de eeuw.

Bekijk ook:
Deze boeken uit de 19de eeuw zijn nog altijd springlevend dankzij de verfilming

Suite Française

Lucille Angelier ziet bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog haar man vertrekken naar het front. Eigenlijk heeft ze nooit van hem gehouden. Zij blijft achter met haar schoonmoeder en brengt haar tijd door met piano spelen. Maar wanneer ze verplicht worden een Duitse officier te huisvesten, een man genaamd Bruno von Falk, die in zijn vroegere burgerleven componist blijkt geweest te zijn, voelt ze zich al vlug tot de man aangetrokken.

Romantisch drama (2014) van Saul Dibb met Michelle Williams, Kristin Scott Thomas en Matthias Schoenaerts. Genomineerd voor een Emmy Award voor beste muziek.

The Mountain Between Us

'The Mountain Between Us' volgt twee vreemden van elkaar, een begenadigde chirurg wiens vlucht is geannuleerd en een bruidsfotojournaliste die op weg is naar een aankomende bruiloft. Gezien de noodzaak hun eindbestemming bijtijds te halen besluiten de twee ondanks waarschuwingen betreffende het weer een klein vliegtuig te charteren. Als dit vliegtuigje echter neerstort, moeten de twee samen zien te overleven in de wildernis.

Romantische avonturenfilm (2017) van Hany Abu-Assad met Idris Elba, Kate Winslet en Dermot Mulroney.

The Sisters Brothers

De jaren 1850. Hermann Kermit Warm is een vindingrijke en sympathieke man die volgens de Commodore iets belangrijks gestolen heeft. Broers Charlie en Eli Sisters gaan op weg naar Oregon City, waar Warm een goudmijn bezit. Hoewel Charlie geen probleem heeft met het nemen van iemands leven, denkt Eli daar anders over. Hun opdracht pakt uiteindelijk op verrassende wijze anders uit.

Western (2018) van Jacques Audiard met John C. Reilly, Joaquin Phoenix en Jake Gyllenhaal. Geselecteerd voor het filmfestival van Venetië, winnaar van vier Césars.

The Way Back

Ooit lachte het leven Jack Cunningham toe. Als voormalig topsporter op de universiteit leek niets zijn succes in de weg te staan. Maar door enkele verkeerde keuzes is het anders gelopen. Nu is hij verslaafd aan alcohol en heeft hij moeite om met zichzelf in het reine te komen. Wanneer hij opgeroepen wordt om een basketbalteam te coachen, beseft hij dat dit zijn allerlaatste kans is om er nog iets van te maken.

Sportdrama (2020) van Gavin O'Connor met Ben Affleck, Michaela Watkins en Al Madrigal.

Divergent

Het verhaal speelt zich af in het futuristische Chicago. Beatrice is een van de vele tieners die op haar 16e uit een van de vijf groeperingen moet kiezen waarin de stad is verdeeld: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Uit een test moet blijken welke het beste bij haar past. Beatrice maakt aan de hand van de test haar keuze en krijgt in haar gekozen fractie te maken met een heftige inwijding, die het uiterste van haar vraagt. Maar niet alleen van haar. De concurrentie is groot. Wie zal het halen en wie wordt voor eeuwig verbannen?

Sciencefictionfilm (2014) van Neil Burger met Shailene Woodley, Theo James en Kate Winslet. Winnaar van vier Teen Choice Awards. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Veronica Roth.

The Wolf of Wall Street

Eind jaren 80. Jordan Belfort is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff is hierbij zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.

Misdaadkomedie van Martin Scorsese met Leonardo DiCaprio, Jonah Hill en Margot Robbie. Gebaseerd op waargebeurde feiten. Genomineerd voor vijf Oscars.

Motherless Brooklyn

De jaren 50, New York. Lionel Essrog is een eenzame privédetective die lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij doet onderzoek naar de moord op zijn beste vriend en mentor. Gewapend met enkele aanwijzingen en zijn dwanggedachten onthult Lionel geheimen die het lot van de hele stad bepalen.

Misdaadfilm (2019) van Edward Norton met Edward Norton, Bruce Willis en Gugu Mbatha-Raw. Genomineerd voor een Golden Globe voor beste originele muziek.

La La Land

Het verhaal volgt Sebastian en Mia, die nader tot elkaar komen doordat ze een gemeenschappelijk verlangen hebben om datgene te doen waar ze van houden. Maar wanneer het succes op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met enkele keuzes die hun liefdesrelatie op het spel zet en waarbij hun gekoesterde dromen dreigen verscheurd te worden.

Romantische musical (2016) van Damien Chazelle met Emma Stone, Ryan Gosling en John Legend. Winnaar van zes Oscars waaronder die voor beste actrice in een hoofdrol en beste regisseur.

Ontdek hier de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top