De vijf beste afleveringen uit ‘How I Met Your Mother’

Series |

"How I Met Your Mother", de serie waarin het hoofdpersonnage, Ted, zijn twee kinderen vertelt over zijn ontmoeting met hun moeder, is voor veel fans een cult geworden. De reeks wordt vaak vergeleken met "Friends", omdat ze ook het dagelijkse leven van een groep van vijf New Yorkse vrienden vertelt. Toch heeft ze haar eigen humor en referenties. Dit is een terugblik op vijf afleveringen die de serie perfect omvatten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seizoen 3, aflevering 8: ‘Spoiler alert’

Voordat hij de vrouw ontmoet die uiteindelijk de moeder van zijn kinderen zal worden, heeft Ted gedurende 9 seizoenen een hele reeks -niet zo succesvolle- relaties. In deze aflevering stelt hij Cathy, zijn nieuwe vriendin, voor aan de groep. Hijzelf valt als een blok voor Cathy’s charmes, maar de vier vrienden zijn allesbehalve enthousiast, en ergeren zich al snel aan haar. Ze heeft namelijk een opvallende slechte eigenschap die het hoofdpersonnage, verblind door haar aantrekkingskracht, niet heeft opgemerkt. Door die vaststelling beginnen de vrienden elkaars kleine kantjes in vraag te stellen, die soms vertederend maar soms ook ergerlijk zijn. Uiteindelijk komt er een algemene ‘afrekening’, waarbij iedereen zijn kleine kantjes voorgeschoteld krijgt. Maar de aflevering eindigt pas echt wanneer Marshall de resultaten van zijn examen om advocaat te worden terugvindt, dankzij zijn ergerlijke neiging om te zingen over alles wat hem overkomt.

Seizoen 3, aflevering 13: ‘Ten sessions’

Hoewel Ted de ene slechte date na de andere heeft, ontmoet hij toch enkele belangrijke dames in de reeks. Op de lijst van vrouwen die "de moeder" hadden kunnen zijn, staat Stella. Een dermatoloog, waar Ted tien sessies lang naartoe gaat om een ongelukkige tatoeage te laten verwijderen. In het begin legt de jonge vrouw uit dat ze niet datet met haar patiënten, maar Ted is vastbesloten haar nee om te zetten in een ja. Tien sessies later is het nog steeds een ‘nee’ voor Stella, die het naar eigen zeggen te druk heeft om mensen te ontmoeten: ze heeft ook maar twee minuten voor de lunch. Ted biedt haar daarop een afspraak van twee minuten aan en dat wordt de perfecte samenvatting van hoe een date hoort te zijn. En zo, kinderen, verander je een ‘nee’ in een ‘ja’.

Seizoen 5, aflevering 8: 'The Playbook'

Barney is zonder twijfel het meest iconische personage in de reeks. Een echte verleider, die op zijn lijst al meer dan 200 veroveringen heeft staan. Om zijn doelen te bereiken, maakt hij gebruik van alle mogelijke en denkbare strategieën, die hij zorgvuldig bundelt in zijn beroemde "Playbook". In deze aflevering komt Barney net uit zijn (bijna) eerste serieuze relatie met Robin en is hij zo blij om zijn trucs terug te vinden, dat hij niet weet met welke grote klassieker hij moet beginnen (de "drink dat niet" of de "Lorenzo Von Matterhorn"?). Uiteindelijk kiest hij voor een gloednieuwe techniek: die van de onderwaterduiker. Het wordt een aflevering waarin we meer leren over wat er in Barney’s hoofd omgaat en hoe het met zijn manipulatieve vaardigheden zit. Omdat het in feite een truc was om zijn groep vrienden een date te laten regelen in zijn plaats.

Seizoen 8, aflevering 12: 'The Final Page, deel 2'

Deze aflevering is veruit de meest merkwaardige van de hele serie. Het is de ontknoping van een truc van Barney die maar liefst tien afleveringen duurt. Normaal gezien houdt hij de vrouwen waarmee hij flirt voor de gek, maar nu is het de kijker die in de val gelokt wordt! Om Robin terug te winnen, zet Barney een plan op dat de gevoelens die zij nog steeds voor hem heeft moeten bevestigen. Om te bewijzen dat hij definitief klaar is met zijn trucjes, doet hij alsof hij een relatie heeft met de persoon die Robin het meeste haat: Patrice. De aflevering eindigt met een huwelijksaanzoek en de enorme onthulling van dit ongelooflijke plan. En als je niet gevoelloos bent, ook een heleboel tranen.

Seizoen 9, aflevering 16: 'How Your Mother Met Me'

Voor de 200ste aflevering van de serie besluiten de schrijvers de rollen om te keren! Het is de beurt aan Tracy, "de moeder", om haar ontmoeting met Ted te vertellen. Na een ingewikkeld proces van 9 seizoenen, waarbij de twee elkaar alleen maar kruisen zonder elkaar ooit te ontmoeten, licht deze aflevering het leven van Tracy uit. Daardoor krijgt de kijker alleen maar meer sympathie voor dit vertederende personage, en wordt het einde van de serie er alleen maar tragischer op. Maar dat staat natuurlijk niet in dit artikel vermeld.

Je kunt alle negen seizoenen van de serie herbeleven via Netflix!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top