Coronalfabet: jouw gids om de lockdownperiode te doorstaan (letters H tot M)

Films | Het coronavirus blijft helaas het sociale leven in een wurggreep houden. Om de tijd enigszins te doden, stellen wij alvast de ideale handleiding op om deze periode van lockdown te doorkomen. Vandaag doorlopen we het coronalfabet van H tot M.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De H van… Helden van Hier: Corona

Sinds 23 maart zendt VTM iedere maandag het programma Helden van Hier: Corona uit. Deze serie toont het harde werk dat de hulpdiensten vandaag moeten verrichten tijdens deze coronacrisis. Hulpverleners, zorgverstrekkers, experten en anderen brengen unieke getuigenissen die zo een blik achter de schermen geeft.

De I van Into the Night

Een primeur voor ons land, want Into the Night wordt morgen 1 mei de eerste Belgische serie die door Netflix geproduceerd werd. En het belooft spannend te worden… Wanneer de zon plots dodelijk is geworden voor alles en iedereen, vertrekt een nachtvlucht vanuit Brussel om aan de zon te ontsnappen. Aan boord zit een mengelmoes van mensen die geluk hebben gehad, al zou het er wel eens lelijk aan toe kunnen gaan als hun overlevingsinstincten het overnemen. Into the Night is geïnspireerd op de roman The Old Axolotl van Jacek Dukaj.

De J van Jorik

Vanavond is het zover: dan kennen we na een lange strijd van 32 dagen de eindwinnaar van Expeditie Robinson. De enige zekerheid die we hebben, is dat het een man wordt. Er is vijftig procent kans dat een Belg het zal halen. In dat geval wint Koen of Thomas vanavond. Wint Elroy of Jorik straks, dan gaat de eer van beste overlever naar een Nederlander.

De K van Khan

Gisteren bereikte ons het triestige nieuws dat de Indiase acteur Irrfan Khan op 53-jarige leeftijd is overleden. De man had kanker en stierf aan de complicaties ten gevolge van een darminfectie. Khan speelde mee in tal van Bollywoodproducties, maar ook internationaal scoorde hij hoofdrollen in topfilms. Als eerbetoon aan hem kunt u eventueel Slumdog Millionaire, Life of Pi of Jurassic World eens opzetten de komende tijd.

De L van Lost in Translation

De tweede langspeelfilm van Sofia Coppola koppelde Bill Murray en Scarlett Johansson aan elkaar. Hun personages, Bob en Charlotte, vertoeven beiden toevallig in Tokio. Wanneer ze op een avond de slaap niet kunnen vatten, ontmoeten Bob en Charlotte elkaar in een hotelbar. Deze ontmoeting ontaardt al snel in een verrassende vriendschap en Charlotte en Bob besluiten om samen de Japanse hoofdstad te ontdekken.

De M van het Marc Van Ranst-lied

Er gaat geen coronadag voorbij of we zien Marc Van Ranst aan het werk. Als eerbetoon bedachten de jongens van Supercontent een liedje over de viroloog. Dat deden ze op de tonen van Hoe Het Danst, een nummer van Marco Borsato, Davina Michelle en Armin van Buuren. In tussentijd zat het duo niet stil en brachten ze nog wat parodieën naar buiten, zoals een ode aan Koning Filip en een De Mol-liedje.

Lees ook:

- Herlees deel 1 van ons coronalfbet (letters A tot G)

- Het derde deel van het coronalfabet, van N tot T

- Deel 4 van het coronalfabet, met letters U tot Z

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top