Lachen en gieren met het beste wat Netflix te bieden heeft

Series | Proximus Pickx grasduint in het rijke Netflixaanbod en schotelt je elke maand het beste voor dat momenteel te zien is op Netflix België. Iedere keer richten we onze blik op een ander genre. Deze maand mikken we op je lachspieren met deze vijf onweerstaanbare sitcoms.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Friends

Bij een overzichtje van de beste sitcoms mag natuurlijk "Friends", de sitcom bij uitstek, niet ontbreken. De avonturen van Rachel (Jennifer Aniston), Ross (David Schwimmer), Monica (Courteney Cox), Chandler (Matthew Perry), Joey (Matt LeBlanc) en Phoebe (Lisa Kudrow), zes vrienden in de prime van hun leven,  staan steevast garant voor ettelijke lachsalvo's en running gags.

De hechte vriendengroep bracht tussen 1994 en 2004 gedurende tien seizoenen het beste wat sitcoms te bieden hebben en groeide uit tot een van de populairste series ooit. De finale op 6 mei 2004 kluisterde maar liefst 52,5 miljoen Amerikanen aan de buis, goed voor de titel van bestbekeken aflevering in de jaren 2000.

Ook in zijn tweede leven scheerden de 236 korte, maar gebalde afleveringen hoge toppen op het streamingplatform Netflix. In 2018 werd het zelfs de meest bekeken reeks op Netflix. Begin 2020 raakte echter bekend dat de serie overstapt naar HBO Max, het nieuwe streamingplatform in de VS. Als toemaatje komt er zelfs een eenmalige reünie van de cast. Bij ons staan de belevenissen van de vriendengroep wel nog in de catalogus van Netflix, dus bingewatchen die handel voor het te laat is!

The Fresh-Prince of Bel-Air

Now, this is a story all about how / My life got flipped-turned upside down / And I'd like to take a minute / Just sit right there / I'll tell you how I became the prince of a town called Bel Air. Wie kan er de beginlyrics van "The Fresh-Prince of Bel Air" niet uit het hoofd meeneuriën?

"The Fresh-Prince of Bel-Air", de serie die Will Smith naar het sterrendom katapulteerde, liep zes seizoenen lang tussen 1990 en 1996. Het vertelt het verhaal van Will Smith, die een gefictionaliseerde versie van zichzelf speelt, die na een vechtpartij intrekt bij zijn welgestelde familie in het mondaine Bel-Air.

De show, losjes gebaseerd op het ware levensverhaal van producer Benny Medina, toont hoe de street-savvy Will voortdurend clasht met zijn tegenpool Carlton en de familie Banks.

Dankzij Netflix kan je de 148 afleveringen, stuk voor stuk pareltjes, helemaal opnieuw van voor naar achter bekijken.

That '70s Show

Een derde pareltje in het aanbod van Netflix is "That '70s Show", het lanceerplatform voor de carrières van Ashton Kutcher en Mila Kunis. Doorheen de exact 200 afleveringen, verspreid over 8 seizoenen, worden we ondergedompeld in het leven van een groepje tieners in het fictieve Point Place in de jaren 70.

De sitcom, die vooral bekend werd omwille van het terugkerende fenomeen van 'The Circle', waarin alle vrienden in een circel wiet zitten te roken, loopt oorspronkelijk van 1998 tot 2006. Naast Kutcher, als vrouwenverslinder Michael Kelso, en Kunis in de rol van de verwende Jackie Burkhart, is er ook een belangrijke rol weggelegd voor Wilmer Valderrama, als de met een accent sprekende, sloepverslaafde Foreing Exchange Student (Fez).

De volledige acht seizoenen vallen te (her)bekijken via Netflix.

How I Met Your Mother

Na de hierboven geschetste klassiekers uit de jaren 90, heeft Netflix ook iets recenter werk dat op lachspieren werkt in haar aanbod. "How I Met Your Mother" schetst hoe hoofdpersonage Ted Mosby (Josh Radnor) de moeder van zijn kinderen ontmoette.

Met behulp van talloze flashbacks zien we hoe Ted in 2005 met zijn vrienden Marshall Eriksen (Jason Segel) en Lily Aldrin (Alyson Hannigan) is verhuisd naar New York. In the Big Apple loopt hij ook Barney Stinson (Neil Patrick Harris) en Robin Scherbatsky (Cobie Smulders) tegen het lijf.

Doorheen de negen seizoenen en 208 afleveringen zien we hoe Ted, geholpen door zijn vrienden, zijn zoektocht naar de ware en de uiteindelijke moeder van zijn kinderen gestalte geeft. Al zal dat even anders uitpakken dan je op het eerste zicht zou denken...

Alle negen seizoenen van How I Met Your Mother zijn integraal te bekijken via Netflix.

Community

De laatste in het rijtje is ook meteen de meest recente toevoeging aan het uitdijende Netflixaanbod. "Community", de cultklassieker uit de koker van Dan Harmon (ook de man achter "Rick and Morty"), kende geen vlekkeloos bestaan en werd uiteindelijk na 5 seizoenen afgeserveerd door NBC. Gelukkig voor de talrijke fans besloot Yahoo er nog een zesde en laatste seizoen aan te breien.

"Community" zoomt in op een groep studenten, die om allerlei redenen opnieuw plaats moeten nemen op de schoolbanken in het Greendale Community College. Hoofdpersonage is Jeff Winger, een geschorste advocaat die wegens een ongeldig diploma terug naar af wordt gestuurd. Om het collegeleven wat aangenamer te maken, besluit hij een studiegroep op te richten, met onder meer Shirley Bennett (een gescheiden moeder die voor het eerst studeert) en Abed Nadir (een autistische filmstudent, die graag citeert uit bekende films en televisieklassiekers).

Zet je schrap voor een sitcom met een unieke en experimentele opzet. Alle zes seizoenen zijn te bekijken via de catalogus van Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top