Stil zitten is geen optie met deze dansfilms!

Films | Kan jij ook zo genieten van een prachtige choreografie? In de catalogus van Proximus Pickx vind je enkele toffe dansfilms die je ongetwijfeld uit je zetel krijgen!

Je vindt onze selectie onder het menu 'Shake, shake, shake!'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

La La Land

Het verhaal volgt Sebastian en Mia, die nader tot elkaar komen doordat ze een gemeenschappelijk verlangen hebben om datgene te doen waar ze van houden. Maar wanneer het succes op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met enkele keuzes die hun liefdesrelatie op het spel zet en waarbij hun gekoesterde dromen dreigen verscheurd te worden.

Romantische musical (2016) van Damien Chazelle met Emma Stone, Ryan Gosling en John Legend. Winnaar van zes Oscars waaronder die voor beste actrice in een hoofdrol en beste regisseur.

Deze film is te bekijken met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx.

Black Swan

Balletdanseres Nina maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurrentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth, staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Zwanenmeer-ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Thomas Leroy heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily wil zij een kans maken om de hoofdrol te gaan vertolken.

Drama (2010) van Darren Aronofsky met Natalie Portman, Mila Kunis en Vincent Cassel. Goed voor de Oscar voor beste actrice in een hoofdrol en vier andere Oscarnominaties.

Saturday Night Fever

Tony is een ongeschoolde tiener uit Brooklyn. Het hoogtepunt van elke week is zijn bezoek aan de disco, waar hij de koning van de dansvloer is. Tony ontmoet Stephanie daar, en ze besluiten om samen te gaan dansen in een wedstrijd. Ze weet Tony's pogingen om haar te verleiden te weerstaan, aangezien ze grotere plannen heeft: verhuizen naar Manhattan. Langzaam raakt Tony ook gedesillusioneerd met zijn leven, en hij en Stephanie besluiten elkaar te helpen om een nieuwe start te maken.

Drama (1977) van John Badham met John Travolta, Karen Lynn Gorney en Joseph Cali. Goed voor de Oscarnominatie voor beste acteur in een hoofdrol.

Ballerina

Het verhaal speelt zich af in 1884 en draait om Félicie, een meisje van elf jaar dat een grote droom koestert: ze wil ballerina worden. Gedreven door haar passie voor dans, ontsnapt ze uit het weeshuis en vlucht ze naar Parijs. Ze steelt de identiteit van een verwend rijkeluisdochtertje en schrijft zich in bij een beroemde balletschool. Daar maakt ze kennis met Victor, een jonge uitvinder met wie ze vrienden wordt, en Odette, een mysterieuze schoonmaakster die haar leert dat hard werken hand in hand gaat met talent.

Animatiefilm (2016) van Eric Summer en Éric Warin met de stemmen van Eline De Munck, Ludo Hellinx en Deborah De Ridder.

Deze film is te bekijken met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx.

The Greatest Showman

The Greatest Showman werpt een blik op het leven van P.T. Barnum. Een entertainer die vanuit het niets kwam om een fascinerend spektakel te creëren dat een wereldwijde sensatie werd. Zo zou hij uiteindelijk het beroemde Ringling Bros. and Barnum & Baily Circus oprichten.

Musical (2017) van Michael Gracey met Hugh Jackman, Michelle Williams en Zac Efron. Goed voor een Oscarnominatie voor beste originele song.

Grease

De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.

Musical (1978) van Randal Kleiser met John Travolta, Olivia Newton-John en Stockard Channing. Goed voor een Oscarnominatie voor beste muziek.

La Danseuse

Na de dood van haar vader verlaat de 25-jarige Marie-Louise de westkust en gaat naar haar moeder in New York om haar droom te verwezenlijken: actrice worden. Tijdens een opvoering op het podium wordt door toeval de "Serpentine Dance" geboren, een sierlijke beweging. Het publiek is meteen in de ban en Marie-Louise wordt Loïe Fuller en vertrekt naar Parijs waar ze door onder andere Toulouse Lautrec en de gebroeders Lumière wordt bewonderd. De Electric Fairy wordt een icoon en het brandende symbool van een generatie. Maar een ontmoeting met de jonge, betoverende Isadora Duncan zal haar turbulente liefdesrelatie met Louis en haar complexe relatie met haar assistent Gabrielle verstoren, net als de essentie van haar kunst.

Biografisch drama (2016) van Stéphanie Di Giusto met Soko, Gaspard Ulliel en Mélanie Thierry. Genomineerd voor zes Césars, waarvan het er één won.

Staying Alive

Tony Manero probeert een professionele danser te worden op Broadway. Helaas is de concurrentie bikkelhard en moet hij bij elke auditie keihard knokken om op te vallen.

Dansfilm (1983) en vervolg op Saturday Night Fever, geregisseerd door Sylvester Stallone en met John Travolta, Cynthia Rhodes en Finola Hughes. Genomineerd voor een Golden Globe voor beste origineel nummer.

Flashdance

De achttienjarige Alex Owens werkt overdag als lasser in een staalfabriek en 's nachts is ze een zwoele danseres in een bar. In haar dromen is ze echter al een gevierde ballerina. Via audities probeert zij om toegelaten te worden bij een professionele dansschool.

Dansfilm (1983) van Adrian Lyne met Jennifer Beals, Michael Nouri en Lilia Skala. Goed voor vier Oscarnominaties en de Oscar voor beste origineel nummer.

Footloose

Ren MacCormack is net verhuisd van Chicago naar het stadje Bomont. Hij is een echte stadsjongen en danst graag op rockmuziek, twee doodzonden in het lieflijke Bomont. De leraren gebruiken hem als een slecht voorbeeld en zijn klasgenoten pesten hem. Dominee Moore heeft de dansmuziek verboden, echter, hij moest eens weten wat zijn dochter Ariel en Ren samen doen...

Dansfilm (1984)  van Herbert Ross met Kevin Bacon, Lori Singer en John Lithgow. Goed voor twee Oscarnominaties.

Footloose

Ariel Moore is een meisje uit een klein dorpje op het platteland. Wanneer ze verliefd wordt op nieuwkomer Ren MacCormack, ontdekt hij dat het in het dorp verboden is om harde muziek te draaien en om te dansen. Een tragisch ongeval was daar de oorzaak van. Ren komt al gauw oog in oog te staan met Ariels vader, dominee Shaw Moore, in zijn pogingen om weer leven in de brouwerij te brengen.

Remake van de originele film (2011) van Craig Brewer met Julianne Hough, Kenny Wormald en Dennis Quaid. Goed voor een nominatie op de Grammy Awards.

An American in Paris

Jerry Mulligan is een Amerikaanse schilder in Parijs. Hij wordt 'ontdekt' door een invloedrijke erfgename die veel interesse heeft in zijn werk. Maar Jerry wordt op een jonge Franse dame verliefd die verloofd is met een cabaretier die weer een goede vriend van Jerry is.

Musical (1951) van  Vincente Minnelli met Gene Kelly, Leslie Caron en Oscar Levant met muziek van George Gershwin. Winnaar van zes Oscars, waaronder beste film en beste muziek.

Magic Mike XXL

Drie jaar zijn verstreken sinds Mike de stripperwereld vaarwel zei. De overgebleven 'Kings of Tampa' staan nu ook op het punt om de handdoek in de ring te gooien. Maar ze willen niet in stilte afscheid nemen en plannen een groots optreden in Myrtle Beach, samen met de legendarische Magic Mike. Op weg naar hun laatste optreden stoppen ze in Jacksonville en Savannah voor wat proefoptredens. Daar leren ze nieuwe mensen kennen, komen ze op de proppen met wat nieuwe moves en schudden ze op een verrassende manier het verleden van zich af.

Komisch drama (2015) van Gregory Jacobs met Channing Tatum, Matt Bomer en Joe Manganiello.

Save the Last Dance

Sara groeit op in een stadje in Illinois. Ze is dol op ballet en droomt ervan ooit aan de befaamde Juilliard School te studeren. Wanneer haar moeder omkomt bij een verkeersongeval moet Sara haar grootse toekomstplannen echter opbergen en ze trekt in bij haar vader, Roy, een muzikant uit Chicago, die jaren geleden vrouw en kind heeft verlaten. Zo belandt Sara in een voor haar totaal onbekende multiraciale en multiculturele schoolomgeving. Aanvankelijk heeft ze het moeilijk om het overlijden van haar moeder te verwerken. Maar spoedig vindt ze soelaas bij de kleurlinge Chenille, een tienermoeder en oudere zus van de knappe en begaafde danser Derek, die Sara in de hip-hop cultuur inwijdt.

Dansfilm (2001) van Thomas Carter met Julia Stiles, Sean Patrick Thomas en Fredro Starr. Winnaar van drie Teen Choice Awards.

Fame

Een groep jongeren wordt aangenomen op een school voor toneel, dans en zang. Vier van deze jongeren worden gevolgd in de keiharde wereld waar alleen perfectie mogelijk is.

Dansfilm (1980) van Alan Parker met Irene Cara, Lee Curreri en Laura Dean. Goed voor zes Oscarnominaties, waarvan het er twee won.

A Cinderella Story: If the Shoe Fits

Tessa Golden wordt gedwongen om de assistent te zijn van haar stiefmoeder en haar stiefzussen wanneer zij auditie doen voor de rol van Assepoester in een musical. Maar Tessa vermomt zich en krijgt de rol, zelfs wanneer ze haar sportschoen verliest. Lukt het haar om haar prinsheerlijke tegenspeler Reed West voor zich te winnen terwijl ze haar identiteit verborgen houdt?

Dansfilm (2016) van Michelle Johnston met Sofia Carson, Jennifer Tilly en Thomas Law.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top