Wereldcinema: het neusje van de zalm bij Proximus Pickx

Films | Omdat het niet altijd Hollywoodfilms moeten zijn, richten we bij Proximus Pickx onze blik op de beste wereldcinema van het moment. Laat je verrassen door deze exotische pareltjes uit de op aanvraag-catalogus.

Je ontdekt onze selectie onder het menu 'Wereldcinema'.

Door Pickx

Deel dit nieuws


Atlantique

De tiener Ada is woonachtig in Senegal en heeft een relatie met Suleiman. Op een dag verdwijnt hij spoorloos en spoelen de lichamen van zijn vrienden aan op stranden in Dakar. Ada wacht ongeduldig op nieuws omtrent het lot van Suleiman, maar wordt intussen tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een oudere man.

Bovennatuurlijk migratiedrama (2019) en het filmdebuut van de Frans-Senegalese Mati Diop, goed voor de Grand Prix (tweede prijs) op het filmfestival van Cannes.

Nuestras Madres

Heel Guatemala wordt ondergedompeld in een rechtszaak tegen soldaten die de burgeroorlog veroorzaakt hebben. Ernesto is een jonge antropoloog die vermiste personen probeert te identificeren. Hij denkt zijn vader op het spoor te zijn, een guerrillero die tijdens de oorlog vermist raakte.

Drama (2019) van de Belgisch-Guatemalteekse regisseur César Diaz, winnaar van de Camera d’Or (debuutprijs) op het filmfestival van Cannes.

Il Traditore

Vertelt het waargebeurde verhaal van Tommaso Buscetta, een Siciliaanse maffiabaas die als eerste grote prominente figuur binnen de maffiawereld de geheimhoudingsplicht doorbreekt. In de jaren 80 wordt hij door Brazilië aan Italië uitgeleverd waar hij informatie doorgeeft aan de Cosa Nostra. Deze beslissing wordt mede aangevoerd door de moord op zijn zonen en broers door een andere maffiaclan. Zijn getuigenis leidt tot de eerste grote rechtszaak tegen de georganiseerde misdaad.

Italiaans misdaaddrama (2019) van Marco Bellocchio, geselecteerd voor het filmfestival van Cannes.

Parasite

Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot wifi. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Wanneer het plan lijkt te slagen, volgt een verrassing.

Komisch drama (2019) uit Zuid-Korea van Bong Joon Ho, winnaar van vier Oscars waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste origineel scenario.

Shoplifters

Osamu en zijn zoon Shota stelen regelmatig uit winkels en komen op een dag de jonge Yuri tegen, die in het gure weer buiten moet overleven. Osamu's vrouw Nobuyo aarzelt aanvankelijk om het meisje in hun midden op te nemen, maar bindt uiteindelijk in. Ondanks dat het gezin het financieel niet breed heeft en zich daarom richt op winkeldiefstallen, lijken ze samen een gelukkig leven te hebben. Dit verandert wanneer een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen doet blootleggen.

Japans drama (2018) van Hirokazu Koreeda, winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

Der goldene Handschuh

Hamburg, de jaren 70. De seriemoordenaar Fritz Honka boezemt angst in bij de inwoners van de grootstad. Hij vermoordt vier prostituees wier lichaam hij in verminkte staat achterlaat. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Duits misdaaddrama (2019) van Fathi Akin, geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn.

Dolor y Gloria

Tijdens het filmen van zijn nieuwste project mediteert Salvador Mallo, filmregisseur, over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt. Hij wordt met zijn eigen sterfelijkheid geconfronteerd evenals met de vrouwen in zijn leven en de leegheid die hij voelt. Uiteindelijk zal hij zowel met zijn heden als met zijn verleden in het reine moeten komen.

Spaans drama (2019) van Pedro Almodovar met Penélope Cruz en Antonio Banderas, genomineerd voor twee Oscars.

Queen of Hearts

Anne heeft een succesvol advocatenkantoor gespecialiseerd in jeugdrecht. Ze is gelukkig getrouwd met Peter, met wie ze een tweeling heeft. Het leven van de familie wordt verstoord wanneer Gustav, Peters roekeloze tienerzoon uit een eerder huwelijk, bij hen intrekt. Terwijl Peter het moeilijk heeft met het opbouwen van een relatie met zijn lang verloren zoon, is Anne gewend aan moeilijke jongeren in haar werk. Ze krijgt een band met Gustav. Gaandeweg verandert hun relatie en al snel staat ze voor een keuze met onvoorstelbare gevolgen.

Deens erotisch drama (2019) van May el-Toukhy met Trine Dyrholm in de hoofdrol, winnaar van de publieksprijs op het Sundance filmfestival.

Deze film is te bekijken met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx.

So Long, My Son

De film draait rond twee getrouwde koppels. Hij volgt hun ervaringen van de revolutionaire economische hervormingen en omwentelingen die plaatsvonden in China vanaf de jaren tachtig tot de dag van vandaag. Families, vriendschappen, liefde en het lot verschuiven en golven samen met het tij van de geschiedenis.

Chinees drama (2019) van Xiaoshuai Wang, geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn.

Pájaros De Verano

De jaren 70 worden gekenmerkt door de opbloei van de drugsindustrie en het geweld in Colombia. We volgen een inheemse Wayuu-familie in La Guajira met Rapayet aan het hoofd. Zijn familie, waaronder zijn schoonmoeder, raakt betrokken bij een oorlog waarin de macht over de drugshandel wordt uitgevochten. Hierdoor staan zowel hun levens als hun cultuur op het spel.

Colombiaans misdaaddrama (2018) van Christina Callego en Ciro Guerra.

Tom of Finland

Touko Laaksonen, een geprezen officier, keert terug naar huis na een schrijnende en heroïsche ervaring in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het leven in Finland tijdens vredestijd blijkt echter even schrijnend. Hij vult zijn dagen met het najagen van homoseksuele mannen in Helsinki. Uiteindelijk zoekt hij zijn toevlucht in zijn bevrijdende kunst, en specialiseert zich in homo-erotische tekeningen van gespierde mannen, zonder remmingen. Zijn werk - beroemd geworden door zijn handtekening 'Tom of Finland' - wordt het symbool van een generatie mannen en wakkert het vuur aan van een homo-revolutie.

Finse biopic (2017) van regisseur Dome Karukoski.

El Presidente

Tijdens een topberaad van Latijns-Amerikaanse presidenten in Chili, waar allianties van de regio en geopolitieke strategieën worden gevormd, beleeft Hernán Blanco, de president van Argentinië, zowel een politiek drama als een familiedrama. Door toedoen van zijn schoonzoon, is hij betrokken bij corruptie. Op verzoek van haar vader, woont Marina Blanco, de top bij om voor bescherming te zorgen, om tijd te winnen en te onderhandelen over een oplossing.

Argentijnse thriller (2017) van Santiago Mitre, geselecteerd voor Un Certain Regard op het filmfestival van Cannes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top