Internationale Vrouwendag: topseries met sterke vrouwen achter de schermen

Series | Vandaag is het Internationale Vrouwendag en dus zetten we bij Proximus Pickx enkele series in de kijker met sterke vrouwen achter de schermen. Van bedenkers tot regisseurs, een overzicht van vijf topseries gemaakt door vrouwen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Orange Is The New Black

Een van de eerste Netflix-originals die wereldwijd over de tongen ging, was de serie "Orange is the New Black" van Jenji Kohan. De serie focust op Piper Chapman, die veroordeeld wordt voor het transporteren van drugsgeld. Als straf dient ze anderhalf jaar achter de tralies door te brengen in de vrouwengevangenis van Litchfield.

Deze blik achter de schermen van het leven in de vrouwengevangenis legde Netflix alvast geen windeiren, want de serie liep in totaal zeven seizoenen en werd door critici enthousiast onthaald.

De zeven seizoenen van "Orange is the New Black" kan je integraal bekijken op Netflix.

Grey's Anatomy

Het immens populaire Grey's Anatomy draait al zestien seizoenen mee en dat hebben we te danken aan Shonda Rimes. Dokter Meredith Grey en haar collega's trachten er een ziekenhuis draaiende te houden, terwijl ze tegelijkertijd moeten afrekenen met de typisch menselijke besognes.

Naast "Grey's Anatomy" bedacht Rimes ook onder meer "How to get Away with Murder" en "Scandal".

Grey's Anatomy is elke woensdagavond om 20u35 te volgen op VIJF.

House of Cards

Door verschillende beschuldigingen tegen topacteur Kevin Spacey, die het hoofdpersonage Frank Underwood gestalte gaf, viel het enthousiasme rond de politieke serie "House of Cards" stil.

Toch moeten we Robin Wright, die de vrouw van Underwood, vertolkt, een pluim geven voor haar prestaties. Niet alleen moest ze het volledige laatste seizoen van het voormalige vlaggenschip van Netflix op haar schouders dragen, ze kroop bovendien ook geregeld zelf in de regisseursstoel. Tien van de in totaal 73 afleveringen kwamen uit haar koker.

De zes seizoenen van "House of Cards" kan je integraal bekijken op Netflix.

Killing Eve

In een overzicht van series met sterke vrouwen achter de schermen, mag "Killing Eve" niet ontbreken. De Britse spionageserie over Eve Polastri (Sandra Oh) en haar zoektocht naar de psychopatische moordenares Villanelle (Jodie Comer) wordt haast uitsluitend gedragen door vrouwen voor en achter de schermen.

Zo werd voor ieder seizoen geopteerd voor een nieuwe vrouwelijke showrunner. Voor het eerste seizoen werd die rol toebedeeld aan Phoebe Walter-Bridge. Het tweede seizoen nam Emerald Fennell voor haar rekening en het derde seizoen, dat volgende maand van start gaat, werd toegewezen aan Suzanne Heathcote.

Het derde seizoen van "Killing Eve" is vanaf april te zien op de BBC.

Pretty Little Liars

De Amerikaanse dramareeks "Pretty Little Liars" sluit ons lijstje met sterke vrouwen achter de schermen af. De serie die zeven seizoen lang liep, werd bedacht door I. Marlene King en focust op de vriendschap tussen vier vriendinnen. Wanneer één van hen plots spoorloos verdwijnt, krijgen ze mysterieuze boodschappen van een zekere "A" die dreigt om hun grootste geheimen publiek te maken.

De zeven seizoenen van "Pretty Little Liars" zijn integraal te bekijken op Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top