Internationale Vrouwendag: sterke vrouwen achter de camera in de catalogus van Proximus Pickx

Films | Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en dus zetten we bij Proximus Pickx enkele films uit de op aanvraag-catalogus in de kijker met sterke vrouwen achter de camera.

Je ontdekt onze straffe selectie onder het menu 'Sterke vrouwen achter de camera'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hustlers

Hustlers volgt het waargebeurde verhaal van een groepje voormalige strippers tijdens de financiële crisis in Amerika. Ze besluiten de handen ineen te steken om louche beurshandelaren een oor aan te naaien. Door de mannen te drogeren weten ze hun creditcards te bemachtigen en een hoop geld te stelen.

Drama (2019) van Lorene Scafaria met Constance Wu, Jennifer Lopez en Julia Stiles

The Mustang

Roman Coleman, een veroordeelde in een gevangenis op het platteland van Nevada die worstelt om aan zijn gewelddadige verleden te ontsnappen, is verplicht deel te nemen aan een programma voor "onderhoud buitenshuis" als onderdeel van zijn sociale rehabilitatie. Dankzij een veteranentrainer en een vertrekkende medegevangene wordt Roman toegelaten tot de selectieve wilde paardentrainingsafdeling van het programma. Daar herontdekt hij zijn eigen menselijkheid in het genezen van een bijzonder onbreekbare mustang.

Drama (2019) van Laure de Clermont-Tonnerre met Matthias Schoenaerts, Jason Mitchell en Bruce Dern

Portrait de la jeune fille en feu

De film speelt zich af in 1770. Marianne is schilder en moet het huwelijksportret van Héloïse schilderen, een jonge vrouw die net het klooster verlaten heeft. Héloïse weigert te poseren als verzet tegen haar lot als echtgenote. Marianne zal dus in het geheim moeten schilderen. Voorgesteld aan Héloïse als gezelschapsdame bekijkt Marianne haar.

Kostuumdrama (2019) van Céline Sciamma met Adèle Haenel en Noémie Merlant.

Les Hirondelles de Kaboul

Zomer 1998. Kaboel ligt in puin en wordt geregeerd door de Taliban. Moshen en Zunaira zijn jong en houden zielsveel van mekaar. Ondanks het dagdagelijkse geweld en de ellende willen ze blijven geloven in een mooie toekomst. Een klein, onnozel gebaar van Mohsen zal hun leven echter voorgoed veranderen.

Animatiefilm (2019) van de Franse regisseurs Zabou Breitman en Eléa Gobé-Mévellec.

Emma Peeters

Emma Peeters poogt reeds een decennium het te maken als actrice in Parijs. Nu, op haar 35ste, komt ze tot het besef dat ze haar droom moet opbergen en besluit ze zelfmoord te plegen. Dan ontmoet ze een werknemer in een mortuarium, genaamd Alex.

Komedie (2019) van Nicole Palo met Monia Chokri, Andréa Ferréol en Fabrice Adde.

C’est ça l’amour

Mario heeft weinig ambitie behalve als het op de liefde aankomt. Wanneer zijn vrouw hem verlaat, komt de opvoeding van zijn twee, intussen puberende, dochters op zijn schouders terecht. De veertienjarige Frida verwijt haar vader het vertrek van de moeder terwijl de zeventienjarige Niki volop van het leven geniet totdat ze het huis uitgaat. Het ziet er naar uit dat Mario de vrouwen van wie hij houdt kwijtraakt.

Drama (2019) van Claire Burger met Bouli Lanners, Justine Lacroix en Sarah Henochsberg.

Sprakeloos

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingen hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

Drama (2017) van Hilde Van Mieghem met Stany Crets, Viviane de Muynck en Rik van Uffelen.

Money Monster

Lee Gates, een bekende televisiepresentator, staat dankzij zijn beleggingstips bekend als de geldgoeroe van Wall Street. Maar als Kyle Budwell door een tip van Lee al zijn geld en dat van zijn familie verliest, besluit hij om Lee en zijn complete team te gijzelen. De gijzeling wordt live uitgezonden op tv en de enige die Gates in de studio kan helpen is zijn producent Patty. In een spannende race tegen de klok proberen Lee en Patty de waarheid te achterhalen over het complot binnen de internationale financiële wereld.

Drama (2016) van Jodie Foster met George Clooney, Julia Roberts, Jack O’Connell, Dominic West en Caitriona Balfe.

Home

Kevin is een 16-jarige puber die net vrijkomt uit een gesloten instelling. Omdat thuis wonen geen optie meer is, trekt hij in bij het gezin van zijn tante. Zal zijn nieuwe omgeving hem redden en terug op de rails krijgen? Of gaat hij finaal uit de bocht?

Drama (2016) van Fien Troch met Sebastian Van Dun, Karlijn Sileghem en Jeroen Perceval.

The Intern

Robert De Niro speelt Ben Whittaker, een zeventigjarige weduwnaar die erachter komt dat het pensioen niet voldoet aan de gewekte verwachtingen. Hij ziet een kans om weer aan de slag te gaan als senior stagiair bij een modewebsite, geleid door Jules Ostin (Anne Hathaway). Ben bewijst zich als waardevol lid van het team en er ontstaat een hechte band tussen hem en Jules.

Dramedy (2015) van Nancy Meyers met Robert De Niro, Anne Hathaway en Anders Holm.

Lolo

Lolo vertelt het verhaal van Violet, een veertigjarige workaholic. Wanneer ze samen met haar beste vriendin Ariane op een wellnessresort is, valt ze voor de provinciaalse computernerd Jean-René. De veelbelovende romance begint echter te ontrafelen wanneer Jean-René haar gekoesterde zoon Lolo ontmoet en hun ongewone relatie ontdekt. Lolo doet er alles aan om het leven van de nieuwe man tot een hel te maken.

Franse komedie (2015) van Julie Delpy, met Julie Delpy zelf, Dany Boon en Vincent Lacoste.

Deze film is te bekijken met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx.

Kid

De film vertelt het verhaal van de vrolijke Kid, zijn broer Billy en hun moeder die met z'n drietjes op een boerderij wonen. Met weinig middelen probeert Mama er een warm liefdevol nest van te maken en dat leidt tot grappige en absurde situaties. Maar dan slaat het noodlot toe en er gebeurt iets waardoor het leven van de kinderen drastisch wijzigt. De jonge Kid en Billy zoeken elk op hun manier naar een beetje geluk.

Drama (2013) van Fien Troch met Bent Simons, Maarten Meeuwsen en Gabriella Carizzo.

Tomboy

Er is iets eigenaardigs met het, jongensachtige, 10-jarige meisje Laure aan de hand. Ze is pas met haar ouders en jongere zusje Jeanne verhuisd. Het is zomervakantie, dus Laure heeft nog geen vrienden kunnen maken op school. Als de even oude Lisa haar aanziet voor een jongen, stelt Laure zich voor als Mikaël. Wanneer de band tussen de twee sterker wordt, begint het liegen voor Laure steeds moeilijker te worden.

Drama (2011) van Céline Sciamma met Zoé Héran, Malonn Lévana en Jeanne Disson.

The Hurt Locker

Een groep Amerikaanse elitesoldaten is in Irak belast met een levensgevaarlijke opdracht: bommen ontmantelen in het heetst van de strijd. Wanneer sergeant James de leiding krijgt over een getraind ontmijningsteam, sleept hij zijn ondergeschikten roekeloos mee in een dodelijk kat-en-muisspel met de vijand. De dood laat hem schijnbaar onverschillig. Terwijl de mannen hun losgeslagen leider onder controle proberen te houden, explodeert de stad in chaos...

Amerikaanse oorlogsfilm (2008) van Kathryn Bigelow met Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty en Guy Pearce.

Deze film is te bekijken met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx.

Persepolis

Het verhaal over Marjane die op 9-jarige leeftijd in Iran wordt geconfronteerd met de Islamitische Revolutie. De fundamentalisten dwingen de vrouwen tot het dragen van sluiers en zetten velen gevangen. Ondanks deze sociale terreur weet Marjane toch punk, Iron Maiden en Abba te ontdekken en later wordt ze door haar ouders naar Oostenrijk gestuurd om daar veilig naar school te gaan. Hoewel ze er na verloop van tijd geaccepteerd wordt, besluit ze toch terug te gaan naar het tyrannieke bewind van Iran, omdat het simpelweg als haar thuis voelt, en besluit daar haar mening te blijven ventileren over wat ze ziet.

Animatiefilm (2007) van Vincent Paronnaud en Marjane Satrapi met de stemmen van Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve en Danielle Darrieux.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top