Internationale Vrouwendag: sterke vrouwen in de hoofdrol bij Proximus Pickx

Films | Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en dus zetten we bij Proximus Pickx enkele films uit de op aanvraag-catalogus in de kijker met sterke vrouwen in de hoofdrol.

Je ontdekt onze inspirerende selectie onder het menu 'Sterke vrouwen in de hoofdrol'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Hustle

The Hustle volgt twee vrouwelijke bedriegers die elkaar tegen het lijf lopen. Beide vrouwen zijn afkomstig uit totaal verschillende werelden, maar besluiten voor hun volgende klus de handen in elkaar te steken. Hun doelwit is een tech-miljardair van begin twintig.

Komedie (2019) van Chris Addison met Anne Hathaway, Rebel Wilson en Alex Sharp.

Poms

De gepensioneerde Martha trommelt haar buren en vriendinnen uit om een cheerleadersteam te vormen. Ze willen aan iedereen bewijzen dat er op deze sport geen leeftijd staat. Wanneer ze jongere vrouwen aan het werk zien komen de dames evenwel tot de ontdekking dat het cheerleaden doorheen de jaren niet hetzelfde is gebleven.

Komedie (2019) van Zara Hayes met Diane Keaton, Jacki Weaver en Pam Grier.

Sid & Judy

Documentaire over de opkomst van entertainer Judy Garland en haar turbulente liefdesaffaire met Sid Luft, haar derde echtgenoot met wie ze dertien jaar getrouwd is geweest. Ongepubliceerde privébeelden van Luft worden gecombineerd met filmscènes, zeldzaam concertmateriaal en Judy's eigen woorden. Ze schetsen een complex portret van een kwetsbare vrouw die dankzij haar veerkracht en talent een icoon is geworden.

Documentaire (2019) van Stephen Kijak met de stemmen van Jon Hamm en Jennifer Jason Leigh.

Amazing Grace

Ze gaat onopvallend de zaal binnen, ze lacht even, verzamelt de moed en begint dan te zingen. In het begin, maar dan steeds krachtiger, voert haar stem het publiek weg naar de oneindigheid van het paradijs. In januari 1972 maakte Aretha Franklin haar legendarische album 'Amazing Grace' met een koor in een kerk. Op het hoogtepunt van haar roem nam ze de beslissing om terug te keren naar waar ze begon, naar de wereld van gospelmuziek.

Documentaire (2018) van Alan Elliott en Sydney Pollack.

Pippa

Pippa en Glenn houden het na vijf jaar huwelijk voor bekeken. Ze willen scheiden, maar raken het niet eens over de verdeling van hun eigendommen. De spanning loopt op, maar het gaat pas echt fout wanneer vrienden en familie zich met de zaak bemoeien. En Pippa heeft een hoop fantasieën die ze wil uitproberen om meteen voor goed verlost te geraken van die vervelende Glenn.

Komedie (2016) van Marc Punt met Nathalie Meskens, Tom Van Dyck en Ella Leyers.

Deze film is te bekijken met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx.

Lucy

Lucy is een jonge vrouw die op vreselijke wijze gedwongen wordt om drugs te smokkelen. Per ongeluk komt zij in aanraking met de drugs, die haar op een mysterieuze manier bovenmenselijke krachten geven. Ze kan kennis direct absorberen, is in staat om objecten met haar geest te verplaatsen en ze kan geen pijn of leed voelen. Ze trekt vervolgens ten strijde tegen de onverlaten die haar te grazen namen.

Sciencefiction-actiefilm van Luc Besson (2014) met Scarlett Johansson, Morgan Freeman en Min-sik Choi.

Mulan

In afwachting van de live-actionversie door regisseur Nika Caro kunnen de fans nu nog eens genieten van de originele Mulan.

De film vertelt het verhaal van een Chinees meisje dat te horen krijgt dat haar verzwakte vader het leger in moet om een oorlog te vechten. Aangezien ze weet dat hij dit nooit zal overleven vermomt ze zich als een jongen om zo zijn plaats in te nemen. Haar voorvaderen hebben haar echter door en sturen een klein draakje (Mushu) om haar te helpen.

Animatiefilm van Disney (1998) geregisseerd door Tony Bancroft en Barry Cook met de stemmen van Ming-Na Wen, B.D. Wong en Eddie Murphy.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top