The Gentlemen: de gangsterkomedie van Guy Ritchie 'revisited'

Films | Met zijn nieuwste film The Gentlemen keert de Britse regisseur Guy Ritchie terug naar zijn oude liefde: de gangsterkomedie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twintig jaar geleden maakte Guy Ritchie naam met geestige instantklassiekers als Lock, Stock & Two Smoking Barrels en Snatch, gevolgd door kaskrakers als Sherlock Holmes. Na een uitstapje als regisseur van de live-actionversie van Aladdin voor Disney, keert hij nu terug naar de wereld van geweld, scherpe grappen en Britse streetwear in The Gentlemen.

De film vertelt het verhaal van de Amerikaanse expat Mickey Pearson (Matthew McConaughey), die in Londen een bijzonder winstgevend marihuana-imperium opgebouwd heeft. Een imperium dat hij – volgens de laatste geruchten – van de hand wil doen, maar enkel aan de juiste koper. Kandidaten zijn er genoeg, al spelen ze het spel wel erg vuil... De Londense onderwereld ontploft in een kluwen van chantage, dubbel spel, samenzweringen en bloedvergieten.

Verwacht je aan kronkelende plotlijnen, snedige dialogen, cool camerawerk en excentrieke personages met de meest bizarre namen. De indrukwekkende cast heeft er duidelijk plezier in: Charlie Hunman als de betrouwbare rechterhand van Pearson, Colin Farrell als de Ierse bokscoach en Henry Golding als de ijskoude gangster eisen de aandacht op. Het meest opvallend is de rol van Hugh Grant als de privédetective annex riooljournalist Fletcher. De voormalige romantische antiheld van de Britse cinema is duidelijk op zijn best in deze donkere komedie.

The Gentlemen krijgt best wel wat kritiek omwille van de politiek incorrecte humor, maar is bovenal een vermakelijke film waarin Guy Ritchie het beste van zichzelf laat zien.The Gentlemen loopt vanaf deze week in de zalen. De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top